黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
隻狼好玩好多倍囉!唔好搵隻垃圾出黎拜好無
唔洗限係中文玩家啦 全世界公認左
十成十 GOTY架啦

要拉到中文講既話可能係史上最出色既中文遊戲咁囉
悟空係好玩
但有無諗過隻今年其中一隻黑馬 暗喻幻想 仲未開跑 (ATLUS 第一次挑戰幻想題材 RPG , 集ATLUS大成)
P5當年都有GOTY提名
但佢份工真係收錢打機喎
樓主有冇玩過其他魂系GAME先出食評
呢隻同對馬邊隻好啲
我覺得佢贏唔到巫師3同柏德之門3
但應該至少同隻狼, GOW同level
馬嬲仔好似無講係開放式地圖,我鍾意佢表達故事既演繹方式,所以線性反而係唔錯,不過寧願佢地圖搵啲素材塞住啲空氣好過

台灣同香港帶太多政治立場都睇隻game
竟然會覺得同後兩者同level
劈棍有招切手技, 戳棍有招後撤步都係比你反boss
不過控制個timing好難, 睇youtube無傷打boss 反到個boss招招打空氣
同樣係動作驚
黑馬騮打擊感差已經扣哂分
好似打空氣咁
影響哂成個動作系統
笑死,同隻狼同級
關咩事呀
設計得差就差
地圖冇記憶點
又多空氣牆
玩法又唔夠多
佢goty嘅話都係呢年冇好遊戲
上年個lies of p都好過佢九條街
老老柒柒
除左透明牆,其他都做得幾好既
但透明牆真係好影響遊戲體驗
例如打打下某d boss俾透明牆卡死
珍 共產黨都好推介佢 好proud of this 宣揚文化, 獨裁? wfc
哩隻就算啦,remake好玩d
我覺得幾好,尤其係你用輕擊終結個下同重攻擊可以打到隻王失平衡,打擊感絕對有
對手弱姐
啲格擋打鑼聲好正
而且真係有用心整,創套文字語言出嚟配埋音
又完整講到個故仔出嚟,好過而家好多謎語人遊戲
我玩完第一章覺得個體驗麻麻
不過熟習左個系統之後發覺戰鬥好多細節位
同埋由第三章開始知道個故事講乜, 成件事就唔同左
黑悟空係一隻越玩得後越覺得好玩嘅遊戲
如果真係有玩到爆機就明我講咩
哦你死啦 係連登吹奏國產驚
等住比人圍屌啦
行路行到on99
由其仲要有空氣牆
今年比佢汁到雞唔出奇
撞岩其他同行起下年先發力
今年出奇地冇對手
可以話佢唔配同過譽,但佢又起規則之內贏
唔明點解連登仔咁憎黑悟空。隻game嘅故事根本就係叫人反建制,反權力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞