[KPOP] K-POP 2024討論區 (23)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Le Sex 1-800 好聽過Crazy 啦
一開始加幾句韓文plug 呢隻好過
我都覺係幾好聽 但都唔係上到大枱嘅級數
R哂頭,尤其隻舞不知所謂
True
https://www.koreastardaily.com/tc/news/154872

BP韓國本土都咁勁?

韓國蓋洛普本月在全國民眾中做了一項調查,結果顯示BTS防彈少年團、BIGBANG、少女時代、BLACKPINK仍是大眾接受度最高的偶像團,其後是Super Junior、東方神起、NewJeans、Wonder Girls等等。

SNSD,BP並列第一 42%
隻舞應援唔係Teddy編ar ma
TWICE唔入流了
個sample size大概1000人,不過不失,但呢個Content farm冇講用乜途徑做sampling,家居電話定手機,定短訊,唔知韓文原文有冇

睇慣左總統大選果d 調查,覺得呢d好求其但既然領先既領先咁多,都大過誤差範圍既…

有無熟呢方面嘅ching講吓閔熙珍本身係咪可以行使認沽期權?
https://youtu.be/PksLmUqocbQ?si=EmxXLxeVyWWhETRj
相比之下,表演版好過原版好多
金鐘鉉的家人們即將開始進行鍼對青年藝術從事者們的心裏諮詢項目,對象爲20~39歲的青年們 [good],圖爲金鐘鉉的姐姐:“已故鍾鉉姐姐,想說出來卻沒有說的那些話”

此外金鐘鉉的家人們此前就成立了公益財團,每年都在進行着對年輕人們的捐款活動。

其實jyp今次比子瑜solo 幾好
今次個成績可以收班台灣子瑜死忠皮

成日話咩比佢solo可以好成功,同賺好多錢

音源not in
mv views 同 銷量仲差過人氣低既志效
仲敢話人氣top
本家子瑜喺隊內係門面
唔係主唱、領唱
子瑜太I人
宣傳訪問都feel到好尷
以後子瑜班fans應該唔洗再攻擊隊友啦
次次上dcard 同 ptt 都覺得班人煩
一堆籍口
班台毒唯真心好撚煩
乜嘢都上綱上線

其實有啲人啱擺團有啲人啱solo
佢舞台魅力唱歌技巧明顯未夠班
一出solo真係現曬型

同埋佢太靜 訪問個啲又好尷
俾佢接下代言廣告影下雜誌相show下靚樣咪幾好
我上網睇話首日銷量好好仲高過IU(正規五輯)喎
Hybe全部都係啦
人氣女團solo 冇人會同IU比銷量
正如你唔會用spotify 流媒去睇IU 同 GD
市場唔同

依個成續以後唔可以再怪JYP唔比SOLO
同吹人氣TOP
其實佢哋都幾啱咁日系嘅歌
咁天真
佢哋只會繼續講公司打壓
團婊唔幫手
然後諗到呢個世界只有佢哋愛子瑜
solo一定要有影視

btw,

南韓歌手都仲可以 靠本事 靠才華 靠演技

香港話知你天王天後定歌神

一定要跪 / 靠翡翠台
JYP唔識揚長避短
講真佢把聲點衰都唔及jisoo 難聽
但一開頭佢個段0技巧中高音已經趕走晒堆客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞