[10月新番] 龍珠DAIMA 全新預告

651 回覆
21 Like 9 Dislike
戰力應該唔係去到小一?睇trailer悟空會變超2
呢套野又要放棄返超既設定黎睇
好撚混亂
同埋最唔鍾意就係外加咁多人物關係
你加新人物咪算, 係都要話咩係原作人物既家姐細路姨媽姑姐
下次會唔會東界王神既老豆老母都出埋黎
啱㗎啦 Daima做得好嘅話貼到z結尾
就麻煩將超同gt一樣納入外傳啦

成套超好多樣跟本已經作過龍啦
出咗superhero都幾本上接唔到z尾
阿包身高勉強可以講到
但莊子容貌仲可以點講
睇龍珠已經唔講究戰力強弱
但係設定真係亂鳩嚟
菲利因為由細到大唔訓練 所以實力keep住
但係訓練一排就已經變金菲同超藍46波
都唔想講之後黑金菲
無限超藍對波55波
髮色又剩係換一換 紅 藍 白 屌
大佬超2超3都唔係咁啦
最戇鳩嘅用龍珠許願可以實力增強
仲有一堆戇鳩嘢都未撚講
夠啦真係夠啦 麻煩超真心收皮
豐太朗 我真係求求你🙏🙏
而家睇 trailer 係,我私心想戰力都小一啫, 唔洗戰力膨脹
我諗呢啲位係想表達變身之後既悟飯性格產生變化
重算當年悟空啱啱變超西都同平時唔一樣
其實咁先接返Z既悟空,講野唔經大腦
為左幫悟飯出賣莊子俾老界
變小一可以串佢前額原來有頭髮
終於睇完第一集嗰個老嘢娜美星人到底係咩人嚟佢咁樣咪可以不停召喚神龍都得啦
諗落係鳥山明原作最後個10年後變相閂咗大閘

雖然都麻麻地鍾意超 但去到而家咁 好想睇埋復活的B菲利 斯路翻炒完照計到布歐
而且時間點上又輪到大悟格出嚟威(柒)
好想睇佢點發展
但一定勁難寫我方又有隻布歐 復活的B佢冇戲份又唔合理 做返壞蛋又唔啱味 歐布時間上又唔出得

同埋今次大魔鳥山明嘅參與度唔知又有幾多呢大魔喺耳環問題度食咗超嘅書
但超雖然係豐太郎執筆 但好好豐太郎畫完會畀鳥山明睇
鳥山明就肯定喺超嘅參與度高過GT(GT齋做角色外表)但超嘅劇情幾多係鳥山明幾多係豐太郎幾多係編輯
再講 前言不對後語食書矛盾等等向來都係鳥山明自然發生嘅嘢嚟

但唔多明點解大魔要專登整食書呢part出嚟
同埋根本用返奇比特神個角色都得㗎
定係驚啲超嘅世代唔識奇比特神所以一定要用返兩個人
如果唔係耳環問題根本唔去掂就最好

其實老實講 超嘅外傳味濃過GT好多倍
GT喺原作時間後 而超同大魔呢啲夾喺中間嘅根本好易出事
永遠都係咁 前傳後傳易寫 呢啲中傳多數領嘢 星戰就係樣版(除咗俠盜一號係唯一成功例)
明明整咗堆球神唔俾魔界人亂用龍珠
但又肯幫個魔界王用地球龍珠
年紀大老懵懂
baby篇其實都好撚正
不過前期係宇宙搵龍珠真心麻麻
到真正打baby好睇到
雖然感情上我都覺得大魔如果可以用返基本戰力全程拎如意棒打一定會好出好正
但理性話我知
一定會有新型態 而且係別於超西外嘅另一個系統
呢樣嘢係超魔神英雄傳度已經示範過又或者數碼暴龍02一開始數碼精靈凱撒個篇章咁都係
作個理由封印原有力量 然後就推只限今作嘅系統(而呢種系統9成之後會棄)
無限召喚神龍依個其實唔係咁特別
其實超個故仔真係豐太郎主導咩

佢畫同人AF d 故仔都好過超d 劇情好多

e.g. 魔羅編用幾話講比達學野,之後出場出一次又柒

宇一編整個沙包極意完全反左比達個種戰鬥天才時性格,由頭到尾都係小丑黎
係喎
好難講 第一集大把時間做出來
之後個個星期播 趕起上來崩嘅機會大
不過畫小個子點都易畫過大人
可能會好少少
咪有龍珠改囉
界王神珠分體既設定又變左
超既版本--只要其中一方唔係界王神,效果只能維持半小時
唔會 講到明已經畫晒
不過超嘅作畫就算畫晒都驚
龍珠改只係CUT左非漫畫原著情節, 例如魔童學車
同加入漫畫有而動畫無嘅情節 (作畫極差同睇得出唔協調)
真係只係縫合feel
無計 全部都睇強國翻譯
我哋老一輩自動個腦幫佢改返名先無事咋
漫畫kefla仲勁喎
佢一合體成個11宇宙除左吉連都比佢掃哂
會唔會老過最長老
老鼠同neflix有冇得睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞