[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike

點知出咗舊冇咁臭嘅屎
睇哂大家既討論
我都係死忠
一度都好執著點解超要咁,要咁?有乜理由咁咁咁?完全唔合理!如果咁,or 咁咪好d囉!

Gt個陣淨係悟飯我都睇到好嬲,下?又變番超西?

不過宜家我睇開左了
對我呢個連同人作品,即係龍珠真,AF都會睇既fans黎講,只要龍珠仲有得睇,我就已經好滿足了。

回想番岩岩出神與神個陣,真係完全沒有諗到可以再睇到龍珠

宜家鳥山明都走埋,唔好咁執著吧。
其實舊時佢都好多反駁設定既情況
作為一個連載長達40年既動漫黎講,唔好執著就可以了

仲有sparking既推出都令我好滿足
平時都唔打機,都要買黎玩下
你搞笑咩肥布歐從來冇死
臨尾仲幫悟空比達手打
採訪有講過係豐太郎諗
大魔第一集尾話許願變好人留喺度
好似黑悟空篇
我一度對佢都有好多遺憾
覺得有好多方案去完結會精彩好多,覺得佢明明係有一個好大潛力做經典既情節,點解咁兒戲,由全王結尾?

諗深一層,鳥山明根本係鐘意創作呢d元素落去。

咁長篇既故事,作完又作,仲要填中間時間線,一定有bug了,唔好太認真了個設定

睇透左個人睇龍珠都會開心番

唔知有無認真左
其實耳環設定 我覺得係ok嘅
都make sense
但啲弱智劇情 都係屌下
當年龍珠超post 個個咪又係屌住睇
佢純賣情懷應該都唔會點炒
如果只係講佢哋點變返大個應該無事嘅
可以做悟空比達嘅老師幫佢哋練功
見到耳環個到,我都係哦!咁就算左了

反而開心viutv咁快手有得睇
Z最後好似只係話
用龍珠許願將世人對布歐嘅印象消除
等佢可以正常咁暴露於人前咋
今集講許願留低肥布歐又有排嬲
得罪講heros系列都講咗平衡時空戰力五五開
平衡時空設定有分別咪有分別,是鳩但啦
當年Z人造人玩時間線玩得太好
黑悟空好明顯動畫組無咁嘅功力
趕時間之下都係是是但但完咗個故事算
黑悟篇係超真係算最有期待一篇來
點知柒住草草完場
如果好執著係到諗,屌
明明超係用神龍分體架!點解宜家又變左,點駁番呀?咁樣真係會諗唔通同嬲

所以我宜家放過自己,開心睇龍珠就ok
襯佢出大魔,我呢2日又由撒亞人篇睇到菲利(漫畫) 每次睇都覺得完美,精彩,世界級,感激鳥山明留下咁既經典。

其實我覺得新野都會有好
我覺得新broly個電影版係史上最佳龍珠劇場版

故事,情懷,打鬥都係頂級。
咁要挑就一定有野挑

就算係最近既超級英雄
對我黎講,見到悟飯終於發番圍,有個新形態咁撚型棍,咩合唔合理都唔重要啦
黑悟空篇
漫畫好好多我個人覺得
不過我會想大杜可以有表現多 D
力之大會
覺得動畫好D
當年漫畫好似有d急
呢篇最撚有印象就係
唔夠打坐時光機走
再唔夠打坐時光機走
個時個個都屌 咁撚樣都得
仲記得當時集集作畫崩到sir
其實如果當年唔好玩到咁大,一年一部大電影神v神、復活F 咁樣成件事會好好多

講真咁樣逼佢出連載又何必呢

我到而家都覺得博洛尼個套唔差,雖然成套野都係左炒右炒d 舊作品
我覺得漫畫係好好多
不過我覺得黑悟空,粉紅係型
而家龍珠真係唔好咁認真
真正龍珠Z完咗㗎喇
而家仲見到佢哋變身打交我就滿足
同你諗法一樣
真心希望龍珠超未來收一收皮🙏🏻
再俾條友畫落去只會成為龍珠AF 2.0
動畫寫到一舊舊
睇完我都唔知佢想表達乜
畫面又崩到我都無心機重睇
所以都係由佢算
我真係好明有d人好嬲個種感覺
我都試過
但宜家諗通左
好似gt咁
起碼隻歌世界級啦,我到今日都成日聽
亦都記得起歌,悟空升上黎元氣彈個幕
動畫有一part幾抵讚
悟飯送大杜走
係幾撚感觸嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞