一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
而家上面既巴打講緊既係好多女人都唔理老公既感受, 大把巴打請埋工人服侍你地 ,大把巴打忍氣吞聲 ,幫你做埋家務 。
女人就成日攞住我幫你生左仔,你就欠我一世咁。(就係正正好似你咁講)

所有專注力放哂係小朋友度,當個老公臭4咁,
唔係話你對佢地唔好, 係女人永遠忽略左男人既感受。

好似你所講個例子,
‘’仲要幫你生埋仔,生完男嘅淨係洗得自己責任係返工搵錢,乜都唔幫手‘
生仔唔應該係兩個人既決定咩
咁唔生仔 唔結婚之前你會唔會咁諗個老公唔幫手先。
點解要生完仔先覺得佢唔幫你手,
咪就係咁咯。 你睇佢唔順眼,所有野都係會無限放大
呢個堅係好問題
次次隔一排都臭過公廁,
次次打開蓋見到紙巾同尿,
紙巾發哂脹,差啲塞埋廁所。
尿又變尿印,臭撚到仆街。
又要懶衛生蓋馬桶沖廁,但次次都話唔記得。

我唔出聲沖涼果時順便洗埋個廁所,
轉頭佢入去就話邊個整到個廁所濕立立。
污穢野 蟲呀 曱甴就我地男人攪。

無人會欣賞你做過既野。
佢地應該係咁諗
任何野都可以自圓其說
佢哋啲圍圍喂 點會睇連登
最叻咪baby condom 同3姑6婆
型既阿叔係有
但金鐘連登仔又唔好對自己太多幻想
你地笑係因為個女人未進化啫。

拍拖果時買埋野上你到食,再自動著到靚靚,黑絲哩屎底衫褲開波。
夜晚番自己屋企,俾埋時間你打機出街玩,再第二朝0700 買埋早餐,俾你訓到自然醒,再含到你起身都得喇。

以前咯,
打機陪你打睇你打,
踢波黎睇你比賽,
睇波坐你旁邊,
做咩都唔管你。
對佢好少少,開心到飛天。

結婚後唔係對你唔好,
係你做左咩都無人會理同欣賞,
係理所當然,老馮咁咯。

你想做咩都唔得,買咩都唔得。
你做咩都係應份既
呢個Post 好有共鳴
我諗佢個重點唔係邊個做
而係老婆見老公咁辛苦都唔幫下手
冇為對方諗過
等你結完婚過幾年或者生埋仔到時睇下仲係咪咁撚好
知唔知道點解港女咁黑人憎 就係比一班傻鳩父母 縱 出黎
有冇正面修補既例子
喺邊度識返嚟,咁恐怖
好似小朋友做錯野咁打屁股
講緊 換25歲女友
閪臭 有尿壓味
咁你同唔同佢結婚
我覺得唔係
識自律嘅話會自己預早小小起身整嘢化妝
但如果你老婆唔係呢類人就你下次可以講個時間比佢聽係要預早D嘅
就保險D
男人係要捱成世人啊 點只10個月啊
女人一直都比人優待 唔洗打仗 返工唔一定做主力
平日就開開心心 比個問題出來等男友解決 好似撚9咁
現代個婚姻制度明顯有問題的地方係 太多法律偏晒女性果面 分身家 係個好例子
重有太多外來人干涉 大多數都偏向女性
家暴問題 成日都miss左女性常用方法精神虐待
包括言語上成日屌9你啦 差別對待 其他自己google
教育制度都好有問題 無教育做人老婆應該要點
只係係社會大學先成型 一定大把Ng野
無教養同無修養 know you place in 婚姻內
永遠人地錯,自己岩
我諗係95%老婆都係咁
最忍唔到係成日係同fd講我壞話,講都唔緊要但6-7成係作故事,成日扮受害者,出到來見到佢d朋友成日俾人圍剿,但事實上我日日做到個隻狗咁都重要俾佢鬧,佢自己心情唔好就當我狗咁鬧
我老婆都係咁,但近排有禮貌咗,改善咗。
但佢啲嘢成日亂pat,又多嘢,啲嘢幾年冇掂過又唔掉。我係一個比較整齊嘅人,好難頂
E d 咪係精神虐待囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞