黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
黑神話好過ER DLC啦

諗起探索完得堆爛鬼石頭
一個講GOTY咁多年既平均水平
一個就淨講今年拎唔拎到獎

咁樣嘈到佛誕都無結果
所以魂系fans屌大陸人講係魂系

遊戲科學:ARPG
玩完鐘意左老豬
非華語玩家應該唔明個故事講乜,入面d 古語 翻譯做其他文 完全無左個意境
你咁講,足球嘅金球獎以後係咪下下要拎美斯出嚟
我都覺得呢個好過份

呢點對新手無刷開野叫做friendly少少
但玩開有刷齊石任買既會屌哂鬼
GOTY唔係GOAT
今年有邊隻game 係做到明確既對手?
暫時今年玩過最突出係黑悟空
除咗被地圖搞到好能燥
其他方面都做得幾好
但一定未去到以往goty level

Astro bot你會feel到佢完成度好高
玩完之後好多回憶返晒嚟,好滿足
但真係太小眾

期待緊嚟緊隻暗喻幻想
講平均水平根本無意思而且唔撚關事
GOTY 唔係講平均, 係講當屆
係班盲毛fans講呢隻係魂系先有得笑
Astro bot好啲,一隻削啲嘅Mario odyssey, 但擺喺今年夠殺晒
冇查證到 感謝
咁應該係本身unreal engine support
唔洗額外effort 去開發
如果你用緊幾年前啲GOTY水平去比
今年無一隻合格添

但事實上2024年真係遊戲荒
今年前半年好多時間都係玩緊舊game
咁我係咪可以話冇玩過就唔好反?
出場之前完全冇預過會見到佢
睇review 都冇提過
重要有唔少戲份
又係驚喜位
嘈黎嘈去因為兩邊講緊唔同既野

正如NBA咁 每年都比人討論總冠軍含金量夠唔夠啦
都要睇同年對手同本身隻game水平去到邊
好鬼過癮,如果出續作/DLC可以玩老豬應該都幾過癮
TGA係鬼佬媒體主導嘅小圈子
馬騮MC只有81完全打唔過90分以上嘅機械人FF7,連鐵拳龍如dogma聖獸之王嘅車尾燈都見唔到
你當然可以話你主觀上覺得馬騮今年冇對手,但人地鬼佬市場鬼佬平台唔會比你華人文化情緒勒索
係咪一討論淨係可以非黑即白
真 搵我阿婆整 一個禮拜起到貨啦
淨係睇今年啦 贏埋以往就係神作
玩過p5 series 所以暗喻幻想都期待有訂埋
但西遊記題材加太多分 個人偏好悟空多啲
呢個重點呀
無玩過就唔好評論
FF7 rebirth
雖然呢隻都有唔少缺點,但目前西方媒體評分機構綜合最高分就係佢
TGA的GOTY本身就係睇媒體評分去頒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞