[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

651 回覆
21 Like 9 Dislike
超仲慘,冚宇宙剷

成隻宇宙得返自己同條女,同埋全王

史上最慘工具人
其實好好笑
諗返悟飯次次都係主動跟去戰鬥
跟去娜美星係佢自己要去
去搵人造人基地又主動去
練功打斯路唔記得有無自己開口定俾悟空迫
之後布歐又係自己跟去
但到真係打又會話自己其實唔鍾意打
都唔知點解要寫到佢咁壓抑
成日口裏說不但身體就很誠實
唔係 成個宇宙係得番佢同梅思唔見得光 全王都去左同自己玩
而另一個大杜係可以開心咁生活
維斯重做左成個世界所以應該係有多1pair嘅大杜+梅思
因為老界一句唔洗依賴變身呢d旁門左道
呢個又另一回事啦
武道家一樣受人尊重 - 龜仙人
撒旦都大把錢

而且芝芝 大家對佢都好矛盾
一方面佢係勁嘅 負責頭家
但另一方面 某程度係佢自己拎嚟 而且悟空連咩叫結婚都唔知嘅情況下 佢可以話係騙婚

要講悟空對佢做過嘅嘢 咁首先悟空要對莊子負責先

我諗無印開始睇嘅 想悟空同莊子一齊 應該唔會係好少眾
我有好多嘢都冇所謂
只係超有好多嘢當fans弱智
所以先屌
咁難得佢而家似開一條新時間線
就緊係希望取代超啦
但係人都知冇可能

始終鐘意一套動漫
唔通離晒譜都唔屌幾句咩
好似隔離咒術 boruto個個當笑話睇
我諗都冇人想啦
慘到要去其他時間線生活
莊子唔會鍾意悟空喇
佢對住悟空應該會想死
game if線寫得幾好
黑悟空篇後決定留係到修練多陣先走
之後力之大會篇打算用超龍珠復活未來世界嘅人
後尾仲對吉連打算復活佢師父產生共鳴
第一次見長大版悟空有心動
後面z跟過去娜美星 直頭心聲話可能選擇悟空都幾好
未來莊子 最信任悟空

講真 黑悟空篇 要用悟空個樣嚟殺莊子其實幾顛
本身打贏咗可以收工,搞唔掂都可以捉咗交俾破壞神之類,硬係要霧化札馬斯搞到收唔到科,你話草草完場又唔係,畫蛇添足就真
未搵到弱點,一來札馬本體已無敵,另一方面黑悟空太屈機,返去自己時空練下功先都合理
該屌就屌,龍珠超係有好多地方抵屌,但好既地位就更加多,力量大會篇同布洛利劇場版已經夠哂彌補前面所有缺點
整體嚟講,龍珠超唔係神作都絕對講得上係佳作,仲要有咁多劇情可以講落去,點可能收皮?點會覺得超收皮係啱?
heros講平衡時空嗰下雙悟空雙比達我已經明佢搞咩料,唔會再執著比較其他時間線啲錯漏,總之新嗰代啲時間線冇問題就得,當新故事新時空大家都開心
大波劇場版直頭係佳作
但力之大會彌補咗啲咩缺點。。
某幾場作畫靚?
再者漫畫之後 我認為又加多咗缺點
所以力之大會俾機會悟飯練功練返勁過以前同超藍五五開係開心,講咩戰力平衡都多餘,唔通其他星球top1top2超藍級都仲俾悟飯繼續做柒頭二線連濕鳩宇宙top2都唔夠揪咩,得武天老師堅持真功夫就夠,薩亞人依啲用自己方法變強就得
有比達幫佢練功真係好開心,睇得出親情
大波其實都係讚佢打得好睇
劇情都稱唔上佳啦
一個3唔識7 嘅撒亞人 出場就超神級
然後短時間掌握自己嘅力量
憤怒下 直頭屌打超藍

話佢唔係撒亞人都話
同為撒亞人 勁過圍圈圈變超神 再神超西嘅超藍
幫推,撐新時空論+1
遺作都唔要求咁多了
暫時當佢完善緊世界觀先,根據上面討論其實超同GT都未必當正傳,大魔仲要喺鳥山明走咗先開播,某啲細微設定又同舊作有差異,平衡時空可能性較大,未必駁得落超或者GT
打鬥嚟講佳作
劇情我覺得都ok呀
咁嗰個係大波 雖然係新版
官方都預咗你地知大波有幾勁幾喪

同埋原本超藍悟空都收佢皮 係菲利殺佢老豆姐
我自己就接受到
我都撐寄予厚望
主要係我接受天生超西
但天生超神就
我就會覺得神與神圍圈圈好鳩
仲要大波係同悟空佢哋一代人
話咩古撒亞人 封印到依家 我都易接受啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞