《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
佢地而家夠18未
女deadpool把聲係咪Taylor swift
片頭曲
*NSYNC - Bye Bye Bye (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=Eo-KmOd3i7s
初頭以為會鋪光頭妹做之後嘅大boss

靚得嚟把聲又好聽
仲以為男光頭會客串
Paradox招攬Deadpool 個段其實玩得好深

根本就係完全講之前返daredevil單嘢

就係話”我地MCU用返你,但係其他角色我哋都唔需要,會做一個新嘅系列”
但係最後Deadpool選擇留返喺10005宇宙

骨幹人物個設定都好符合英雄系列電影
就係講緊你套戲冇咗主角,基本上個電影世界就唔會再延續落去,電影唔再拍落去
所以等同佢嘅宇宙會被消滅

系列結束係會一段時間之後,喺觀眾心目中慢慢被淡忘,淡忘到最後就會消滅,好似以前Fox嘅戲咁
所以點解Paradox會講有千年嘅時間先會被消滅

呢種完全打破第四面牆既寫法真心只有Deadpool先做到
但係我見好多人都睇唔明

成套戲真係要抽出嚟用打破第四面牆嘅方法去睇
真係唔係老土簡單嘅英雄片架構
係真真正正唯一Deadpool 先會做到
已經聽到上晒腦

利申先:我加燦,未睇
話《死侍與狼人》係推返MCU上高峰,其實我記得死侍一向唔太關 MCU 事;反而係咪你諗多咗
佢自己話自己係marvel jesus
搞笑咁講姐
我咪話緊啲人想MCU一套戲就返返去CA2嗰陣咁係冇可能
https://www.youtube.com/watch?v=YBDqtfrueo0

死侍與狼人 (Deadpool & Wolverine) 影評討論 : 盤點全片最驚喜客串角色及幕後故事 | 小量劇透
講得好

正如戲中話狼人死左就令到10005宇宙都死
正正就係對照返現實 logan死fox universe就玩完 (當然主因係fox被收購)

同埋所有xmen角色/舊角色都去晒the void
就係因為disney prune晒成個fox universe
唔係咁易架葉師傅
邊有可能一套戲就救返成個MCU
我咪話緊啲人咁諗係on9
但其實Paradox 招攬Deadpool個原因係咩?
後尾話其實佢d上司唔知
係佢擅自招攬
全球開畫預計3.5億美元。
同意

啲人睇戲太高要求
其實邊有一套戲係完美㗎

首先我明白每個人睇戲係唔同心態
每個人既感覺都會唔同

見到有人開po講尼套野係垃圾片
其實我唔明套戲真係咁差咩
我覺得幾好睇喎
100分我會比85分

我睇尼套戲既目的就係睇死侍惡搞,
睇佢點樣玩,點樣搞笑
我覺得尼套戲完全符合我既目的
我就比高分
死侍系列既定位就係咁樣
為搞笑而搞笑
為惡搞而惡搞

每一套戲都會有優點缺點
唔會有電影係完美既
即使過往既作品有幾咁差
都係過往既作品

近尼幾年 好多人睇Marvel戲
都係以 「預計會失望」 既心態入場睇戲
其實咁樣係會令你更加失望
因為你會好留意電影既缺點
忽視左電影既優點
搞到評價差左
我覺得好多人都係比過往作品影響到

唔係想反駁佢地,只係想表達我個諗法
係 無錯 尼套野係有缺點,同時都有優點
1. 無咩劇情,但係電影本身個定位就唔係著重起劇情方面。如果為左劇情,更改電影既風格、定位,咁就真係缺點啦
2. 笑點特別多? 尼個要睇個人,可以係優點,可以係缺點
3. 客串多,粉絲向?對於整體MCU劇情黎講係無幫助架,係缺點。但係同時間都可以係優點,睇戲係為左開心,見到中意既角色就會開心,咁仲唔係優點?

不過啲人仲想一套戲救世界,有啲搞笑
唔係咁易架葉師傅
啲爛作既劇情已經成為MCU正史
點救先?(秘密入侵,無錯,就係講緊你)
唔好話Marvel有無辦法救啦
我地都諗唔到點救啦
諗真難救喎
不過由DS嘅光明會開始
Marvel都幾中意加啲令觀眾有回憶嘅角色
但個個都只能維持一陣驚喜,因為個個過場都快
所以牌王係咁話就算戰死都希望大家會記得我
未夠18入場姐
睇完覺得不過不失
劇本睇得出係罷工個陣寫
不過DP風格都仲係度
娛樂性豐富
當送別fox universe
本身nicepool 講話佢老婆生完仲係好正
我仲期待緊Blake Lively 有冇份客串
跟本就係用來攪笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞