黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
cctoy弱智全面進場
主要原因係中國,空氣牆
齋講玩我認為得6,7分
武器把把一樣,地圖0探索感,開卡設計,依d位好扣分
係得d boss同隱藏內容做得算好玩
不過計埋美術,動畫,故事我覺得值10分
笑死

咁即係佢做得review隻隻game都要話係GOTY?

可惜唔係大廠3a永遠都無機會拎goty
對馬爽快啲 戰鬥種類多啲玩法 寫實啲
馬嬲咪科幻啲 打擊感一般
依個時代嘅hame風景都好靚

睇你想玩咩題材
True
可能elden ring dlc玩唔掂先過嚟玩馬嬲
行曬更加覺得垃圾啦下話
LIHKG 罷玩遊戲及開發商 list 一覽

遊戲引擎
所有 Unreal Engine 開發的遊戲
Unreal Engine 是由 Epic Games 開發的遊戲引擎,
Epic 騰訊佔 40%。

遊戲開發商
CD Projekt Red(《巫師3、2077》):投資比例未披露
Platinum Games(《Nier》):投資比例未披露
Leyou:投資比例未披露
Slamfire:投資比例未披露
🇨🇳 Game Science(《黑神話:悟空》):5%
Activision Blizzard:5%
Paradox Interactive:5%
Frontier Developments:9%
Ubisoft:9.99%
Bluehole(《PlayerUnknown's Battlegrounds》):11.5%
Kakao Games:13.5%
FromSoftware(《Elden Ring》):16.25%
Netmarble Corporation:17.7%
Dontnod:23%
Funcom:29%
Larian Studios(《柏德之門》):30%
Fatshark:36%
Epic Games:40%
Techland:67%
Grinding Gear Games(《Path of Exile》):80%
Supercell:84.3%
Sharkmob:100%
Sumo Group:100%
VISUAL ARTS:100%
Riot Games(《League of Legends》):100%​
整咗7年個地圖設計都可以整到咁嘅樣
戰鬥啲hitbox又做得差
唯一可取少少嘅就係個美術風格
點知都爆出有啲美術內容係直接抄鳩人
利申:買咗黎試伏打到第3章冇玩
崇你老母咩大陸仔Blocked
其實仁王卧龍各方面都好過佢一條街 啲命中判定差到 個地圖大得黎只係拖時間 逼你行耐啲無咩意思
樓主出post 根本多餘 連登GOTY 一定唔會係呢隻
到時佢攞唔攞到係連登一定係公我贏字你輸
攞到就俾人話GOTY 一早唔中肯
攞唔到就會話一早講吹大左
招式唔多但獨特,諗唔到有咩game可以出技freeze到大部分boss

悟空係好 我認同
但睇到你呢句 係唔知你少打機定點
佢定呢招 好明顯係參考左Zelda botw 招定身
你唔好講到佢全部嘢獨創先得架
人地3D掃描成個寺廟,個攝影師是但影左個角度就話係佢既,山西旅發局都冇出聲🤣另外一個就話護腕抄襲又係出黎搞笑 ,護腕係大量寺廟神像都係差唔多樣色,又係畫一畫又變成佢既。
早排玩完隻狼,玩黑悟空果陣真係屌出聲
正常Boss係舉手->揮刀->打中
黑悟空Boss係舉手->0秒出手->打中

啲人覺得容易純粹因為佢數值set特別有利玩家
加埋有得用法術,而法術設計頗為平庸
如果鍾意玩遊戲唔係睇遊戲,隻狼一定高一班
銷量都破晒單機紀錄 2000萬+ , 今年GOTY唔比佢都冇咩所謂,講真係個獎需要黑悟空,唔係黑悟空需要個獎!
咁今年仲有邊隻拎?
今年隻隻都跑唔出、黑悟空起碼入到top5去爭先
同埋佢係一個六角形戰士黎
單論動作係唔錯未去到最top
但佢音樂、故事、畫面、美術全部都好好
特別係佢細節位做到好足
上面一堆野加埋哂我覺得佢拎今年既goty不為過
就算係過去10年都有唔少年份份到最後5強
大撚把見中國玩都無玩就屌左先
呢隻就算唔論goty,起碼都絕對係良品以上
計埋故事美術動畫再高分唔少
更加唔好講先賣299,簡直超值
elden ring 好玩好多倍囉,收返你隻 5 年前嘅隻狼啦

elden ring 今年出咗 dlc 大家可以繼續長玩長有,你隻 5 年前嘅隻狼呢

年年都拎返幾年前嘅 game 嚟講,你唔厭我都厭
p5個美術風格為佢加左唔少分
但呢隻一睇就feel到唔係果類、
如果故事唔係超出色,我覺得好難複製到p5果個高度
你睇下stmv就知
我只信ATLUS鐵三角
一樣都係ATLUS式既非王道

真女神5V 唔係鐵三角出手 , 所以呢鋪唔計
笑死
點解連登仔覺得兩者係必然關係
我針對你句”話佢收咗錢”姐,btw佢玩ff16試玩版都有講過goty,基本上啲鬼佬都唔會吝嗇讚美

Game of the Year 2024

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞