《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
最好係gotg3
咁樣搞Chris 真係應該全球發癲
講緊已經唔係角色 係唔會接受Chris俾你咁玩
條仆街本身都應該唔知啲角色係做乜
同埋佢好似直頭無睇汪達劇集
你係唔係搞錯咗呀
有劇情同劇情有深度係兩樣野黎架wor
咁都搞得錯
唔怪得知你會以為呢套野叫deadpool3啦
講到套野要撇除狼人黎講
狼人只係賣情懷
3好睇係因為有Cate Blanchett
好型
果時武肺好多野 KEVIN 都無現場睇住 今套DP3 就撞罷工 搞到同Loki setting 有衝突
match得返返前兩集既風格
所以雷神對dp喊係咩事
This is not about right or wrong
This is MARVEL we are talking about dumbass fuck
That’s the whole point you get it motherfucker ????
留伏筆下次可以講
就好似TLOU2咁無咗Bruce睇住Neil做而俾咗佢接手做Director就炒晒車
Are u dumbass. ????
btw:再加上Stan Lee都走埋,所以咪俾咗條友走火入魔亂咁拍
情節麻麻 係啲客串好驚喜
作為由細睇xmen睇到大嘅觀眾
雖然唔多xmen嘅人物客串係有少少失落
但見到啲好耐冇見嘅角色驚喜感仲高好多
有黑天使同blade係真係估佢唔到
Blade老咗好多 見到佢講只有佢一個再加dp充滿意味嘅反應相信新版係胎死腹中
打鬥場面係正嘅(除咗大戰眾死侍 嗰度少hea) 笑片加爽片嚟講合格
片尾播咁多套fox marvel片嘅bts好感動
有得睇到年輕嘅James McAvoy
不過睇呢套戲唔止要認識fox marvel片
仲要夠了解兩位演員嘅背景先get到某啲笑位

新嘅時間線設定出得好倉卒
關鍵人物死會導致時間線消亡
咁點先算係關鍵人物呢?
同埋Mr paradox呢個角色有啲浪費咗Matthew Macfadyen

光頭妹個人物設定仲怪
話自己未識行就比tva prune咗
點解會識用英式口音講嘢?就因為佢係英國人?
同埋點解佢都係光頭?
明明professor x唔係天生冇頭髮而係因為阻止天啟所以冇哂

最後 見到cow boy Deadpool係Matthew McConaughey配
係咪姐係有機會睇到佢出場
1.光頭妹真心冇你諗得咁苦大仇深
佢只係純粹憑自己喜惡行事
所以既開左ring又同時call埋玉衡嚟

2.部碎時機有啲借用反物質反粒子嘅概念
物理基礎上係煙滅同宇宙起源嘅過程嚟
簡單講你當兩條友撞彩負負得正重組番就得

3.最重要嘅訊息係,有啲嘢你想自己一力承擔,但係真係搞唔掂
不過會有人願意同你拍硬上一齊撐落去
呢個就係感動位:You've got a friend in me
以前你冇咁多渠道接觸唔同作品
點會無 , 以前有影碟店 , 可以買或租 , 租都係10-20蚊 , 好多住宅區附近都有得租碟 , 仲多過戲院
當然無依家上網睇咁方便 , 但唔係唔方便到無得接觸 , 咁點解 share文化盛行得咁緊要 ?
照你咁講 , 以前大部份高登仔都係低賤啦

攞av 嚟比又係爭啲嘅,我諗一街都係嘅戲院都唔會日日播av 啦,渠道問題
渠道問題 ? 依家上網買正版AV好難 ? 噏得就噏
R18 同 FANZA 識唔識 ? 有睇開AV嘅應該都有聽過掛
再唔係你睇新東寶啲post都有教
咁你地係咪以後睇AV都一定買正版 ?
仲叫人要大方認錯 ? 我認咗啦 , 我第一句就話自己衰仔
咁你呢 ? 人地犯錯就係錯 , 你犯錯就有理由 , 仲要個理由係作出嚟
你呢種就係最低賤嘅小人 , 仲要講大話俾理由自己犯錯
你自己衰都唔好話人衰,知唔知個醜字點寫?

人地一條友堅持做,大家偏向欣賞佢才華同努力,你就一句話冇其他人幫手改
我幾時有話冇其他人幫手改 ? 你搵出嚟呀 , 你搵到我一定認
我係話依家連登只有個人創作 , 無以前高登果種集體創作 , 即係 "某個巴打先出一兩句 , 然後其他人接住改埋剩低嘅歌詞" 呢一種
閱讀理解都仲話要你搵中心思想je , 我打埋 集體創作 呢4個字你都可以get錯
你知唔知 "弱智" 呢兩個字點寫呀 , "重度" 又識唔識寫呀

而家創意台冇乜主題方向,你又屈臭人唔share
冇乜主題方向 ? 咁你都講得出 , 我就俾個例子你

究竟咩撚野係粵劇特朗普?????- 分享自 LIHKG 討論區
https://lih.kg/cmJhBT

有巴打講咗句「粵劇特朗普 得不到分數」 (post #3)
有4千幾個正評 , 夠唔夠出名 , 夠唔夠創意 ?
但你有無見到其他巴打合力寫埋落去 ? 冇 , 完全冇 , 反而 youtube 有人獨力創作咗成首
你諗下喺以前高登 , 只要有人出到呢一句 , 肯定即刻會有好多人幫手作埋落去 , 可能最後會變成一首好正嘅粵劇主題改編歌 , 甚至大家集體創作 , 擴展成一張粵劇主題大碟
我諗你都係以前高登仔 , 你應該知道呢件事係好有可能喺以前高登發生
粵劇特朗普 得不到分數 , 明明係咁有潛力 , 而且4千幾個正評 , 即係大家都認同呢句歌詞嘅創意喇 , 咁仲唔係一個好嘅主題方向 ? 但喺連登post下面接力創作嘅人寥寥可數
我有冇屈 ?

見好多人見到牌王出場時一啲反應都無
唔好話牌王
仲有blade都無乜人有反應
Btw佢係咪明示左之後都係佢做
佢因為自己懦弱害死晒啲friend喎
其實你係咪精神有問題
Brad Pitt係dp2已經玩過類似嘅野
再咁玩就悶
你睇AV一定買正版 ?
從來無做過免費仔 ?
呀師兄………
你點諗野的?
佢純粹就係還返佢哋唔殺佢 放佢哋走 而唔係「幫佢救世界」放左佢哋走 佢哋救世界係佢哋既事 而唔係佢「幫」左佢哋
個概念你試吓理性再分清啲
我純粹覺得 如果係佢殺死哂自己啲朋友會仲好睇
依家原來只係殺左啲普通人
感覺就係 哦 就咁渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞