Canon 用戶討論區 (33)

412 回覆
2 Like 0 Dislike
唔係掛
msrp usd 1100
收得呢口價即刻由made in taiwan變做made in japan
想阿Stephen用R5ii試多D
不過用落R8都咁普通,R5ii會唔會變照妖鏡
原廠增距仲咁貴
老老實實要中長焦龍仔50-300,RF100-400呢啲規格仲好
日本含稅賣 188,100 yen
痴撚綫我用返24-105/4算
今次同R5ii倒轉
上次機係外國貴亞洲平
此鏡的香港定價為 $9,280
https://www.facebook.com/share/r/WVsviYwbVPYLvhhW/?mibextid=UalRPS
想請教下呢個遊戲係canon新機內置?
貴sony支24-50 f2.8 3舊
定價都算正常
D 料係唔係差唔多先?
你問canon我幫你問sony
l知咩
六尺龍友話岩R8 用,支鏡貴撚過部機喎

R6ii 或者R5ii 用就話姐
NIKKOR Z 28-75MM F/2.8 定價:8,880.00
Sony FE 24-50mm F2.8 G 定價:8,990.00
Canon RF 28-70mm f/2.8 IS STM定價:9,280

三支定位都係原廠平價版輕便大三元
市價平過姐,官方定價r8係萬8
同埋用鏡貴過部機有咩問題
平時用70-200f2.8個類好多時都係貴過d中低階機架啦

個價落返去6000咁就有機… 起碼同24105 F4 選擇下
一支F4 L 一支F2.8 唔係L
實會有得減,sony支2070g初出9千幾而家都減到6千5
都係早買早享受,遲買平好多舊
R8幾時賣過18000
打錯 萬2先啱
定價萬2》定價9200
用得rich mount預咗畀多少少溢價架啦
新鏡貴到
我都係買住24-105 stm先
遲下有需要+跌價先補呢枝枝
未計hood錢
除非本身有果三枝24-105會有所重疊之外
我本身有14-35同70-200 F4正好填補空缺
不過當然都要睇吓枝嘢係R5ii會化成點先再決定買唔買
暫時玩住枝廿八餅先
已經預計啲YouTuber 又會屌,事實Canon 你個mount 唔開放,啲鏡頭又遲出過人,都仲要開到咁撚貴。
如果佢解像力再實淨D,咁都可以即刻去馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞