黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
政確傻閪女拳平台, 有人拎出黎個下好笑
我到第5章頭已經無咩心機玩,依家停下玩下咁…唔明d人點玩到N週目…
隻game本身整得好好
再加上鬼佬不嬲鐘意中國特色
拎GOTY絕對唔出奇
等睇CCTOY爆血管,話人收左中共錢
開始懷疑你係反串
我都好驚訝咁多連登仔竟然唔知TGA頒獎機制
歷來TGA的GOTY係睇西方咁多間媒體評分機構綜合分數
今年目前媒體綜合分數最高係FF7 rebirth (93分)
分而黑神話悟空目前西方媒體平均分只有81分,入圍都抆水
咪即係同啲人屌魂系game唔知講咩柒一樣呢啲驚係咁架啦
隻Ps buddy有驚喜
係咪證明左
好遊戲唔一定要3A
7年前應該未有UE5 …. 佢整乜?!
中間轉engine ?!
ff劍星浪人龍族聖獸ER悟空活俠九日機械人全部玩過

玩得最投入係活俠,最高質係機械人
玩得er dlc 果班邊會係新手
果d 低級石多到唔執
佢放係d好獨特分差路
但係靈吉冇左個頭就俾人以為係妖, 個下諷刺, 咁佢自己近乎個病態嘅排序優次慨念又點定義
但係最可惜嘅係TGA呢個平台IGN係有份投票但連登仔冇
連登仔就喺度執著左膠鬼佬會將GOTY頒比邊隻game
老老實實,好大機會係ff7攞,然後大家爆血管
第二章個故事真係好有深度
關乜事
Ff7rb本身悶到仆街
如果鬼佬真係規模先決3A先決除左FF7真係冇隻似樣
情感上想機械人贏,sony走番正途咪好好地
咁都唔少人開新ac去挑DLC
果班應該唔夠石用

但真係打餐死 隱藏路比粒石仔你真係屌出黎
黑悟空唔係開放式地圖,搞清楚咩係開放式地圖未
無完整睇過西遊記本書
但因為呢隻game發現原來西遊記係咁撚黑暗

黑悟空個劇情係幾正
第六章就係UE4整嘅舊地圖
整撚左七年,都重有一堆bug同空氣牆,又要無地圖,真係CLS
最撚癲班大陸仔喺度逐個point批鬥今年d game去抬高馬騮
重製冇份DLC冇份唔係3A冇份銷量唔過千萬冇份
肯定隻隻game都冇份爭但你隻81分game最大機會
最多咪不過不失 吹到咁大 成世未打過機?
有咩反串
我話本身對個故事題作有認識 係自然會加多啲分
我真心撐黑悟空
想分享比多啲識享受遊戲嘅人
完全調番轉,覺得ff7 rebirth 唔好玩,遊戲系統同上集9成1樣,加埋個垃圾嘅performance mode, 睇cut scene都覺得出戲就棄左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞