黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
同wow難民吹奏ff14一樣
半開放囉,但真係地圖設計差,頭兩章都玩得落,後面真係浸唔到落去
邊到有班大陸逐個point批鬥睇下?
講到goty,次次po mc分,啲人都係扮睇唔到

有玩過既都知我講緊乜,針住開放式都無意思,半開放囉,第三四章設計到咁
NGA遊戲綜合討論區大量啦
見到機械人評分勁高成班牛鬼蛇神出曬嚟,笑到仆街
啲黑馬騮打手繼續話冇人答到今年仲有咩game
第四章已經無玩過去,要睇攻略打機浸唔到落去無心流既感覺
你慘啦你 你話佢吹大咗就會俾人負皮㗎啦
其實你要數缺點實有架,就算red dead redemption 2都有好多人屌個戰鬥系統。有缺點唔等於佢唔係一隻好game。
主線同隱關應該唔洗睇攻略

係支線同收集先要睇攻略,唔係好難先觸發/收集唔到
點解會係上twitch 依個海外直播網而唔係直接上大6論壇
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1724322652.A.87E.html

GOTY一向有個潛規則
基本上所有媒體綜合評分低過84分,係連入圍資格都冇

台灣PTT而家討論緊今年GOTY入圍應該係以下幾隻game
FF7 Rebirth (93分)
Astro Bot (90分)
DRAGON AGE (89分)
P系新系列 暗喻幻想

黑神話悟空媒體綜合得81分,連入圍都難喎
不過黑神話悟空應該會攞到細獎Players Voice獎,事實今年無論銷量定玩家人氣的確係佢最勁
red dead redemption 2實實在在咁講晒個故出黎仲好

而家黑神話,有主動咁敘事,又有碎片化既敘事,有d混亂
黑神話如果係日本人整,一早俾人屌到傻
悟空冇dei 先係媒體到低分,望下ign d俾分就真係得啖笑
東江水ok?
就係只會玩一次盡量收集多d,但佢個設計大部份探索都係負回饋,玩到已經無左熱情,玩緊elden ring
但IGN係其中一個可以左右到GOTY嘅持份者喎
機械人依種合家歡純講玩既game 俾人批鬥真係好諷刺
細公司十幾人做起 後尾先加到三位數
我一出即玩 玩咗70粒鐘又未遇到啲大bug block 到隻game 玩唔到

ching 有啲過份苛刻
cyberpunk 都12年啦 有哂witcher 前作經驗唔係第一次整game
啲bug 又多又嚴重到要退款潮
美術梗係靚
抄嘅
不過愛國就要睇唔到
論分數
Astro Bot
FF7 rebirth
有咩問題? 呢啲好多game都有 就算你唔整 小地圖都要啦 㩒暫停出地圖都得呱
中文來講,都應該冇對手既,事關本身都唔多中文game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞