[KPOP] K-POP 2024討論區 (24)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
Samsung員工講嘢咁大說服力㗎咩
支持nj同hybe攬炒 不在沉默中滅亡
有冇人覺得nj境況有啲似當年香港人
新牛追求既野比我地香港人追求既高尚得多
有得直接走 一早走咗啦
仲點會開live
係㗎
留言者嘅身份,代表社會嘅影響力
香港人成日覺得得自己追求嘅最高尚
其他抗爭一律不值一提
職場抗爭唔係抗爭? 員工為自己權益抗爭唔係抗爭?
工權唔係人權? 為不公義發聲唔高尚?
唔怪之得香港社會幾廿年跟本冇進步過
算吧啦,起班屌佢哋嘅人底,好多19年都撐學生㗎
跟住佢哋會話唔好偷換概念,而家係完全兩樣嘢
冇話有咩說服力,純粹唔洗貼黎貼去都係theqoo既留言

大型HYBE控制言論現場
你9up都有個譜1.5億5個人分呀
你都係返去作多兩首歌救救newjeans啦
有冇諗過佢哋真係天真到以為自己可以用輿論左右HYBE
謀反失敗就爭取工權
學咩人睇kpop
去睇吓個腦仲好啦
咁都比較到
你係叻嘅
當同閔講合約;閔就講你係老屎窟,係奴隸。
當同閔講法律;閔就講你係唔抵得叻過佢。
當同閔講你笑人肥豬;閔就講你唔打招呼。
當同閔講你出晒錢,畀晒權;閔就講希望公司獨立。
當同閔講你維護性擾亂人嘅下屬;閔就講你無保護細路。
當同閔講金主指證你想食公司夾棍;閔就講自己無能力做。
當同閔講有奪權計劃書;閔就講開玩笑。
錯!肥佬只不過係一個暴發戶,唔係標準商人

支持NewJeans收皮

睇下三大點訓練練習生就知
就算對三大不滿都好,由佢哋出身嘅出到去第二度都穩打穩紮
再睇吓Le sex同ILLIT,當有人批評佢表演失準,唔係喺綜藝節目或者SNS大吐苦水,就係靠HYBE喺網上嘅影響力去幫自己洗白。
獨家:洪恩採《音銀》MC下車,ILLIT慜柱接任
啱啦,而家無論NJ同Le sex都成為棄子,係時候俾ILLIT上位
點解比較唔到
天下抗爭都係不公義而起
hybe作為kpop甚至國際大企業
佢哋點樣不繼收購小公司 揸壓員工
mistreat旗下藝人大家有目共睹 (e.g. gfriend)
當不公義同mistreatment燒到埋身NJ咪發聲囉
香港人又何嘗唔係燒到埋身先發聲
lm
閔教徒學人提三大
fx 直接入雪櫃 水晶提要solo完全唔比
作為idol冇表演剩係得拍劇
rv 0資源
yg隊隊都係雪櫃就唔使提啦
jyp missa直接放棄其他人剩捧秀智
自己cb時間撞旗下藝人

之後nj拎咁多資源但閔教徒屌鳩房狗對nj唔好
牛寶
sm連對老臣子sj 都係放生處理
閔教徒係咪想房狗學李秀滿咁比咁多資源nj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞