份工太hea但人工唔錯, 收到新公司offer, 你會點揀?

566 回覆
3478 Like 653 Dislike
出差會Hea過喺公司
而且大公司住靚酒店靚機靚服務
呢啲我都知,因為我serve過佢哋
打定信啦
你個心都去左新公司
平移都算 減人工….大公司仲話年年expand比唔起錢
講到咁撚把炮都係得36k
B公司福利同假期同A比係幾多?
轉就on9, 你去大公司分分鐘仲難升啦
減人工仲要chur啲
揀b都on9
份工咁得閒炒下股好過
老實講,拎住B公司resume
就算做唔掂B, 跳出去都大把選擇
呢個係真既
真, 減人工真係不了, 出到黎人地都係睇你幾多人工開價
唔建議轉 一定後悔 係一定
on9先去B
我想講我宜家公司fg 都32k

你重要做左幾年
屌你老母閪個打
我之前同同你一模一樣,諗住減少少人工去學野,新老闆又睇起我,最後頂唔順辭職
我會揀b
因為出差+假期果d福利

雖然好鐘意a
又話呀姐鍾意你,TITLE又唔改,仲要唔加你人工不突止,仲減你人工,咁叫鍾意?鍾意你夠CHEAP咩
仲要HEA工轉CHUR工,雖然話就話有前景啫,但真係博得過?
不過點睇樓主已經決定咗,講多無謂
建議睇下有無得平手走 風險係你減左唔知幾時追到番。, 到時做落唔對路 你再跳出去 追唔番人工就無謂

可能佢知你想走先食著你 老細話咩咩幾年後有得升我都聽過唔少

願景同人工, 都係人工實在啲
開得post問即係有考慮
但考慮得即係未夠信心未夠上進心
因為明知另一個選擇客觀分析左係有前途前景既人,會已經狗衝左,因為自信上到位,一定把握呢個機會
所以你諗既點我建議係你想唔想上位上進
係真係覺得而家呢份到將來都滿足唔到你事業心
定只係機會黎到,想試下既心態

有人返工為生活
有人生活為返工
要諗埋邊間容易執笠
減人工都諗?唔係啩
個d咩前景都只係bullshit
大把人聽過下年升你職加人工 升咗3年都無升
都唔係
係呢間公司出左名本來就唔太會透過公開job recruit請人
都係入邊d大佬/阿姐係其他公司撬自己想要既人
加上呢個睇得起我嘅阿姐都出名眼角高唔易satisfied
但我對咗佢幾年已經真係好fd, 好明白佢, 佢都好明白我能耐
有次公司轉人跟佢Account佢打到去老細度指名要我跟返
明明心入面已經有答案
講咁多嘥氣
幾歲 要睇年紀衡量吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞