《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
但嗰幕唔係用Thor2 Loki瞓喺度嚟改?
啱啱睇左,正到仆街
啲客串正撚到,雖然完全係fans serve

Btw女deadpool真係Blake Lively
就係唔知點解咁多人執著起呢幕搞笑用ge劇情
太執著detail 唔係所有野都有lore
我幾時有合理化 ? 我上面第一句已經話自己衰仔 , 點解你地個個都話我合理化 ?
你俾錢睇AV , 值得 respect respect respect
但樓上有超過100個人負評我 , 我係想問果班人有幾多個係有俾錢睇AV
你係錯在
當呢套/呢系列戲係可以俾你好似睇av咁問人攞link 攞seed
明未
係雙重標準架啦
唔撚使反問啦
反而啲應該要留意既又唔留意
例如牌王
Henry Cavill 真係扮乜都得
做超人陽光正氣又得
跟住做斯文特工又 ok
然後狼人粗獷feel又唔錯
所以明顯靚樣pool係一條cosplay英雄既世界線
之後班deadpool 軍團都係皮膚有問題既既不死蒙面人
感覺好夢幻
見到Hugh Ryan Chris 三個同場做戲
除左復仇者果2套,有邊套唔係突然爆個反派出黎
同埋嚴格黎講,佢起呢套戲唔算係反派喎,得paradox 先係
仲有本身都有講點解佢咁凶殘
可能hugh 個形象太入腦
睇到佢出黎果陣反而有D出戲
搵到Herry
以為會搵埋Ben
中間真係以為會有佢
套套都有起碼交代下反派背景喎
iron man, thor冇咩
故事性黎講係真係一般般
當comedy睇算還可啦
睇完你呢篇野覺得個劇情寫得好好
同係咁問點解小明可以跑得快過火車一樣
你好多戲都要哭
原來我係輸俾雙重標準
呢個理由真係太強 , 我抵輸
甘拜下風
唔使學就識用
I told u
This is THE FUCKING MARVEL WE ARE TALKING ABOUT
This is not about right or wrong
Traditional has nothing to do with that
Don’t you get it?
Old man fuck shit
或者咁講,套戲個重心唔係描述過去
而係呢件酗酒又戰力衰退既“worst wolverine"
點樣由頹喪逃避現實
到肯相信DP嘅“合理願望”
重拾勇氣去改變去挽救
亦係"You were always the wrong guy...till you weren't." 嘅意義所在
deadpool 1,2集邊有交代過咩敵人背景
1只係一班想賣變種人嘅黑社會, 2只係想殺變種人嘅校長
拎其他電影黎講你不如拎old man logan黎比較
deadpool故事都係簡單直接, 美式無厘頭
who?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞