[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike
天神當年吹到自己未分體好撚勁下

到底係廢老式吹水定堅真係無人知
作者:我唔理我唔理,總之死都唔比佢地屈合體呀
魔童同天神合完之後好撚勁,雖然佢仲合埋尼爾
潛力飯係兒時偶像
如果可以平滑連接布歐同超,咁大魔將會成為神作,先唔論啲細微設定有差異,大故事駁得埋已經可以開香檳慶祝
四指同五指都正宗
笛子大魔王,即係化石佬嘅前代魔王
實力起碼魔童起步,當年嚟講已經天花板級,比較返石化魔王直接變路人甲就冇咩問題
係咪可以接落吉蓮師父條線到
話晒有提過佢俾唔知咩魔物殺死
一定唔會啦,界王神今次入布歐已經分左體
超係用神龍先分體
頭果段回顧, 雖然無咩創作, 但重作畫過舊作, 幾感動
一定唔會啦,界王神今次入布歐已經分左體
超係用神龍先分體
第一集幾好睇 雖然有少少用左GT個玩法
想問係咪一星期出一集
大魔係咪無漫畫版?
好多反超期望LEE 套取代超成為正傳

但其實鳥山明顯係將兩套都視為正傳
無架啦,鳥山不嬲都唔太理LEE D BUG 同設定,好似E家界王神分左體咁,最好既解釋就係作品各自表述,只要唔影響主線大剛就由佢
鳥山臨終之前就係想將之前既外傳同劇場版受歡迎既都拉返落主線到,好似布羅尼,格比達咁,唔排除今次會拉返超4登場
個人覺得唔影響大路既野佢都當係作品各自表述就算,好似超動晝同漫畫分開咁,大家都係同一條線結果一樣但就各自表述有BUG唔影響主線都唔會理
以我理解GT, 超同大魔一樣都係平衡宇宙
其實都真係個人中意就得唔需要嘈交

明哥隔左20年先出超,本身個心態已經完全唔同;

所以,「明哥角度」既正史可以尊重;「觀眾角度」覺得布歐篇之後去邊先最合理都可以自行決定。
睇完播歌,忍唔住哭咗
多謝你,鳥山明老師
講返魔族,我諗起天神上人身同魔童打佢地係講魔族語言
不過我估鳥山明應該自己都唔記得左有呢個設定
嗰個係娜美星話
果陣有娜美星既設定啦咩? 定係之後D書仔補返既設定黎?
雖然嗰陣真係已經有設定做外星人
但當然冇講定係娜美星,畫嗰時都係當佢哋鄉下話咁
同埋至少娜美星篇都有拎翻黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞