《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
出剝皮look
冇睇過trailer冇被劇透
睇到Henry Cavill版狼人最驚喜
- 非常有需要防劇透嘅電影

- 有門欖,從來唔留意Superhero movie嘅人起碼錯過8成笑位,但門檻本身唔高,叫做知道曾經有過咩超級英雄片嘅都識笑9成,有留意開一啲選角流言就明多半成

- 自問英語聽力不佳嘅,身處外地要有心理準備好多位聽唔明,超多9up,而9up係Deadpool嘅靈魂,為場面為氣氛可照入場,但遲啲一定要喺D+睇番中字版

- 客串冇令人失望,搵得嘅都有充分發揮同尊重,同奇異博士2套狗屎垃圾形成強烈對比

- 對超級英雄電影冇愛嘅人,係絕對絕對絕對寫唔出呢個劇本,好多位表面喺度戲謔舊系列,實質係為佢哋爭取機會燃燒最後一次火花;留意電影拍攝期間撞正荷里活大罷工,拍攝期間嚴禁爆肚,一切都要照寫好嘅劇本讀,係呀冇錯知道罷工之後電影有進行補拍,但係可以加得幾多?咁有限制嘅情況之下寫到呢個水準其實好得人驚

- 電影幫好多人出氣,為近年睇MCU睇到搖晒頭嘅出氣、為鬱鬱不得志嘅演員出氣、為受夠政確嘅人出氣、為受夠迪士尼嘅人出氣… etc 樂觀睇,官方自己都清楚自己衰乜,拎出嚟笑埋一份踩埋一份,重點係高層有呢個氣量俾你拎嚟咁玩法,劇情上冇幫MCU reboot,現實反而做咗好多soft reboot

- 消滅時間線嗰度隱含好多深意,呢個正正係上面話為鬱鬱不得志演員出氣嘅地方

- 睇完呢套電影之後,對呢個版本嘅狼人喜愛程度不會下於Logan版本,雖然兩者style好大分別

- 如果Robert Downey Jr.係born to be Ironman,Ryan Reynolds都絕對係born to be Deadpool

- 觀眾睇戲都會感受到演員拍攝期間係幾enjoy幾歡樂幾投入

- 最後,唯一不滿,第二集Cabel、Domino、Firefist竟然今集零戲份,其他地方滿分
肥仔唔覺有
DOMINO講明咗無參演
好可惜DS2個光明會驚喜暰撚晒
Juggernaut個頭盔點解會有特效?Magneto 整多個俾佢?
如果果個演員出場,應該做Cable定係做Thanos? 😆
有冇人知呢套同Logan比點樣
上個post咪有人答咗你囉
BTW 狼人係Omega Level 變種人咩
總算叫俾大家回坑Marvel
Deadpool佢都講晒我哋Audience嘅心聲
剩係有captain個靚仔樣都大把人買
咁係因為蜘蛛俠食左頭啖湯
光頭妹
根據Deadpool 2
佢呢下係空中跌落黎應該死左
跟住Deadpool 露出好驚訝既表情
你都識講,一個本質毀滅嘅人選擇去幫死侍同狼人番自己世界救自己世界,就已經算洗白

但過一陣又話要毀滅所有時間線,姐係會包括毀滅埋死侍個個世界,至少咁樣順住睇就有種前後矛盾嘅違和感

最終反派根本唔需要用番nova,本來打tva,突然拉番nova做最終反派已經係一條好差嘅橋
呢個可以做一個笑點
頭啖湯係day of the future past

最好睇係呢度
睇你會員號碼都應該有啲年紀
咪玩啦Ching 1張普通飛先100蚊左右
其實好想Nicolas Cage嘅Ghost Rider回歸
仲諗緊邊度見過佢
原來喺 The Crown

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞