[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

651 回覆
21 Like 9 Dislike
根本大媽唔一定要接超
第7宇宙呢個設定又無話得「超」獨有
覺得有可能
上次大波都講維持人形用巨猿力量
超4可以係變細後限定嘅變身
公道
就算假設重用哂有破壞神有全王都好,都唔代表需要要接住
其實小舞幾個潛入杜拉格斯屋企強制變做杜拉格斯嘅青梅竹馬都係同一條橋
如果返睇龍珠個次序應該點
根本好易分啫,有鳥山明=正傳
正傳未必等於同一時空
冇鳥山明=外傳
外傳肯定擺明當晒平衡時空

上面撐GT擺明唔係真正龍珠fans
除非鳥山明重製GT用佢方式解讀GT
或者搵咗接班人幫手整佢認可嘅新GT
冇鳥山明冇作者嘅作品都得
等於贊同動物朋友2踢走監督行為冇問題
耳環依度大把嘢可以寫,札馬斯同一個人合體就算肉體唔相同都永久合體,兩個全王肉體同靈魂都係同一個人,如果超再寫落去搞個真全王就正,全王耳環合體變青年形態可以用武功
超四入正傳即係承認超四低於超藍
但hero嗰套監獄星已經講咗超藍戰鬥力=超四
除非駁故將超四=超神
改開始睇睇落超
大魔得一集暫時未知點
用型態綁戰力冇咩意思
超四個加乘其實一定廢過超藍,明顯係xv悟空本身常態實力夠勁而補到個差距
有幾難接
大魔篇最終咪又係將佢哋變返大個
過程所有嘢獨立去寫 唔好好似今集懶醒推返Z(布歐)同超(分體)設定已經夠
我估最後都係打個3隻守衛拎魔珠許願bbq完場
因為第7宇宙嘅概念係神與神嗰陣第一次出現
而神與神全名係 龍珠Z神與神
係Z嚟(因為當時未有超 連復活的F都係Z嚟)
嗰3隻野設計太卒喇
我估係比人水咗要攞嗰3粒龍珠
但一切都係界王神家姐嘅陰謀
龍珠個尷尬位係而家大家喜歡嘅龍珠本身有大半套係鳥山明俾人迫出嚟
即係最受歡迎嘅故事“精神”同鳥山明本人係有衝突
所以當鳥山明整咗啲同以前有衝突嘅嘢先搞到觀眾hang晒機
完全無追超
今次好似接原著漫畫結局,好易入口咁
hero同game都係俾面超4
先話超4等於超藍
根本冇人會認真計較
條友攞啲外傳嚟駁嘴
其實渣過超藍又點
今次啲敵人睇都知唔勁,要令悟空變細先有劇睇
有啲新形勢專打班魔族唔出奇,又唔洗要勁到神咁
除非後面有大轉折,
如果唔係大魔嘅戰力上限應該係達普拉以下
可能真係勁嗰啲係嗰啲「球神」
班魔族都許唔到願
可能劇情會有啲咩原因一定要用魔界龍珠而去打球神
黑魔法
呢套係正傳跟原著故事落定 gt個種?
暫時睇接原著布歐篇之後
杜拉格斯都只係9 歲
如果全程都用6歲身體去打
啲敵人勁極有限
我當佢半推半就,起碼全部都係鳥山明親自創作,GT依套要當正傳就食得屎,作者冇份正傳正條撚咩,反超反上腦走去撐GT都on99,唔計創作背景除咗歌同人設之外GT冇嘢好過超
唔用型態綁戰力咁超2打贏斯路嗰啲設定咪駁晒故,你話平衡時空修行唔同都勉強駁到嘴,話晒GT都老過超好多年,如果放喺同一時空一定有高低唔會五五開,型態嘅嘢一級可以差好遠,除非半級差距,例如超超藍同極意比較咁個差距咪細啲,如果型態差距太遠講真好難駁嘴,除非有潛能飯嗰類特殊唔按戰力嘅形態就可以寫到跨級成長,本身就係寫形態=戰力會奶晒嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞