[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

651 回覆
21 Like 9 Dislike
以前明明動畫化係對一套作品嘅肯定
你無返咁上下人氣都唔會動畫化
搵到以前每張動畫稿真係靚到痴線
而家就乜鳩都動畫化 而且越來越少有質素嘅人去做 青黃不接 結果太濫又急之後就劣質化
如果東映以後淨出龍珠劇場版,或者動畫好似大魔咁廿集一季,遂季出畫面應該會靚好多,始終時間充足咁多
劇場版有水到
我真係情願佢出慢d,想睇到靚d嘅作畫
或者好似super hero咁轉3D,起碼唔會崩先
動畫好明顯急住完 好突然咁去得好快
應該俾人屌得太犀利 同埋真係唔討好
(事實係眼高手低嘅劇情來,想玩時間線但又唔想鋪排太多同唔想將個概念搞得太複雜)
嗱嗱聲開力之大簡簡單單會打到完場算
都係對作品嘅肯定,不過性質肯定同以前唔同,仲有宜家年番嘅經費同當年年番嘅經費都好大出入,搞到作畫崩壞或者兼用卡變成家常便飯
超級龍珠都要濃縮生命?
3D打鬥如果整得差仲難頂
係布洛尼大搞咋
之前神中神都崩崩哋
復活的F叫中規中矩
Super Heros都去唔返布洛尼水準
力之大會之後d漫畫劇情離譜到唔出動畫
真係on9到震
3D一集半集ok,成季我會頂唔順我麻麻地3D
我都唔介意等,最緊要出嚟效果係睇得爽,不過前提係佢肯出,依家鳥山明都走埋,都唔知龍珠超會點,難得終於畫到去z結局時間點,停左佢好撚可惜
我仲等緊歐布出場打下
係,劇情其實可以玩到好大,而且扎馬斯成魔之路可以再寫多啲,感覺黑化得太急,搞到格瓦斯成個on9咁愈教愈衰我覺得肥布歐比啲仆街人類激親嘔瘦布出嚟段劇情好適合套落扎馬斯段黑化度
魔羅篇好睇,格蘭諾拉篇我就真係唔知睇左乜鳩係得自我極意同黑菲利叫加左啲分
比魔羅食仙豆果到真係想睇到想一拳打爆個mon
如果當時動畫停一停,等漫畫追返進度先應該好啲
漫畫劇情點都合理啲
動畫玩到札馬斯同宇宙融為一體,全王都可以唔主動出手
力之大會成條悟空極意線都勁垃圾
你講果啲其實都只係佔小部分高潮位

悟空同jer連打完全唔夠一氣呵成
極意兆->收皮 打孖妹 變極意兆 打jer連 極意 白髮

你打jer連要用到皇牌元氣玉打個擺明final boss嘅jer連
打輸左之後仲要扮宗師去同孖妹打再開極意都唔知做乜鳩係到
仲要完全鎖血鎖氣咁打 第一次打jer連已經紅血啦
孖妹跟番漫畫比悟飯打 之後悟空同jer連打一口氣打曬佢節奏仲好啦
宜家咁真係睇到kick kick下勁唔舒服
極意應該要心平靜氣先係,竟然要用天使既死嚟激發
當咗超2咁寫
兩個篇都on99 完全唔知睇咗d乜鳩
搵d二打六出嚟又話勁到破壞神級,都cls
最尾全王咁樣屈機delete 咗未來杜拉隻世界
好似班人諗到最後點寫咁
之前打生打死救咗個未來世界到頭來都冇咗
仲要架硬搵過另一個世界比佢地。。。。
但唔可以否則當時嘅呈現好伏筆feel
加上上面都有人講霧化扎馬斯搞到收唔到科然後又完得咁突然
搞到完咗場都冇人信真係完晒

而且下下煞有介事咁另一個全王成日舉錯手
要知道呢啲係要專登畫出嚟配音 唔係拍戲後面咁啱有條友行過然後觀眾想太多
專登畀你睇幾次佢舉錯手 純粹一個舉左一個舉右然後不解釋都冇嘢
係都要舉完慌張咁舉返啱
所以喺鬼佬圈勁多全王theory

其實嗰陣我都有少許覺得有啲嘢 但每次諗到個作者係IQ博士作者我就是但算
同感,力之大會封印布歐搞到谷住谷住
但好難想像札馬斯(善)係咩料
殺狗既必須死
全王舉錯手係因為本身佢哋係同一個人
件廢老那美星人用龍珠唔洗cooldown會唔會太撚屈機
無限許願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞