[KPOP] K-POP 2024討論區 (24)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
本身成員係Source Music練習生,你要點操作先可以唔喺Hybe集團內出道?
NewJeans給HYBE14天期限的原因?

昨天NewJeans進行緊急直播,提出希望方時赫和HYBE能在25日之前做出使ADOR正常化的明智選擇。

法律界分析認為,截至25日給HYBE方14天的時限是NewJeans進入解除專屬合約的程序。一般來說,如果還剩下合約期限的藝人想要解約,就要向公司方面傳達不滿事項,公司方面會給予修改的時間,但這一期限通常為2周。對此,如果HYBE方面不接受,可以解釋為提出解除專屬合約的訴訟或禁止專屬合約效力的假處分等。

業界相關人士表示:“包括2名未成年人在內的NewJeans成員可能並不理解這些內容就進行了直播。懷疑是否是當初打算帶著NewJeans獨立的閔熙珍前代表把NewJeans推到前面,按照自己的計劃進行直播。”
Infinity War
妹寶不要走
啱啱睇完維基,房肥仔背景都幾勁,新牛真係夠佢玩?
比期限有話要公開比先計咩
無Hybe NJ有無咁多人識係一個謎
團隊之間關係好
睇到呢句已經唔使再睇落去
所以點會話NJ好勇敢,閔媽冇係後面指點都出黎講野

根本NJ就講緊大話

個D經理人唔打招呼隨時一樣係大話

LiarJeans
https://youtu.be/HUaGsczdjcE?si=tlqd2ICcclL0KoEm
有無人鍾意呢隊嘢
歌cute大聲開mic唱歌
今次cb走gta風勁能stone
試下係Wollim出道
GU代言人都冇得做
咁即係有律師教咗路!雪藏都唔得囉!
FEARNOT話最緊要新牛唔好扯埋自己落水
諗住走得甩
轉個頭俾親生女搶埋job
喺HYBE嚟講,全部都係商品
當年19年香港人都失敗左
其實以前換mc都會透露吓邊個邊個因為面試表現好,所以接手
感覺就算唔係指使都有幕後推手咁

如果覺得開live有問題家長同閔無理由唔阻止,感覺大家都想件事繼續燒咁
點解除合約
房狗有邊到冇盡合約責任
出左專輯 比左錢幫你宣傳
定係諗住唔打招呼做法律論點
定係打份合約係奴隸合約
連當年sm同jyj份約法院都認為唔係奴隸合約
只要搞到閪be頭痕嘅嘢都支持
反正而家係nj要做解約訴訟
可唔可行都係佢哋同家長自己諗架啦
我做咩要幫佢哋操心
假Friend嘅話咁JYP都好好戲
有冇睇佢兩個上Yoo quiz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞