[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike
證明神界同全王都有時間線,所以未來時空同一角色嘅係同一個人,亦唔係同一個人,悟空去咗未來時空唔識未來全王更加唔識未來比路斯
唯一得到全王信賴嘅記認:全王按鈕
寫波波先生都係魔族,會唔會由佢或界王神帶主角群入大魔界?
純粹係動畫組自己弱智
裡面肯定有人根本唔識平行世界又要扮識
lm
超正式收皮
突登話比你聽超唔係正傳
超嗰個先係無腦
之後仲仆街,阿貓阿狗對住兩粒龍珠許願就宇宙第一
搞到黑悟空互換身體好似弱智咁
覺得紮馬斯佢寫到太on9,動用到超級龍珠去做基紐都做到既嘢,人地單眼佬單刀直入就許願做宇宙最強
之後魔童係超劇場版做番同悟空一樣既嘢
就咁睇魔界龍珠同地球龍珠應該好有分別
佢哋仲誤會地球龍珠唔許得黑魔法(應該係衰嘢咁解)先諗出變細嘅願望
1.要問鳥山要編審
2.佢主導
冇人覺得呢兩句矛盾
鳥山明俾故事大綱
其他細節/對白/作畫俾豐太郎自行處理
處理完再過審
我嘅認知
呢個就唔叫「主導」啦
是旦啦 你知佢下面想表達乜咪得
老實講
AF好睇啲不過唔知你講邊個版本嘅AF
豐太郎版嘅AF係西界王神帶住悟空“私生子”走返出嚟嗰個
呢個真係唔錯 拎返舊作嘅伏筆
超5喺神龍界修練成 同而家嘅紅藍相似係另一種境界 而且悟空帶埋拜高安(排骨飯)去神龍界修練 呢度又畀返啲戲份個受歡迎得嚟冷門嘅角色
係悟飯爆超4有啲求其 但畀返發揮悟飯係好事 因為GT悟飯太咖呢啡
加上AF故事接GT 有歐布做幪面英雄木瓜人(GT入面歐布喺武道會嘅化名)確實地連戲住GT有嘅嘢
重有悟天做英雄榜排名包尾嘅撒亞超人3號
而家嘅超又係悟天同杜拉格斯做咩清潔隊長超人
好多而家超有嘅元素都喺AF度嚟 但AF嘅呈現個人認為比超更順滑 冇咁食書
可能因為AF比GT更後 限制少啲冇咁易脫節呱
超同大魔喺Z中間 好易撞版

當年笑GT十倍龜波只係打爛大廈幅牆 笑AF又搞個超5出點知原來GT同AF係接得最合理
宇宙最強會濃縮生命,到時莊子都未殺到就釘蓋啦
大杜係唯一唔會輕挑嘅撒亞人
因為佢永遠係唔夠打嗰個
不過咁講都唔公平 打菲利佢有絕對實力都冇玩膠
真正唯一手起刀落
龜仙人都打得力之大會
無限同超藍又對到招
相比之下十倍龜波只打爛幅牆真心碎料
點解睇唔到字幕嘅?
佢咁嘅環境長大
就算真係實力高幾班都唔會玩嘢
佢搏唔起玩嘢嘅後果

悟空幾時正常過(除左打鬥時)
在龍珠超咪又係咁PK.
睇住莊子剛剛出浴.....
https://www.youtube.com/watch?v=3A3qhmTxCw4
黑悟空篇嗰陣細杜想跟去
係咁話連悟空都搞唔掂唔好去
俾比達聽到,佢竟然冇嬲
不過應該都係講當下要專注諗點打黑悟空,唔閒情妒忌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞