黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
點解隻驚咁撚多打手
咪就係繼續兜囉
佢自己都認係大家用緊同一件實物
佢拗係抄影出黎光影
抄光影喎
你話有道理咪有道理
結果得微博法庭圍內呱呱嘈
佢影維港, 有第二條友都影已經叫抄佢, 我真係笑到仆街
所以不嬲都話goty 冇公信力
不過黑悟拎到就會出晒嚟笑人
拎唔到就會屌goty廢
今年完全冇對手,如果放番係2022年神仙打交就難講
係 睇得好有心做 最加分係每關d animation
有啲可惜其實,佢地做boss fight做得好好,但地圖設計真係拖低左隻game唔少
基本上冇咩探索元素
好多小怪打一次就唔會想再打,只係想rush去下一隻boss
忽然TGA fans
咪oscar咁
有d game未出之前都估到喺佢地眼中一定有buff
作為玩家了解佢地嘅bias我覺得幾緊要
所以我成日都話對亞洲玩家嚟講含金量最高反而係85-90分水平嘅日系二三線規模遊戲,呢類嘢如果鬼佬媒體好評亞洲市場幾乎唔會炒車
又話眾生自有根器
唔可以亂次第

後面啲劇情/事實不停咁串緊靈吉
做到小官都會俾人被退休/拎去做實驗
佢要收埋隱藏關,有地圖就收唔埋
我就係笑緊黑神話fans呢頭高舉反左膠,嗰頭含左膠小圈子獎

我就未見過同樣81分嘅劍星日撚日吹goty
曲直難分
睇番2018年時真係神仙打交,同今年完全兩回事
https://youtu.be/U_ZM-9T88hU?si=Cg3oMLke1Q15pNJD
邊關事 以往有地圖既game係咪係無隱藏關
分章節就唔係開放式?
玩過Super Mario Odyssey未?
你個scale大到某個程度,有探索元素就係開放式啦
黑悟空個章節處理絕對唔係the last of us個種線性關卡, 係偏Odyssey個種
老實理性咁講, 個地圖絕對係做得唔好
其實應該係話華人唔了解西方呢d頒獎禮機制

西方雖然話係民主國家
但係一涉及到呢d音樂/電影/遊戲 呢堆創意類產業的獎項
西方係一律採用「專業評核制」去決定頒獎
即係只可以由"眾多業界專業人士"或者"各大型媒體平均分"去決定頒俾邊個,唔會俾大眾公眾去投票決定頒俾邊個

音樂之於GRAMMY,電影之於OSCAR,遊戲之於TGA
都係呢個模式
惡魔城表示

你睇到由治及興的好處

又難怪既
啲小妖故仔連住
補充哂成個故事

話時話
蛙仙人嗰個真係好搞笑
所以d媒體公信力咪愈黎愈差,如果俾astro bot,以後真係唔洗睇goty
唔係話astro bot唔好玩,但玩法唔算好有深度,又唔係係呢類型game到玩到咩新意出黎,完全係ps fans 向作品
正確
二姐四妹
今年比邊隻game有公信力
但個手制體驗我覺得好有趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞