[KPOP] K-POP 2024討論區 (23)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
同埋跳舞風格係vogue
又係gay嘅最愛
難怪

男團後繼無人咗好耐
女團換曬血,男團仲係嗰幾個
Ditto之後根本回哂塘
Hype Boy, Ditto係高質嘅
頭兩次歌揀得好+營銷做得好
谷到上神枱 俾大眾覺得哇佢哋好紅
之後d歌回哂塘都唔會有乜人話
2代打後開始走下坡,愈整愈衰
不嬲音源好個不嬲係由幾時開始
有冇數據睇下
其實係可能頭幾首太好定點
Hybe 今年咁多麻煩
男團都仲有隊17頂住
其他點追
17其實出道咗好耐(2015年出道)
差唔多夠鐘服役
成單野第一步就行錯左。老母政變失敗,撐老母實死,撐老豆亦會比人鬧忘恩負,只有一開始就封口,抽身唔理公司政治鬥爭先係對NJ最有利既做法。安安靜靜等件事過去,以事前NJ既人氣Hype斷無可能放棄一隻會生金蛋既雞,到時可能風格概念都唔同晒,但起碼仲可以作為idol活動苟延殘喘落去,好命既話唔定仲可以維持一線,捱到約滿想做咩都得。
閔老母如果有心保護NJ既就唔應該拖佢哋落水,其實抽離少少就會睇到佢為左自己利益,做訪問出周邊不停將自己同NJ捆綁,仲洗腦洗到班女同家長公開同公司對抗,直接斷送職業生涯。
所以其實好唔理解班bunnies點解會撐埋閔老母一份。呀老母奪權失敗柒柒地自己辭職另謀高就等東山再起咪算,而家為求自保不擇手段,犧牲埋五個細路女嘅人生。
More & More都排#1
咁出年17服兵役
BTS出番嚟啫
根本hybe 已經打好哂如意算盤
閔老母就Day1就不斷拖埋nj落水
而家已經分割唔開

班兔仲覺得佢好錫班女
男團無人到咁
Any song but Plot twist/ Magnetic
好多外國kpop fans都吹Skz,riize 呢d威脅到BTS 同17
根本冇隊做到17呢個level
更唔好話BTS
佢把聲真係好難聽
早期可以封口
但係後期HYBE嘅行動(例如:ILLIT出道)令佢哋不能不表態
如果睇成績嚟講,HYBE未必會放棄NJ
但係睇埋出道前HYBE對NJ嘅態度,以及ILLIT主打曲嘅概念,唔難睇得出HYBE想放棄NJ力捧親生女(le sex/illit)
除非NJ是但一個成員有負面行為(例如對工作人員態度差)否則短期內都唔會影響團隊形象(當然anti另計)
男團服完役之後,代表由男孩成為男人
唔係期望佢哋扮後生吖嘛?
唔係ELF,SJ喺2024仲唱sorry sorry都覺得老尷
如果Skz攻到番入本土市場都仲有少少機會
不過佢地都就當兵了

不過男團係冇咗接班人
17首Super 在榜460幾日先出榜
BTS首春日在榜5/6年先out

Riize/NCT都入到但冇呢兩隊last咁耐
太多先入為主喇
甜仔
BTS難追 外國紅太多
我覺得RIIZE最大機會上位 4/5代男團本土音源係佢最好 同埋成員大眾性最強 特別係元彬 佢d歌大部分都好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞