[KPOP] K-POP 2024討論區 (23)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Melon 暫時第2
係輸Plot twist
與其話利益關係
倒不如話HYBE藉此消滅NJ好過
總結呢個年代要上一線難到pk
咁其實你哋想點
係咪要攤開對手任你哋政變搶公司唔反抗
任比人偷公司資源出片做營利用途唔出聲
任班女喺公司玩嘢仲要講多謝

真係唔好唔記得NJ當初都準備登頂
係你哋敬愛嘅閔老母搞政變先一吓跌返落嚟

即係你話姓曹嘅想消滅司馬懿都係非常無可厚非
巴打想講 四代團登頂

btw,

噢,原來唔糸
ILLIT

呢隊係有方時赫照住
實力上我覺得係差過LSF
可能係因為Belift lab 係咁多子公司入面最差
(我成日都覺得Enhypen 係無啦啦彈出嚟)
佢哋揀d人係好迷

成績上我偏向係下次cb 係差過Magnetic
純粹覺得冇咁多團出道+ 第一次CB 係可以通殺
ILLIT冇NJ/IVE 個種肉眼可見既原因可以令到佢地延續到個勢(咁大家知佢地出cheat)
起碼NJ 一出d歌係受眾buy,IVE首11 又唔差連埋元英/安宥真帶起
ILLIT著件睡衫就咁多一位

因住物極必反
我成日覺得ILLIT 遲早都係似enhypen 咁
用病毒營銷手法推佢地
點知普通人唔理唔buy
咪淪為二線中
高不成低不就
Threads又係咁 好似邪教咁 閔教主做乜都啱 全世界迫害
其實四代已經係大概21/22年開始換
比我排我會咁

一線頭

NJ
(G)I-DLE
IVE
Aespa

前三隊連續拎好幾次PAK
呢幾年打歌節目常勝將軍
Aespa雖說冇前三隊拎過大賞
但係以新人拎KMA 加上能夠出到具有大眾認可既歌
已經足以證明佢地係一線
學某巴打話Supernova會年歌
呢個我認同
當年Next Level 唔係撞防彈已經可以拎到
今年真係同Fate 鬥

一線中
LSF

呢隊好值得商確
但係差還差
佢哋sidetrack音源係救到少少
但係冇大賞冇PAK
注定唔會入一線

一線尾
ITZY

出道即刻年榜Top 15
之後keep到好幾次
點知Mafia 開始比人一種模稜兩可既感覺
係真係衰公司

二線頭
StayC

Stayc 真係衰自己
上年成績係好過itzy
論大眾普遍認識程度
Stayc 冇itzy 開頭個幾首咁入屋
ASAP 有逆行
不過如果下次comeback 有起色
唔排除放入一線

=======
Kiss of Life
呢隊下次comeback 十分關鍵
如果可以keep 住前10
銷量可以有30-60萬
我會放佢哋係stayc 上面

5050/ILLIT/NMIXX 我全部唔排
琴晚飛

國泰有個空姐勁似NMIXX海媛 X 李靜儀,仲要對波有E/D cup。

X

同佢對望過好幾次,算瘦底 + 大波,真係好撚正

雖則話政變嘅嘢冇話對與錯
只有輸同贏
想刀仔鋸大樹搏輸咗就預咗比人斬頭啦

不過支持高層性騷擾,話班女醜樣同肥豬,話fans係腦死就應該肯定有人錯啦
班腦死連知識產權都唔識
真係好靚女。我比9/10分
把聲溫唔溫柔
.@day6official - 녹아내려요 Melt Down @ 11:00 KST

#1 Genie [=]
#1 Bugs [=]
#1 MelOn [=]
#1 FLO [+1] *NEW PEAK*

1st Realtime All-Kill! 🔥
好溫柔。
特別係笑個時,真係靚。佢氣質&樣都似mix咗海媛 X 李靜儀

隊crew全香港人
佢係全隊crew兩個中空姐,其一同我講緊時帶有微笑(李靜儀咁樣),其他空姐都係做野爽快香港人(冇笑容)。

識笑加分,因為過去多數有笑容,都係外籍空姐。
所以其實要登頂
歌質素既佔比真係最重要
傳唱度高 有記憶點 順暢唔突兀
已經贏左一半
實力 樣 魅力 概喺top歌面前都係浮雲

咁多隊得nj接近做到持續輸出到呢類歌
Agger, 以往登頂既超大勢女團都係有一連串超大勢既歌撐起住
HYBE班高層死全家啦屌你老母
同埋人地係SM
老實講

Mhj 同hybe 不和之前
我覺得new jeans 係有以前wonder girls 咁
唔係話上神枱
只係07-08年wg 係女團第一個種feel

nj 而家唔知點
如果係另外一間公司出道唔知點

不過四代女團其實係最好
二代top 少時/WG/KARA/21 其實到09打後少時已經領放
三代就Twice/BP分庭抗禮

至少四代top 4個女團都唔係話領放得咁緊要
感覺上仲可以容納1/2隊成為一線
感覺上近呢兩次Title好番啲,不過JYP歌曲穩定性就 ..聽天由命la😅😅😅
不過老實講男團我仍然覺得都仲係BTS/17 帶住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞