黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
唔知你係咪同elden ring比較
好似Elden ring俾埋啲雙皮奶 三晶石boss你會唔會開心啲
認真 er dlc悶到我訓著
同正傳差九皮
黑悟空啲boss難唔難打係其次
重點係真係各自有特色
打大聖仲好多彩蛋好有驚喜
唔只我地睇西遊大既人咁覺得 連鬼佬都係
細節真係非常豐富
同埋你話難唔難打 都係相對姐
你咪唔好用法術囉
er有召靈幫你 咪一樣單手都過到關
拎到但水平唔夠 無對手輕鬆贏
拎唔到但個質素好好 同年對手太勁

討論淨係停留Yes or No?
打完有興趣再網上完補好過啦
要睇原著先打 外國人咪唔洗玩
cc toy見大陸就乜都反架啦
話唔難打就話魂系斯德哥爾摩
早幾年知道佢地出過鬥戰神然後再自立門戶出 GAME 就知 E 班人係咩料.
不過我深知網上有 D 人天生就有文革基因所以一早就決定唔同隻 GAME 辯護咁多 LA. 結論是他們成功了, 然後吠的人 N 年後都在吠
咁你#361 講咩春
好似有D道理
等我今晚開始玩先
上邊已經講明 只係條血會顯示就當boss 太兒戲

點先叫 換皮boss ,所有game 啲boss都唔同架啦
都唔知你換皮定義

黑悟空 啲弓箭 盾佬 青蛙 算唔算換皮

從來冇俾所謂魂系game虐過
係ninja gaiden 2 master ninja 面前 唔覺有遊戲難
我對隻game 都好高評價既 故事同畫面
仲有打擊感 比想像中好

只係講隻驚易玩 ,就俾人屌

第5 6章 長小小會更好
全部人都睇得出 趕出貨
我反而覺得5-6章係最好玩
D過場同boss演出做得好出色
係第6章根斗雲飛太耐搵路會想訓
趕出貨?d人唔係覺得遠超期待咩
隻驚臨出時連登仲睇死緊佢
你一路都係表達緊隻game唔夠難玩就要扣分
又話唔夠長

你有無諗過唔係個個都好似你hardcore玩家
成隻game又無好累贅又拖時間既任務要你做
基本上都無咩悶場
啲角色 美術 故事 動畫 過場都做得好好
淨係最後大聖爺個演出都加撚哂分
打左幾十年機 有邊個boss會
用番你招定你身再搶你水飲/打你一身再俾番武器你叫你起身黎過

唔只我地由細睇西遊到大既人覺得型
連鬼佬都覺得好撚型 好驚喜
下 開放式
埋尾兩個終極boss連行為模式都好似接返個故仔測試天命人夠唔夠格去接火棒

大聖親自過招教你點做新大聖,不過我未試過俾佢定身;阿楊生出盡力測試夠唔夠格去接大聖既記憶同意志,會讀曬一般玩家會做既野,會瀟灑咁側身避開或者彈返俾你,係把口臭左啲

成隻驚好多有誠意同滾動既位,係第3章個故悶左少少
有人話俾佢定身佢唔會打你 但我係會俾佢打
隻game係咪goty就見仁見智啦
但玩pr就一定係goty
又識反DEI 又識話唔like隻game嘅都係小粉紅心態
最勁係識屈到啲對手一文不值
喺台灣就強調華文圈第一隻3A game 等隻九日就算本身好評都俾人覺得唔入流
劍星就屈到單純賣女
然後近呢半個月洗版式講到今年得佢一隻值得玩 其他都係垃圾
兩隻都爆左
唔覺得對馬戰鬥好
不過可能係受武士刀武器限制
未試過俾佢定,係咪佢行行企企時喺佢面前飲水先會觸發

龍珠式飛黎飛去再踢返支棍俾你再黎過果招投技都係試過一次,果下都幾驚喜好似真係師傅教徒弟咁,依隻驚啲細節多到癲
劍星真係主打賣女,戰鬥玩法都真係普普通通,boss fight得尾幾隻印象深刻,故事抄nier抄到十足冇咩驚喜
我覺得刀劍互都有質感d,悟空碌棍舞得好睇但成日有種唔知打緊乜既感覺。另外四種刀法都各有用處,但悟空從頭到尾我都係劈棍,開左技能後都係識破加棍花完場,冇用過另兩種棍法咁濟
其實你都少打機
好多game都有得freeze敵方
例如mon hunt陷阱已經係freeze到大部分龍

成日見Zelda fans見有咩都係抄Zelda
但係嗰四種刀法只係用嚟對應相剋嘅刀法

個打法好死板

悟空係冇既定相剋打法,要你自己嘗試再領悟,呢種探索過程真係幾正
悟空係可以一本天書用到老,直情係浪費左其他技能,不過你可以話係自由度既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞