黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
我反而覺得悟空boss設計得幾用心
同埋每關個 Final boss 都整到好鬼難
如果冇搵隱藏道具去打真係卡好耐
所以都鼓勵人去睇hints搵隱藏要素
如果冇睇攻略去玩會覺得好有成功感
直接對比過去幾年嘅GOTY其實點會無機會
BG3 隻狼
ER
TLOU2 ITTAKES2

同埋黑悟空暫時今年未見到咩好強勁對手wor
FF7re除左elfa個三點式其他位咪一樣比人屌
Astrobot2 無玩評價唔到
劍星d boss咪又係重覆到爆
加上連登仔反到咁 等睇cctoy爆血管
有幾多個有睇過完整西遊記

不過因為呢隻驚走去睇多左西遊記既片

利申:無玩
第2-3章先扣得最多分 個地圖垃圾到
咁你又交下黎睇,睇下做唔做到人地咁既效果
劍星Goty
今年對手太少

but goty 與否冇所謂啦
講緊好似魔音咁,狂拖時間,你又打唔到佢睇住佢射
純粹講劇情 都有game有相似故事

好似Bloodborn咁
結局都係要自由定係甘心接受制度
只係背景故事唔同

一個係克蘇恩 一個係西遊記
但呢d鋪排係好引人入勝
分晒章節 都開放式?
不如整埋個一鍵功能係到
等佢自動幫你行到去隻王前邊好唔好
再加個課金制 定時幫你BUFF 咁岩唔岩
第二章幾高質,玩完會反思究竟成章邊個先係壞人,主旨係耳聽怒,都幾貼到題
連登鍾意不嬲唔計 你新黎
無指引就係依類game嘅特色
你乜都要指引嘅去玩返ubisoft
第2章兜路兜到人都暈
隻Game玩落係差,已經唔當魂系Game咁玩,但玩落似係一個畫面得幾個敵人嘅無双,仲有就係無一種實實在在打落去嗰種感覺。
呢隻game犯嘅錯同連登仔最憎嘅仁王FF16冇咩分別
結果你話同隻狼同級
冇地圖睇
賤種黃屍:
我係中國人啊屌!
我估你係想講啲boss 好難搵
但你講一大堆 除咗黃風 都係隱藏位隱藏boss
隱藏關開完火 個傳送點都有個"隱"字
收得唔埋 又點叫隱藏
當你skip哂都唔會影響第一結局爆機啦
起碼雪地禁字 我都係慢慢行搵出嚟

魂系game 多結局
都一定有多少呢類唔睇攻略唔知點搵出嚟嘅位啦
畫面表現強,畫質本身優秀加上還原度夠高既古建築,動畫、過場、戰鬥過程中特殊演出都唔錯,怪物圖鑑都整得幾有意思,係一隻相當「好睇」既game

但玩嗰方面就比較平庸,主角本身進攻性能就比較弱雞,本體近乎無韌性平A中間亦冇打停能力重擊要儲能,反之法術法寶非常霸道,能夠直接將boss 定喺原地任打,相當兩極

地圖亦姐係關卡設計老生常談,地圖大得黎頗為消磨樂趣,應該係依隻game 最大既不足

總體黎講睇嗰方面好突出,玩嗰方面就平平無奇冇太大亮點(劍星:???)
劍星打雯雯連擋六下再反擊超爽
鬼佬9 成讚
激到連登仔嘔血
又會話係收左錢架啦
屌 手殘打錯Tifa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞