《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
Why not both? 之後好似What if咁次次都被秒除咗嗰個吹水好人版

所以我buy RDJ返嚟做Dr Doom
點解deadpool食飯個堆無左酒吧個homie
中間講時間線無追開真係有啲亂 會眼瞓
呢個狼人根本未遇到Laura,無太多交流好合理
只係一句
"You were always the wrong guy...till you weren't."
已經好圓滿,DP世界唔需要太沉重啦
套野唔係冇故仔係啲人唔get個故事

佢哋跳唔出黎睇個故事,係講緊Deadpool 呢個系列應該點樣自處
點解咁多人睇唔明

過去既,MCU之前既英雄電影,拍完三部曲,
系列就會收檔,佢地既故事冇再延續落去
所以個世界就冇後續,直至被所有觀眾忘記,佢地既宇宙就會完全消滅

MCU開始左個”神聖時間線”
只要一日MCU繼續有電影拍,就算作為系列電影結束咗
只要係MCU,角色們總會有客串機會
個角色故事會繼續延續落去

一開始Deadpool點解迷惘?同想入avengers,係因為Deadpool 個角色想做啲成績,加入MCU就係對Deadpool 電影系列一個好好既機會

當然加入係end game個陣輝煌既MCU,所以先set個時間點係個到做面試
所以當時如日中天既MCU(happy)同Ryan 講唔需要佢

但到返宜家,MCU(paradox)再一次淨係向Ryan 既Deadpool招手,叫佢入MCU
佢迷惘左,因為MCU淨係要佢Ryan 既Deadpool一個
其他配角都唔要,佢既朋友就會留係FOX舊宇宙慢慢俾觀眾遺忘

最後deadpool 決定做好自己,做好電影票房
拯救自己個世界(電影系列)
所以佢最後係選擇留係10005而唔係去616
去成為Deadpool 電影系列既”骨幹人物”,去令個電影系列延續落去
今日得閒睇左
唔知係咪食得phase 4既屎太多,加上本身x-men撚
呢套我俾9.5/10分
應用既都用盡,以為預告都透左唔少劇情,估佢唔到仲有咁多O撚哂咀既人物同橋段
食屎狗
啱啱睇完
彩蛋好正,但故事劇情就一般般
似寫俾x men嘅情書
最尾出哂x men啲footage 有啲眼濕
Gamebit 好撚型
blade只有一個
笑到痴線係戲院
佢兩個最後係咪幫TVA做野啦
EASTER EGG個度DEADPOOL可以隨便睇帶
咁嘅話之後A5/A6有佢地加入又唔會好突然喎
可能叫佢地去唔同世界裡面搵天選之人
Nova根本睇佢兩個唔起
就算笠左Juggernaut個頭盔被火佬射到頻死都串柒兩位主角,證明條女根本唔驚
講真以佢能力咁屈真係有腦有心計,兩個主角點會偷襲到

同埋佢本來無野心咁係limbo做山寨王,俾Tva 條友出賣break左agreement,佢先火遮眼飛過去復仇,完全符合條女忽忽地又衝動既性格
都有fantastic 4既
Gamebit 係咪當年狼人外傳個位,肥左咁多
因為條友現實比人告性侵
Paradox講嘅上司會唔會唔係指B-15
而係指Loki,已佢性格睇中deadpool都唔奇
一開波跳舞個part 算係成套戲最好睇個幕
反差好撚大
今集做返霹靂火把口臭撚到
X23大個女有啲身材
咁樣比你解讀法
成套戲又好似多番d深度
好靚女,有d似Kendall
F4似抽水笑到仆街
不過gambit 好似有啲大隻個髮型加面罩搞到好奇怪,但一打落好撚型
佢俾兩條友笠頭盔捉住個度我扯左
Btw Henry 狼人look又幾夾
磁力王啊 清睇開台灣定大陸x-men
Deadpool: 616死緊 耶穌都救唔掂 我話既
Gamebit呢次先係合理強度
狼人外傳個次廢撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞