[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike
力量大會打鬥好撚高質喎,悟空比達菲利17號呢4個打親既都好睇,就算唔講佢地,悟飯魔童師徒聯手打6宇宙,1718號組隊中2病發打2宇宙,仲有龜仙人打4宇宙,落場後被比魯斯尊稱武天老師,全部都好高質好有驚喜
仲有希特打吉連,女合體人,托波比達相繼爆seed,臨尾菲利悟空聯手我直頭睇到哇左出聲
我淨係講動畫,漫畫力量大會係做得差
大波由以前舊版已經係講緊單挑最強,係z戰士遙不可及既戰鬥力,2次劇場版都係全程屈機最後被劇情殺作為布粉,我好滿意新版布洛利咁誇張既表現
咁睇嚟師兄我同你對打鬥高質有啲唔同
你呢啲應該叫做劇情上高質?
喺我認知嘅力之大會入邊
9成 都係打打打打 dadadada 出波 dadada
動作設計冇咁滯 last kary 白毛對吉蓮算係有

https://youtu.be/qGBi2jKkarE?si=ukvyq_nHjPp-8inW

我係想睇到呢一啲
我覺得呢啲先叫做打鬥好撚高質
而唔係不斷dadada 放波 dadadada
新 game黑悟飯先真正虐待未來杜
咁都只係再開多左個平行世界姐,原本果個都已經比全王炸左
都係,我講嗰啲應該叫情節多啲,但力量大會我係睇得好開心,feel到動畫組係真係知觀眾要乜,比返啲你估到同你估唔到既情節你,至於打鬥,始終冇鳥山明漫畫分鏡參考係好難超越到,布洛利嗰陣講緊請哂班龍珠z同一拳超人動畫監督chur盡先chur到出嚟
悟飯果格大頭真係型撚到仆街
我都覺得大杜拎元氣劍斬死佢完最完美

搞到要悟空搵靠山先殺得死佢個諗法好on9
幾年前睇完力量大會動畫
想請問 接住落有邊d篇章有動畫
靚到仆街
我以前都有開過post講呢個問題

重點 唔係佢地畫唔到 而係佢哋而家唔諗打鬥上設計
要打得好睇 而家好似剩係得劇場版先俾到你
動畫入邊完全冇咁濟 當然要數都會有
但一定唔會夠z動畫多

我上面俾個條都只係z動畫入面其中一段
都未拎z時期嗰啲劇場版出嚟比

就係話當時龍珠超 咁大個IP
點解可以咁多集都可以崩 冇乜打鬥深刻畫面出現
仲要大多數 畫面靚嘅時候 都係高橋優也

https://youtu.be/R6a7RND2mRk?si=wTxMkwr4QbY1CQWG

呢一段係除咗力之大會外 我係比較有印象
但打入邊好睇唔崩唔知有冇分半鐘
布洛利劇場版,之後就superhero劇場版
不過布洛利到superhero之間其實仲有2篇,不過嗰2篇係龍珠超漫畫先睇到,冇出動畫
唔算係多個平行世界 維斯係重組果個世界
姐係A世界爛左 佢砌番同樣A世界
如果最後只係平行世界 咁大杜佢地留低都得啦
唔洗番去佢自己個時空
因為果陣漫畫進度已經慢好多,啲人已經唔想睇多次其他宇宙打鬥,跟番動畫咁打真係有排都開唔到新篇章
超係正傳就必然架啦,鳥山明寫既絕對唔會外傳
E家設定都係跟返超既第7宇宙,之於界王神耳環睇返各個版本 一早就有唔同說法,超漫畫版佢地係用龍珠分開
依家諗諗下 其實佢係駁到落去超
因為個重點係有冇分開而唔係點樣分開

就好似復活的F 菲利一開波將個雜魚掉咗出外太空
同動畫入邊佢冇掉走佢 係同佢一齊訓練

個故事係照行到落去
無變啦,超講既同大魔都無BUG到,主要既BUG係超漫畫講佢地兩個係用神龍許願分開,大魔E家繼續用緊第10宇宙界王神講既設定,只係佢兩條友唔識以為係布歐身體分開
我記得係去咗平行時空,唔係重組世界
咁唔睇漫畫接唔接到落去? thanks
接到
唔係,維斯只係送佢返去另一個平行時空,佢冇能力重組返比全王消除既野
係 記錯 成日諗住未破壞前果條時間線就=同一個世界
究竟悟飯會唔會出場
又咁諗,龍珠只可以做到天神能力範圍內既野,悟空佢地搵天迪幫手咪得,龍珠根本用唔著
自己腦del左神龍解體個幾頁就ok了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞