《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
票房角度睇可能係
講緊MCU係打破第四面牆

唔係講paradox 擅自招攬,係話我都唔明點解上面啲人要招攬你
總之我而家就招攬左,我做完我嘅工作

意思就係MCU佢要Deadpool呢個角色,加入去616主宇宙
但係就同之前daredevil個project 一樣
淨係請返主演既Charlie Cox,其他配角角色一律唔請

Deadpool 都係一樣,淨係要Ryan Reynolds,佢唔需要其他角色

呢度好明顯係串緊迪士尼
感覺呢套當鋪陳mcu宇宙咁睇,係唔合格既。但當第三集嚟睇,玩埋狼人值回票價啦~
呢套戲當係MCU比FOX/ X Men既最後一個致敬。(好彩冇好似x force咁死哂啲人)(同埋可惜回歸既既角色冇再多既刻畫,仲要冇教授同萬磁王!仲以為之前zoom個條片啲演員會返嚟
呢套真係比較粉絲向,你抽哂d致敬位同笑位,睇成套戲就以電影黎講唔合格

最明顯失敗係boss幫佢地逃出虛空後,知道tva搞事就要消滅所有時間線,好似前面洗白左boss,後面求其搵個理由要個boss滅世被主角打死咁。無驚喜之餘,個違和感仲好破壞觀眾對套戲投入

劇本係唔得,不過套戲優點係令xmen粉絲非常感動,特別係18禁先拍得出狼人凶殘血腥嘅戰鬥
其實都係美式電影傳統格式累事

如果唔跟傳統模式,出到嚟就殺死個西裝友中層,然後光頭妹埋伏線,拎走部機就消失左,一樣可以完。
太多人覺得呢套係mcu 一部份
應該當佢係Fox 最後一集
似白卡多啲
一開波返去搵狼人嗰陣音樂係回到未來bgm
睇完第一個諗法係hot toys公仔有排出 咁多版本
Credit有
應該都係出狼人 死侍 霹靂火 gambit
X - 23都未必會出,今集無乜存在感
Blade六十幾都仲係咁型
咁咪出無著火look
點洗白cassandra nova? 佢本質就是毁滅….

佢放deadpool 地走純粹是當不拖不欠,當佢知道TVA 部機可以做咩,佢想毁滅所有時間線是正常

佢是Psychopath…
岩岩睇左先入黎追post
原來香港係18+?
英國只係15+ 唔知有冇咩分別
同感

因為呢兩年HT只係炒冷飯

呢套戲可以提供最少30個題材
睇完,比起蜘蛛俠果時三代同堂冇咁震撼
反而係片尾睇返當年XMen啲幕後會感觸過套戲本身
其實個主旨都係咁
仲有將被遺忘嘅英雄放埋一齊

當年黑天使劣評
牌王胎死腹中

都叫有返機會出場
笑死
話說首日百老匯已經派哂IMAX海報
我係fb留言表達我既不滿
諗住睇下會唔會出返海報
點知發現比百老匯fb block左
麻麻地 中間有悶場
第二集個肥仔同埋Domino好似冇出場?
唔知美國正式上映反應點樣
當係Fox endgame
有冇人睇到最後Xmen花絮眼濕濕
就咁出個普通version都大把人搶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞