[KPOP] K-POP 2024討論區 (24)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
無腦Bunnies又嚟料
不如你搞清楚民事同刑事嘅分別先
花姐同魯生對住旗下藝人都好可能係咁諗
不過如果有人出52億won糧畀我
我真係唔介意嗰個人點諗我
唔係話唔俾佢哋反閔,但走去含房狗嗰班到底jmg
你有冇讀埋Drama
你話HYBE係垃圾公司即係動搖左我地牙米講左好耐嘅良心中小企捱出頭
又唔係逼要佢地兩揀一含其中一個
嗰班同cctoy一樣,唔睇Viu反Viu就係撐TVB
原本普通工作關係你就可以咁講
但而家啲兔係吹到閔老媽好錫班女
班女靠實力上位
閔老母係錫班女先搞咁多嘢
咁而家咪不攻自破囉
有料呢兩粒字唔啱形容佢哋
所以我咪話拍子唔算抄
但如果我唔提拍子一樣,啲腦死咪以為唔係抄囉
咁你聽唔出bubble gum 係抄咩
咁我又想問返你,你覺得swan song係抄??
其實佢哋真係愛嘅係房狗
我真係想知LS有邊首歌抄到好似bubble gum抄人咁一摸一樣咁肉酸
Big Hit Music方面就田柾國的帖子表示:「經確認,(田柾國表示)在任何情況下都不能將年輕的藝人拉入紛爭中,把藝人當做擋箭牌」
唔敢開po?
難得儲左啲米米幫你跑數
兔粉大炒車
只要唔好將閔好NJ 捆綁埋一齊, 支持NJ 其實好合理
如果hack到入去都講到咁曲線用符號傳意既真係得班傻閪army先諗到
JK都蠢唔晒
無打埋🧢幫自己留後路
閪逼果日有冇即刻去確認開直播果5件係講緊咩
咁如果拍子唔算抄 咁你提拍子做乜鳩
都係嗰句 有無抄旋律就拎份譜出嚟研究 除咗melody之外 仲有成首歌嘅vibe係咪similar
仲有arts, e.g. music, 係比較subjective
例如十個人聽yuja wang彈rach都有十種唔同嘅感覺
根本無統一嘅measurement
你可以參考下唔同case summaries:
https://monolith.law/en/internet/music-copyright
https://www.thembj.org/2024/04/analysis-of-copyright-infringement-cases-in-music/
我對bubblegum有無抄歌係無意見 但見到你啲logic錯q哂 又喺到拎classical嚟認屎認屁覺得好柒
嗱 我無講過LS抄歌
我針對緊你對抄歌嘅定義 唔係講邊個抄歌
睇清楚
出個po都要確認意圖
NJ已經歸晒邊仲出post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞