黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
講真今年除咗黑神話之外我都唔知有乜野game新上
99%冇cctoy來咁撚僧中國
故仔真心好強,超強既反思隱喻同細節,話裡有話同double meaning,唔知其他語系人get唔get到不過睇live好多人都get唔到;美術同boss design好正,boss方面更不論動作定行為模式都係正

動作同判定ok接受到,明明類隻狼但只可以怪主角天命人機體太差;動作模式明明可以好似人龍咁做4模式出黎令到冇咁單調有待加強;明既,時間有限

優化直頭叫差;地圖design令探索有困難有待改善;除左探索缺點外,第5,6章地圖都係好空,都係明既,時間有限;有啲道具要靠刷令本身已經頻臨單調既玩法更少變化;以類魂game黎講依4點有少少致命

總結以處女作黎講超強到勁過劍星,睇得出廠方都冇偏頗咁極之有心講自己想講既野,做自己想做什至不惜之後有乜代價,個銷量紀錄希望佢地已經為自己既付出收貨

不過以GOTY標準黎講,就算撇除壟斷西霉班濕鳩政治正確撚樣影響都真心爭啲,要講既可能今年冇乜合格大作都仲有少少機會既
日日要靠鬼佬打飛機 崇洋
大概理解曬成個故仔後,第二章好深刻

無論西天靈山同東天天庭點黨爭都好,都唔關班妖同人事,眾生自有根器皆亂來不得

視眾生平等嚮往自由又帶啲俠義既黃風大聖,最終都係要被迫癲,再俾上面設局迫死
頭一至四章ok 五六章地圖真係削啲

呢個真係少數嘅缺點
steam family唔洗錢先試玩
暫時打到第4章
我想講arpg馬騮真係做得好垃圾
地圖設計差,因為唔想畀你睇到每章地圖幾細而唔畀地圖你,印象係得以前dmc2惡靈古堡嗰期先會係咁,空氣牆地圖判定一時一樣依d講到侵氣唔講

hit box on9 亢金龍同魔將魔音咁撚大隻,得前腳中段毆到,然後如意棒距離又好奇怪,好多時切手反格再駁斬棍會空招
打擊感奇怪,棍棒類嘅武器同玩隻狼用劍個感覺都係差唔多埋身輕棍聽聲反boss技再連技,感覺唔到自己係拎支棍毆人嘅感覺

lock on智障,甲蟲王者3個目標鎖定極難甩target,亢金龍你成場會望住個天,朋友話後期打高達係望住對腳估boss出咩技,小怪一多你就好易畀視角殺,由其係d濕鳩洞穴通道加空氣牆,仲未提廣智召蛇蛇金池召屍僧回血依d王機制,未見過一隻arpg個鎖定係咁on9,講句衰d流星蝴蝶劍個target都好過黑馬騮

你話黑馬騮整咗6年畀d咁嘅野我覺得接受唔到
美術直接買素材,Ai scan實景
劇本用騰訊嘅西遊小說搬字過紙 都仲要寫到一嚿一嚿,用怪物圖鑑講故仔真係好低手,咁不如出本設定集大家睇啦

你話300蚊抵但係如果唔係免費有得玩 我應該唔會畀錢遊戲科學賺
尤其第六章地圖超大然後一啲指引都無
建議要玩玩到第五章然後當第六章係爆咗機翻到家鄉
今年啲game有少少殘奧feel
戰神同魂系列既視感太重
好出戲

章尾動畫加分
睇完你第一句已經冇睇
邊個話呢隻係開放式
On撚9
今年冇一隻Game好得過佢
支那game 都係咁話

不過係因為D Woke game 大廠自爆 先池中無魚蝦為貴
玩落已經係開放式,你就on撚9
一定GOTY 啦 連登愈反就一定愈紅
asmond咁讚係因為睇太多sjw鳩game一出隻冇dei既歐美全部都狂捧
珍,睇嚟師兄你一年都出到一隻咁嘅game,到時share比大家免費玩
你講到"絕對"夠level, 但明明隻game 好多顯而易見而且嚴重影響遊戲體驗既設計問題

今年係無乜大作有機會比佢拎到, 但真係唔認同你形容到隻game 無可爭議地好
如果botw2今年出唔覺得黑悟空打得過
不過都冇理由頒俾刺客信條 concord果d掛
開放式

柒少陣啦
你搵個學生整比我睇
隻狼唔會令你迷路 +每隻王互動感好高
悟空除左二郎神,大聖之外
好多王你都係用一樣打法All in
甚至劇情大部分都係靠八戒carry
多boss又屌 無boss又屌 你返屋企訓啦
你知唔知乜野叫開放式啊?
你有得一下去後面拎金鋼棒?
除左第一回 每回地型/怪都有重災區
比定一打膠你先都得
第二回黃風 CLS地圖同時 石敢當+斯哈國
第三回 雪地禁字,監獄個幾個弓箭手+地下boss
第四回 毒敵手+繡花針
第五回 你唔睇攻略搵到金水獸都幾勁
第六回 大石敢當依隻大型屎
真 黑悟空俾盡8-8.5分佳作 硬係有啲人要吹到goty級數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞