[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

651 回覆
21 Like 9 Dislike
講起悟飯爆得超西、野比飯呢個話題

我一開始都好睇到好撚燥,心諗乜鳩野故仔黎

不過上星期有個親戚個仔係到玩搖搖,我問左佢借黎玩

自問後生都玩得好撚勁下,大部份花式都做到

一撚上手發現自己完全唔記得晒點玩

原來有d 野你放底左好撚耐真係會唔撚記得晒

悟飯會變到咁廢其實係鳥山明既立場係好正常、甚至係理所當然

只係我地班讀者接受唔到咁解
漫畫超藍完全版打交個話其實我覺得係好高質
始終當時漫畫慢過動畫
可以慢慢諗
力之大會純打打打
動畫除咗畫面崩壞 點都會表達好過漫畫
同埋動畫一早完咗 大家都知故事點發展
漫畫為畫而畫 急住寫完咗佢都正常嘅
佢嗱嗱聲開魔羅篇引人睇好過喇
係呀
悟飯基本唔鐘意戰鬥
佢布歐篇都係變廢左,跟住一野爆上黎
只係我地接受唔到曾經既超2 悟飯咁撚廢

不過我自己一向會視漫畫超同電影係正傳
咁漫畫悟飯係無乜出場姐,力之大會,魔羅篇都唔算好廢
估唔到GT 都有比世人平反既一日

當年聽到有人讚GT d 人就會係咁
好似魔羅篇咁

我曾經又有個執著
屌,又話講魔力既,魔力後期都其實係硬打。
但我之後其實都重睇左好多好多次

悟空比人插穿心口個幕
梅爾斯消失同回憶悟空對話個幕

其實都係精彩的
都係我個人覺得啦
大杜:講還講 我次次all-in的
但係無啦啦加悟空識出破壞好撚怪
gt當年屌到仆街

我自己舊時都唔鐘意,只鐘意隻歌同ending都算感人

但咁多年後,我都放開哂
都唔係丫
悟空係會學人既招數既人
咪咁啦,大杜你話晒都係唯一能夠殺死17號既男人
唔明點解咁多人咁緊張點樣接超...
呢套係龍珠大媽,唔係龍珠超大媽喎
龍珠大媽入面寫到無破壞神都得架,因為根本就係另一條線
其實到而家都唔明點解個個都唔俾悟飯變返超西
明明就係 超西>超2>潛飯
咁悟飯無練功退步去唔到潛飯自然就係變超西喇 初初仲講佢佢超2都變唔返
仲點變潛飯
重點係都炸左半邊做粉,唔係對面識再生真係屈左機

不過多得魔童叔叔呢個最強敵方buff 真係阿豬阿狗都識再生
其實只係啲人接受唔到一個曾經世界頂點嘅人去做學者
依個係人地志願黎 悟飯都唔想打交就由佢啦
有個靚老婆 有個有錢外父 有個女 有個職業仲要自己鍾意做嘅
已經人生好美滿啦 仲想點

斯路篇個個屌悟空話佢唔知悟飯諗法 佢唔想打就逼佢打
而現實 個個都係自己口中屌緊嘅悟空
係,我已經接受左悟飯
仲見到佢發番威
超漫畫仲同極意悟空打!滿足
因為當時大家都認為潛飯=常態=潛飯

係而家大家先有共識潛飯都係變身黎
未出超嗰陣時我其實幾鍾意gt
雖然設定唔跟z
但超4起碼又有型 同埋一睇都知望過有心設計
3篇故事章節都唔差
Op ed又好聽
超動畫播完更加鍾意gt
起碼打到仆街係會嘔血
依家就死都係流口水

睇到Daima有回顧肥布一嘢轟爆巴比迪個頭
所以真係有少少期待
大杜咁撚慘 未來身邊個個死撚哂
如果一個人去到咁絕望都仲去玩嘢
個條友都應該係痴撚線
因為超要就小朋友
宜家改番深夜播,我都希望佢地爆番血
其實隻ip個時間一長就會咁
唔難想像有好多後生仔一接觸超就好鍾意
唔明點解咁多人衝出來屌, 甚至為左超忿忿不平
gt vs z 都係差唔多
當然gt同z時間相近d所以比較上少人會接觸左gt先

其實自己同力雙人師兄個感受幾乎一樣
各種設定食書都有勞氣過
但而家覺得時間永遠唔會企係你果邊
為左呢樣野去執著嘅人只會愈來愈少
你愈執著, 最後只會愈多人屌你廢老咁認真乜乜77
而家覺得當龍珠係天線得得b咁睇可能會開心d
又唔使得罪人
係呀
悟飯基本唔鐘意戰鬥
佢布歐篇都係變廢左,跟住一野爆上黎
只係我地接受唔到曾經既超2 悟飯咁撚廢

不過我自己一向會視漫畫超同電影係正傳
咁漫畫悟飯係無乜出場姐,力之大會,魔羅篇都唔算好廢
其實只係啲人接受唔到一個曾經世界頂點嘅人去做學者
依個係人地志願黎 悟飯都唔想打交就由佢啦
有個靚老婆 有個有錢外父 有個女 有個職業仲要自己鍾意做嘅
已經人生好美滿啦 仲想點

斯路篇個個屌悟空話佢唔知悟飯諗法 佢唔想打就逼佢打
而現實 個個都係自己口中屌緊嘅悟空

無錯 鳥山明睇野真係好撚有前瞻性

芝芝見到悟飯無事唔比佢再打搞到悟飯屌自己老母果段

我人大左先覺得芝芝先係正確果個
動畫佢完勝超藍悟空,迫到極意兆出嚟已經勁過漫畫好多
動畫佢係6宇宙最強戰士,屬於篇章中boss,漫畫佢過唔過到希特都未知,存在感極低
終於講魔界故事,不過到底計唔計正傳

E家個個都講緊界王神個設定,但我記憶中係有幾個版本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞