[KPOP] K-POP 2024討論區 (24)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
所以原來你都冇研究我地嗰啲歌就搭嘴
作曲人係有告到new jeans bubble gum抄襲
vibe係一樣㗎
https://youtu.be/FcTy7px7_fE?si=aG_6W-Tm84y-LP5S

https://youtu.be/q5BjHUM22QY?si=II3NkJ0vtIr1vme8

我都唔係想講我識啲乜,但呢首抄係弱聽都會聽得出,唔洗拎譜出黎圈
你睇返上面 我有無講過LS抄歌先?
麻煩你睇清楚先再講嘢

仲有

你睇清楚我講嘅嘢同埋佢地嘅letter of claim先

我要再重申 我無話LS抄歌 無話bubblegum係抄歌 我唔係bunnies
由頭到尾我都係針對你對抄歌嘅定義
你睇下nj同ls賺錢能力嘅分別
比amy贏次得唔得
玻璃心公司呢啲事就處理得勁快
JK:支持本公司藝人啫,難道老闆你都唔支持自己公司藝人?
amy
賺黃養藍 典型黃店行為
你唔講埋你讀jd pcll?
話唔定有一日可以見到kpop d人可以好似歐美咁敢言 唔理公司做乜咁yolo
所以一直有一個迷思!依度一直帶風向,話冇bts照住,NJ邊發到圍?

咁同樣另外兩隊Hybe女團都有Hybe同bts照住,點解又超越唔到NJ,其中一隊仲早過NJ出道添?個分別係咩呢?為咗要屈到NJ冇用,大把奴隸要馴服於老板同資本大過天歪理彈哂出嚟!

點解NJ咁多個人品牌大使(Haerin應該有做過Dior),冇過啲資源畀另外兩隊,係Hybe偏心,bts都每個人都有?
https://www.fashionchingu.com/blog/kpop-brand-ambassador/

睇音源、唱片銷量都差一截,點解Hybe唔幫親生女,定係個Xfactor係閔大媽?律師一定係咁拗!

利申:喜見Hybe、NJ、房狗、閔大媽開大片,Hybe影響kpop生態,注水買榜機械式營銷、房狗中咗儒教毒要君臣父子君要臣死壓制女性職場地位,根本唔乎合樂迷至上愛豆追夢創新自由嘅生態!如果NJ出走係令kpop創作提升,我係支持良性競爭嘅!
我讀樹大liberal arts。
#911 王陽明先生
今日係amy最黑暗一日
屌 jk擺明幫房狗拖屌柒閔老母拖nj落水 然後啲人跟手屌柒閔老母
有無咁難明啊
靜啦

火力對準NJ車拜

冇人提細細聲贏唔得既
二五仔
其實班女計劃好先直播,一啲都唔即興,有哂講稿同次序,亦警告9月25日前要restore 閔大媽,一定係有律師教路!

一定會argue閔大媽係X factor(如上所述),所以前兩年有佢先賺咁多,後五年冇佢,咁分手費可以減!

之前依度帶風向將NJ類比5050,根本冇考慮邊個係好人壞人,5050個好人係老板,壞人係製作公司;NJ認嗰個係閔大媽,衰人係房狗!韓網反應係支持愛惜idol嘅人,但依度就幫房狗霸凌NJ,一路恥笑佢地嘅行動!其實反又係死,唔反又係死,咪由得佢為自由而戰囉!做乜好似港府話美國制裁係損害美國利益?依家大部分fandom都支持愛惜idol一方,根本不愁東山再起!雪藏根本冇用,令法院更易判斷大減分手費!

都係嗰句:喜見Hybe、NJ、房狗、閔大媽仆街!
其他成員都未出聲,唔計
其他成員未出聲唔計
其實jk有補多個po話don't use them
hybe睇完都唔肯定
咁以班米嘅智力理解唔到唔出奇
其他團唔計

集中火力NJ先
房狗幾撚時死
班笨尼而家重攬唔攬閔媽好
型到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞