份工太hea但人工唔錯, 收到新公司offer, 你會點揀?

566 回覆
3478 Like 653 Dislike
如果37.5k base salary + bonus(unknown)都跳得過嘅
同埋其實你自己都心意已決要跳㗎啦,咁問都係想搵人support你姐
唔可能減人工 完
後生仔,唔好咁計較人工,而家係比緊個機會你呀...

後生仔真係後生仔...
老實講句 話就話有wfh, 但阿姐唔like 你wfh 時, 有wfh = 冇wfh 因為你點都要返 把呎係佢手上
返工時間同上
利申: 真實經歷
B 嘅員工福利同假差幾多同點差法先
多左野做 少左人工 咁真係好熱愛份工
你心入面都有答案了
咪比個機會自己闖下啦
明明份工hea.
但你走去in其他工 心照啦
一d唔確定嘅嘢,聽下算啦
呢個真
其實平過加真係wfh就真係可以諗
但扣人工 wfh又唔知有幾真
人哋做完呢啲大公司都係想去A公司做到退休姐
除非準備移民 如果唔係 一定揀A公司 加自己儲下錢讀書
肯咁樣比樓主講價法,肯定閪到請唔到人啦
一係就樓主易控制入去ready做到狗咁啦,因為佢知of3出去揾唔返同樣既人工,比屎你都要食
B公司(新Offer)
係我現有公司嘅客, 個大阿姐幾鐘意我

個阿姐係咪好正
除非比人炒,唔係轉工點會減人工
你話有其他benefits
有西屌有舞跳
就話啫
屌你老母讀書學嘢就返學啦
樓豬不停update , 都係想大家支持佢去b公司啫

喂我依家同你講
如果你唔去b公司會死全家,條女比黑人中出
唔該你快撚d去b公司
無撚再問
屌你老母
見你減人工都濟 入到去比晒野你做
你做唔惦一句唔啱試用期炒埋你無仇報
搵傻仔上當睇下有無人做平價勞工
你個case加人工
樓主個度係減人工 佢仲要上黎問
祝佢好運
-->2年內會升番Senior
--> 唔升就3年後先追番平手
一句講哂你信咪過囉

我就諗到worst case係你新阿姐變到唔like你唔幫你升/甚至佢都轉走左
女上司麻 好難捉摸架
跟住做足3年先打番和 浪費整整3年
要減人工講咩都冇用
喂我依家同你講
如果你唔去b公司會死全家,條女比黑人中出
唔該你快撚d去b公司
無撚再問
屌你老母
減人工轉工咁 on9 嘅野都做得出
快D𨍭
咁容易就俾人水到過檔
就算間公司幾勁都好
你都可以係無前途無人工加無職升
等人用亂開空投資票嘅老細咪撚信
你坐低左過兩年叫加人工升職就會不停拖你
然後就會發現中伏
你自己已經好想去B啦,問問問
諗起英國個香港老師也移民
犯賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞