[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike
GT 除咗戰鬥太拖, Nerf 哂悟空比達 人外嘅人之外
條主線劇情好過龍珠超多多聲

仲要超4型過超藍極意呢啲啦
GT入面既比達只係一個幫悟空POWER UP 既ITEM 黎
GT打鬥真係差,所以想重制
超嘅比達直頭只係前菜
好有feel
中肯評價,超前期真係麻麻地,但小舞登場大杜嗰邊未來線一出真心高潮,唔計前期可以話GT以上,力之大會雖然鳩鳩地但俾班老角色有登場機會,順便帶入一堆新角色都算正,菲利做隊友亦正亦邪幾過癮,最尾十七號MVP都不得了,連龜仙人都有啲可以打得有來有回嘅對手係幾好睇,論整體劇情肯定唔輸GT,黑悟空成條線都好有神秘感令人好想跟落去,一拳吉連又一直未出手令人期待,連準破壞神條線都完全冇因為吉連而弱化任何角色,啲時空問題寫得好清晰唔會搞到一鑊泡,整體可以話超水準,低開高走嗰種,俾啲時間就會有客觀評價
反觀龍珠超嘅比達有極意以外嘅強化,超藍打贏準破壞神,仲有善用自爆技都令人滿足,望住啲GT狗踩超幾好笑,明明超勁多優點又多記憶位,GT除咗超十七之外啲敵人冇個認得,十足班路人劇場版BOSS咁
我呢D龍珠 die hard fans 已經對龍珠好大愛, 我自己就 GT 超兩者都好接受, 反而未接受到 hero, 感覺好似同人 (雖然好似唔係)
龍珠英雄好似係為街機卡game做宣傳嘅短篇,唯一有記憶就係完美型態嘅小舞篇準界王神再登場,出場有光環,戰力又合理
黑悟條時間線 漫畫做得好過動畫
有比較有高低,但動畫依然超水準
超既比達玩綜藝
力之大會我覺得漫畫去得太快, 動畫係戰力失衡, 但最尾愈睇愈正
幾貼地幾好,後面同大杜啲親子互動幾滿足
你話失衡又未到,但多人混戰到要保留體力個設定幾癲,本身以為會組隊打,到後面直頭分散晒自己打自己,當然有啲敵人睇落似雜兵,起碼能力清晰,二線角色都有機會威返陣,睇落最唔打得嘅武天老師捱到咁耐真心感動
其實漫畫都失衡
果集講武天老師龜仙流既教導,之後黯然退場睇到好感動,連平時臭串既比魯斯都敬重佢
嗰件肥婆拖勁耐先死
又好似幾有趣
預告嚟 出咗先再評論哩啲
力量大會動畫好過漫畫太多,動畫8個宇宙大戰真係每個宇宙都出到啲你印度深刻既角色,好似2宇宙個3姊妹,3宇宙合體機械人,4宇宙隻狼,6宇宙合體女,每個宇宙出場至少你會記得一位角色
相反漫畫變左7宇宙同11宇宙單挑咁,其他宇宙存在感極低,好似6宇宙希特一野比吉連秒左,女合體人上一集出場,下一集幾頁就輸左,唔知出嚟做乜,就算講返7宇宙同11宇宙,動畫都處理得好好多,菲利托波比達17號呢啲動畫都有好重戲份,漫畫就冇哂
動畫力量大會唯一我唔滿意就係變左全部宇宙圍毆7宇宙個個都衝過嚟搵主角打,冇乜其他宇宙互鬥情節
其實就係重製gt
老實講唔係打主角你都唔想睇只會係filler垃圾劇情
第六宇宙算配角宇宙,前面都叫有啲戲份,又同比達有啲緣份,又有賽亞人,其實搵嗰邊嚟做二奶仔都唔過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞