《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
Iron man 1 伏筆?

https://lih.kg/215438

睇左第一次
狼叔嘅故事係交待得唔係咁好
由開始到中段都鋪緊個伏筆點解佢係最差嘅狼人
但最後只係單靠同x23嘅對話 同光頭女嘅對話 加少少好似唔多關事嘅回憶畫面就交待左
睇嘅時候始終有種 "下 咁咋"嘅感覺 情感上無咩令觀眾connect到嘅位
如果可以改一改做喺以前嘅xmen電影入面搵一d決定性嘅時刻 因為狼叔做左唔同嘅決定 例如:第三集最後嘅時候佢無殺到jean 令到xmen團滅 產生左黃suit狼叔呢條時間線 情感上可能會豐富d
you were always the wrong guy 差啲想哭喎
貫穿哂咁多集狼人嘅回憶已經交待到好好

試下想像將Xmen啲主要角色擺哂同一集電影到死鳩哂
得返狼人一個 之後復仇亂殺人 仲會唔會「吓 咁咋」?
講開又講
點解雷神拍到咁多集
Lm
咁有d人係唔畫公仔畫出腸會睇唔明
因為mcu一開始版權問題 只可以不斷靠雷神 L文同美隊個人電影去推動劇情發展 而雷神1、2集收視一般導致雷神3拍攝手法同故事改咗風格 之後反應太好爆紅 粉絲想有第4集所以順勢拍埋第4集 但第4集有啲位拍得太柒 而家又話開發緊第5集想一雪前恥
原來係咁
一雪前恥都好難 唔知佢少想點拍
不過始終都係僅有第一代嘅復仇者嘅
有冇人覺得光頭女其實係冇乜存在感嘅boss
新po lm
輪廓好撚靚之外印象唔深刻
究竟lady deadpool 係邊個?
你講演員定咩
拍嗰啲應該係替身嚟 配音就係死侍老婆
要靠第5集一雪前恥好簡單,講Thor 點樣放生番Loki就得 😆
究竟光頭妹隻戒指係wong變體定DS變體拎番嚟

LM
有講魔術師 明顯DS
睇完呢套都心諗好耐冇睇咁開心嘅Marvel
發現啲人當套嘢係推主線就屌冇顧好個人角色
當套嘢係個人電影就屌套嘢冇推主線

我明Phase1-3啲戲係兩樣兼顧到,但Phase4-5啲垃圾戲仲想人哋兩樣同時做晒係咪太高要求

DS2就係想推主線又想做DS續集變咗WandaVision劇場版,多重宇宙又到喉唔到肺

莫講呢集Deadpool似fox宇宙endgame多過想幫手推MCU主線

想靠一套戲推返MCU上高峰唔係咁易
死番出去啦小朋友冇老豆老母俾錢你買飛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞