《死侍與狼人》劇透討論區 3

1001 回覆
17 Like 15 Dislike
寧願 Chris Evans 出多陣
如果臨尾老撚土拎返 fox 搞死咗嗰堆 franchise 出嚟
圍毆大 boss 都好撚過依家
屌你插個電掣就收 end boss 皮
仲要傷都冇傷下

嗰堆 Deadpool 又悶又拖戲
LOKI TV 嗰堆 LOKI 仲好笑
講 variant 隔離 spiderverse 好睇幾撚多
我知,但成班死侍混戰個幕,畫面就好似一堆紅色雜兵咁打,當然有d比較特色嘅有展示到特點,但大部份都係唔明顯

還原到個場景,唔等於好睇。雪地同死侍混戰相比係好清晰,好有節奏感,就算因為舞步而剪到一忽忽,仍然吸引到觀眾投入
賣情懷no way home 咪例子囉

識唔撚識分呀

iron man 1 爆出黎有無人話係賣情懷呀

蠢撚過隻豬咁 學人做死忠
弱智仔攞d續集同系列第一集比
marvel有邊套唔係賣情懷(漫畫)???

你仲撚弱智
漫畫Prof. X就係未出世就殺咗佢哩個絕對邪惡
??????

hi 弱智仔
咁有無講錯啊
無漫畫base你鳩知iron man 係乜鳩啊?
仲拗
?????

hi

????
正確決定
弱智仔攞d續集同系列第一集比

????? 漫畫第一集都係賣情懷???
hi你老母咩盲反
賣情懷 都唔係問題 重點 係你覺得賣情懷 係加分定係減分

有D 情懷 客串係加分 no way home andrew 救MJ 係大加分

DS2 入面 ge 客串係減分 因為無表現ge 機會 目的就係比wanda 殺

DP3 入面所以客串都係加分 無咩大問題

觀眾想 ge 人入面都有出現 無咩大問題

至少係我觀點黎講 一定係加分
其實DP混戰以為係停戰後幫下手打下TVA叛軍D守兵, 點知無
ending係兩個人一齊救番世界線,其實無問題

最後對抗tva
>nova要報仇滅世(呢度都算前面有鋪過,不過好有趕收尾感覺)
>要用肉身破壞部滅世機(呢個完全無鋪過,突然加設定話滅世機要人手連接先失控到,強制不死主角要死)
>狼人同dp爭邊個入去
>一齊救世
>無事大團圓

nova前面有講過,突然對比太多,個反派好似無個人感受咁,要用無情商嘅神經病去解釋

ending突然加設定話主角要死先阻止滅世機,呢段真係好出戲好唔掂
加設定急速收尾係常見問題
同佢講都哂撚氣
假設抽走主角然後就評套戲爛
根本9唔搭8

DS2個種對劇情無推進既光照會就真係販賣情懷啦
笑片都可以有主線有節奏,唔係一味加大量笑位同致敬就等於一套戲。我無針對笑位同致敬位,所以我先抽出黎討論個主線劇情

主要係個主線結局係唔得,加設定急速收尾,上面有細寫,呢度唔長寫
咁DP呢條仆街風格真係咁架喎
勁撚9up, 唔一定對劇情有推進係因為個人物特色啫
當然都可以咁做,但就會淡化左DP呢個9upper特點
dp混戰咁樣完左當笑位唔係唔得,但之後就直接連去引爆部機,缺少咗一幕真正嘅最終戰,呢下真係好失望
DP 9UP無問題,最後DP認叻話2個一齊引爆部機就唔會死都好有佢嘅特點

我覺得ENDING最敗筆係臨尾加設定話滅世機要主角死先引爆失控,真係好失望,亦搞到無一個真正嘅最終戰出現
係有少少唔夠喉
同埋好撚on9係俾佢攞去擋個隻善良pool就係唯一一個無不死身
其他全撚部有, 照計戰力黎講主角pool應該無乜可能殺到咁多
光頭妹輪廓好靚
片頭曲好正
老老實實你要扮有深度睇劇情
就唔好講iron man1爆出黎啦
Iron man爆出黎係因為Robert downey
做到原著iron man玩世不恭既性格
劇本根本麻麻地
純粹marvel fans情意結+演員carry
劇本麻麻地你都講得出

咁死侍呢套直頭垃圾啦

你真係funny guy
兩睇啦, NOVA只要無野擋住佢既念力就係不死, 仲要少少無視距離
戰力差咁遠好難就咁打最終戰
特定條件令佢發揮唔到戰力可能係諗到比較好既處理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞