一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
老婆就黎40錢 ,唔儲錢,唔理財,剩係fing 錢
全屋已經9成錢都唔洗佢比,屋租水電煤我全包

追星狂fing 錢,一個演唱會要睇3至5場先收手,即使澳門開演唱會 都要去住兩晚酒店+3場演唱會,人地出新歌又課金應援宣傳, 人地個品牌idpt 出咩新野都買,人地生日又課金去生日展...........追星真係好燒錢

一年去一兩次旅行,每次洗費我出七,八成
搞到我都儲唔到錢

叫佢yuk 下啲mpf 組合唔洗輸咁多 就 懶懶行, 自己個戶口賺定蝕都唔知 (利申:自己個戶口暫時 +2xx k)
….原來係咁,真係聽見都覺得慘
唔得喎,佢自己沒返工?
睇住咪睇住
佢有佢做,你有你睇電視食飯

洗碗你可以買洗碗機,
同埋最重要大部分野有助理搞掂,
你地自然有精力做剩下嘅日常家務
有返嫁
好老實唔係我生活喺簡單世界
係你唔識filter你識著啲人

婆媳問題好多人都有
大部分處理手法都係各自搞掂番自己屋企

我有見過你講果啲case,
但果啲根本係個丈夫自己都有問題,
係個丈夫自己都唔想理自己父母

即係兩公婆都係自私撚
如果個丈夫真係想照去,就企硬嘈交都要去架啦

只係個太太性格惡,
咁個丈夫咪大條道理賴係太太衰,唔俾佢見囉
試下個太太死咗,呢啲人都唔會理自己屋企
個太太只係一個佢用黎維護自己形象嘅excuse
結之前唔係咁

演技出眾
前夫
唔洗打 冷暴力佢就得

係屋企一句野都唔好同佢講

講咩都唔應機

佢點樣msg 都唔應機

無視佢

維持幾日至一星期就得

當自己單身咁就得

約fd 出去玩 唔好咁早返屋企

問你去左邊 都係唔應機
你老婆係咪都睇緊你個post
勸你千其唔好同居/結婚

真係肺腑之言

你而家仲係用緊下體去諗野
有無諗過狠心d離婚算,自己一個返黎香港再組織家庭,同另一個女人生仔?
都唔明點解要買咁多衫
件件都差唔多款又唔係著
佢老公應該睇緊都唔敢留言
如果影響到生活質素其實要同佢傾下
你咁落去自己好快爆煲(精神上)
呢d人有自毀傾向
唔會架
試下哄完都係唔領情
態度都係咁閪
以後哄掂自己就算
係街見到gay佬拍拖都係好恩愛
熄哂燈入房準備瞓覺,訓埋上床先突然叫我去廚房斟杯水俾佢
咩叫幫你生埋仔?個仔女人冇份嘅?
想問個好簡單嘅問題… 有無人老婆係會洗廁所?

冇心情
唔舒服
訓得唔好
返工多野做/好忙/跟緊大project
聽朝返早
休息唔夠
壓力大
唔夠訓
腰骨痛
頭痛
肚痾唔舒服
M到 (我數過,呢個理由可以用足14日)
聽朝先 / 今晚先 <-- 呢個最屈,拖鳩你等你團火自己熄撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞