一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
我諗夫妻要溝通下,例如做d儀式感,等大家重拾做愛的興致,而唔係交功課式的扑野。荷爾蒙的影響,有時會令做愛的過程未必舒服,多點溫柔與稱讚,亦會令太太感受到丈夫的關愛,而唔係當佢是泄欲工具
提升成本麻
有好多種方法既
女人一律番屋企煮飯唔應該出街
真!唔肯含,又有段時間完全唔搞得!
不過我後來唔問,直接同我SP搞,後來佢有時想搞,我都費事理佢!
男人出軌,唔一定係男人問題,屋企冇飯食,就外賣㗎啦!
係咪香港地生過仔嘅女人都會變成咁

我老婆都係
灰甲又唔認
睇到我好爽,ching 好波
叫佢斟茶遞水啦
你咪又係幫佢奶閪
成日唔著褲週屋走
離婚有冇細路?冇就易攪好多
而經唔係泄唔泄欲工具既問題
而家好多時既情況係
親密少少都已經格手
無論你做咩氹佢都係唔會有人識欣賞
佢地係覺得你應份既。

次次要主動問有無得扑野,
問多兩問又嫌你煩,叫你自己攪掂,或者叫你出廳訓。

次次咁問你係男人都無癮喇,
婚前係主動引你扑佢,乜都做齊都無say no 嘛。
千祈咪離婚放出嚟害人
佢地係屋企湊仔女又縑悶,等你番到黎你攪掂佢,我噤機要me time。

出去做野又會話好攰,做左成日野
,煲番之前啲劇要時間 me time,連基本家務都唔做。

當然係有啲女人唔係咁既,不過唔多咯。
機不離手係基本。
「你今日交功課呀!今日有無功課交呀?你這個星期未交功課呀!」
當做愛變成責任,變成功課,變成任務,就會令人好抗拒。做愛最重要係有愛,當太太係做愛過程中唔享受,而覺得你的接觸,都是有目的有暗示,為左性而無愛,太太就會覺得被逼「交功課」
或者性生活不協調的前題,係大家感覺唔到對方的愛。大家的love language 不再一樣,應該如何調適?你用親密接觸去感受愛,太太用做好媽媽去表達愛,大家應該點樣重新建立獨有的love language?
我身邊見到的情況,好多是全職媽媽比較多負面情緒。通常有工作的媽媽,有返社會接觸,有d同事吹水呻下,會快d回復的
有呢種老婆
一係做埋同類人fing錢
反正你地唔會儲到錢改變下一代
你睇下李嘉誠 bill gates佢地老婆都幾識理財
態度正確
要比條臭閪認清楚而家係邊個靠邊個
岩呀 我就係想知可以點先,變番之前咁有互動。
生完之後女人就會將絕大部份既 愛同時間,精力俾哂仔女,自自然然會忽略或者係唔會理會老公既感受。

男人啲時間 心機 精力番工,番到屋企重要理埋伴侶感受,做埋家務,陪仔女玩溫書。厭惡性污糟既,要用力量體力既野,屋企野多數都係男人做。
但男人我覺得都唔會咁計較,
有時男人可能只係好似小朋友咁,想有個女人讚下,感受下重要性同地位,已經好滿足。

但好多時結完婚,女人覺得做呢啲野係你應份,
你唔做反而係你問題咁。(同男人俾錢請食飯一樣)
你做幾多野,幾好,幾努力都無人識欣賞,
然後好卑微咁想提出想親熱下,佢哋都唔會理你地拒絕,格手,冷對侍,噤機都重要過理個老公。

咁男人可以點
所以一夫多妻 / 一妻多夫係最合乎人性, 因為好易悶
師兄
上面好多巴打都係錢係佢地搵,家佢地養,家務佢地做。(包括我)
但啲女人係屋企湊仔都覺得佢地付出更多,幫你生左仔你就欠佢一世咁喎。

你同佢地嘈,嘈完你輸佢地就入到你應一應,
你贏佢地就黑你面,點你都係煩。

久而久之嘈都費事嘈,明知點都係你輸。
除非真係想決裂同頭家散喇。
唔係都係由鳩佢地算。
依加就算係垃圾到要人養既女人都好高姿態先得人驚
睇完D女權youtuber就以為自己係女強人撐起半邊天
玩app/叫雞就得啦
要靠男人滿足嘅女人都係垃圾
成日好想睇呢啲分手之後 靠自己完全生存唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞