[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

650 回覆
21 Like 9 Dislike
其實就作畫嚟講 小悟空同悟天都係有分別
小悟空圓啲肥啲頭身比例低啲
唔係講無印時期 就算係重製嘅邁向最強之路等等晚期鳥山明畫風入面嘅小悟空都係同悟天有分別
不過唔知點解超嘅動畫長期將悟天畫到風格接近小悟空多啲不過超嘅動畫基本上全員IQ博士畫風 好難作準
計埋配音嘅話分別更大 悟空係講鄉下話就算唔識聽 悟空講嘢中間會夾雜假音 悟天講嘢係全真音

呢度鳥山明同野澤雅子嘅功力真係唔講得笑
明明9成一樣但可以切實地表現到嗰1成嘅唔同
搞到個全王出嚟真係好confused
可能而家嘅讀者級數高咗 識得諗呢啲唯一真神應該所有時空都同一個

記得嗰陣多個全王出嚟 未來全王又成日舉錯手 呢點搞到啲觀眾想太多覺得好寒成日形住另一個全王一係邪惡一係扎馬斯扮
加上全王(+大神官)作為真神冇善惡概念完全符合晒boss條件

但龍珠作者即係IQ博士嘅作者純粹搞gag冇咁複雜嘅可能性都完全十分高
好撚醒就真 成日撚鳩比達
自己老婆又唔送俾人
而且講得出芝芝身材冇莊子咁好
呢度根本av劇情黎
扮乜撚,全王按鈕召喚出嚟都有假?
而家做唔返以前水準㗎喇
以前真係人手畫 而家垃圾電腦製作算鳩數喇
黑悟空線唔係爛時空問題,係爛在霧化札馬斯收唔到科
咁其實應該點先得?
睇咗覺得有問題就「好嬲好嬲繼續睇」
應間唔睇又話冇資格屌

只可以有吹奏聲音?
只可以話可以學識唔好咁執着
但寫得衰嘅時侯有fans執着唔係個fans嘅錯
召出嚟嗰下睇住佢出現睇住佢出招消滅扎馬斯當然冇假
但之後佢哋係返咗現代再用時光機去虛無咗嘅未來撈返喺虛空度浮浮下嘅全王返嚟
呢度有個gap所以啲人先有聯想
上個留言話人「守護到底」當人盲撐套嘢
依家又話人「死唔斷氣追擊」當人屌套嘢

鳩作哂兩邊立場強加於人然後打稻草人係咩玩法?
以前係奴工血汗出嚟
其實龍珠不嬲都有食書架啦
你估原作故仔又好嚴謹咩
無架喇呢d
D賽璐珞原畫咁柒貴唔係無原因
咁呢個真係關鳥山明事,豐太郎講過成個故仔大綱一早定左個尾係全王滅世作結
係,所以我係鍾意龍珠超多過gt好多,熱血同打鬥上龍珠超贏太多,gt唯一贏既就係首主題曲真係好好聽
不過講gt我鍾意baby多過超17號,超17號太莫名其妙地講17號先係最強人,斯路都只係前菜,成個篇章都好奇怪好似格硬搵返舊角色做奸角咁
baby篇反而自然得多,一開波出去搵龍珠,搵搵下搵到撒亞人既仇敵,然後返到地球班同伴已經變哂敵人,劇情上贏超17號同一星龍篇太多
豐太郎硬食污名
唔一定既,布洛利咪做得好睇
布洛利直情電影級數 一集半集就可以
但以前動畫已經勁高質
所以以前真係好撚專業 咁多集動畫可以同劇場版質素攞來比
唔係電腦製作垃圾,最大問題係俾唔起錢搞外判先死,你睇近年啲動畫ED幾多華人名幾多華文工作室加入就知,有啲作品甚至一人作畫,好多都窮撚到誇張,以之前套the new gate為例最終話作畫崩壞直頭毀咗作品,正常作畫監製做到嘢補返啲作畫已經唔會咁肉酸,成個動畫行業陷入咗又要高產量又唔肯出錢嘅惡性循環
我記得當年啱啱開黑悟空篇東映已經有宣傳話會係一場全王介入既戰爭,本身以為會係大長篇玩到好大獲好大規模既戰鬥先迫到全王上場
點知會係咁樣收尾法
我信全王毀天滅地就真係毀天滅地,你咁講即係你唔信全王,即係質疑全王清理得唔乾淨有污糟嘢附身,以我所知要全王微調咁清理就難,但毀天滅地應該輕輕鬆鬆冇渣剩低先真,我就肯定信全王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞