《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
DP本身個人鳩還鳩,依家係劇情上有問題
有石加隻戒就可以自由穿越多元宇宙,咁掉條友去Void做乜?Nova上一秒被感動完幫佢哋,下一秒就馬上反面;狼人唔用爪而係撞門拖時間;依啲全部係劇情鳩,而唔係DP個人做鳩嘢
成套戲既起伏就是講個段時期
當年Fox俾迪士尼收購左,Deadpool 系列何去何從?
Kevin 係一路都冇批Deadpool 3,
係Ryan 最後邀請到Hugh,再去説服Kevin,先拍到呢套戲出黎

對Ryan Reynolds黎講,真係低潮期,因為當時既Deadpool系列真睇唔到未來
幽靈刺客行出嚟話個世界只得一個佢
世界話Coexist

實際係打到仆街
Nova我上面講左
佢性格係咁撚柒極端,有咩問題
都話撚左佢知道TVA出賣佢就扯火還拖報復世界
有咩咁難理解先

TVA執法理得你邊個,一唔合作就消除你掟落void
同DS/wong被nova殺左攞隻戒指有咩關係,nova係同tva達成左agreement(對白有講)先唔過去搞佢哋,唔代表佢無能力

至於狼人,可以話劇情需要夾硬黎既,但tva 既科技超越咁多時空,無限寶石都當紙鎮,你點知佢有冇可以頂阿德曼鋼爪既物料?
我會覺得Nova死得太過輕鬆,superhero movie通病,往往大boss好勁只可以因為on9而死/輸

但喺Nova角度諗, 佢兩個俾機會我生存,我俾返個機會離開, 件事完咗㗎喇, 之後知paradox 搞佢佢為自己滅晒其他宇宙呢單野同之前真係冇衝突㗎
如果有兩粒石加戒指就可以自由穿越,咁開頭掉個魔法師去Void做乜?掉完轉個頭自己出返去返屋企食埋飯啦
預放阿德曼物料,跟住可以撞爛;會唔會係造對防撞門實用過防阿德曼,話曬唔係個個有阿德曼,但係大把人可以撞爛對門
好睇就幾好睇 似一套大型fans感謝戲咁
台下觀眾應該睇晒部戲?
你都多撚餘,咁TVA對有穿越能力既角色係咪唔撚使捉啫
設定既野係度拗咁多
仲有狼人既力量係咩級數
全身鋼骨有氣有力撞埋去,你搵乜春防撞門
你攞一個尖刺既衝擊同一個平面既力量比做乜鳩
所以只可以歌頌套戲,講啲唔合理設定出嚟就唔得,就叫拗?
你掉個賊入去坐監,原來個賊係有萬能匙,可以自出自入,咁叫合理?
依家唔係話緊DP鳩唔得,而係講緊個Story frame唔得,去到尾個故事好出戲
唔係話只准歌頌,係話你完全否定人哋設定在先就已經無討論空間,TVA正常情況最強力手段就已經係掟人入垃圾場
係啊你可以話點解會留左呢個萬能匙俾個賊開門
咁又問返你憑咩認為TVA班兵有能力對一個至尊法師除埋裝先消除佢咁有把握???

百鳩幾樣可能性,咁樣拗法有意思咩
Nova只可用手施法,但有瞬移,其實好撚無敵
啱啱睇完
唔錯,8.5/10, 如果唔係撞正罷工潮分分鐘9.5都有
講真無諗過認真對待個故事
睇dead pool都係為咗睇佢9吓9吓
就正如你唔會睇avengers為咗睇愛情

anyhow,見到之前有人話Logan有bug唔應該咁早死,容許我發表個人意見,歡迎討論

無錯,正常情況下你講得岩
但印象中好似無講過電影Logan係100005timeline
作為觀眾好自然就assume咗屍骸Logan=電影Logan
其實可能只係一個variant
甚至乎X-23都可以係variant
再引伸落去你見到嘅任何x-men角色都可以係variant
呢個只能夠等官方解話
但暫時應該得呢個解釋
光頭妹嗰part心路歷程你腦內ff太多
佢本質只係冇情商嘅神經病

你應該帶住太多超級英雄片嘅包袱去睇
但唔好忘記呢兩條友係loser嚟
都係人生一事無成
冇屬於自己嘅定位
所以Ending狼人同DP拍住上救番時間線
終於能夠搏命為世界作出貢獻
配合埋like a prayer嘅歌詞
我好上心好感動喎
車戰嗰陣播歌,頭幾秒Woah好似係大娛樂家首歌
一講車戰又諗起玩mad max
Furiosa
just 睇完 係期望問題多D 我睇之前睇嗰啲唔劇透影評
感覺幾好wor 就係一個 好Focus on狼人 同DP ge 冒險故事 再加Fox 情懷 無特別 touch MCU ge 野
想問片尾有冇彩蛋?
有,仲幾好笑
有純搞笑果種 唔係 關劇情

睇credit 仲有From now on, 但唔記得係咪都係呢個scene
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞