一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
Default 唔繼續,生咗既仔女邊個養? 如果唔分身家/贍養費邊個肯養? 雙方都唔肯養又係政府硬食? 屌咁咪納稅人埋單。可能你話雙方一齊出錢養,咁是但一方湊仔無返工點俾得起錢?

唔係一單半單case,係大部分default 唔繼續喎,政府執屎執到傻。

仲未計有錢人為左傳承家產就會落家規唔俾離婚(邊個唔守家規就分唔到身家),等啲後代有繼承權。啲中產/窮人就唔自律生完唔續婚,啲後代得返minimum resource,到時唔好怨貧富懸殊,自己攞嚟。
笑出聲
咁高難度
樓主唔洗比老婆打都偷笑啦
巴打好慘
係我就即刻屌佢話我以後唔撚同你講嘢都得

你咁驚佢做乜
師兄做番個Alpha啦

仔女照錫,老婆撚就

你有經濟能力睇下到時邊個驚邊個
同人嘈交 佢理虧但我要幫口嘈埋一份
係屋企冇地位只係搵錢工具人
有小朋友都可以離架
你果個都算好
我同我老婆出去食飯既話基本上我都叫佢點佢最想食既就得。
因為之前試過我點我既佢點佢既,次次都話我點既比較吸引要食我個餐。我本身係低物慾,食乜都無所謂填飽肚就得既人。
之後發現我點乜佢都要同我搶食,所以到依家已經慣咗,出去食飯佢想食乜都比佢點算,
重點來啦,前排開始嫌我中年發福脹左。我直頭屌出來,我話無論出街食飯定屋企食飯,我都係你同你個仔既食物焚化爐,食唔哂就隊晒比我清左佢,屌咩,我食完我個餐可能7至8成飽,隊埋你地食唔哂既,9成10成飽,日日如是,邊有辦法唔肥阿。最撚慘係返工放工都係我去接細路,番到屋企幫細路沖涼煮飯洗衫晾衫鏟屎餵貓,食完洗碗,日日都係咁,邊到來時間做運動?女人淨係識得嫌,唔會去諗點解會變成咁
屋企家頭細務想叫佢幫下手,就話我返工番到黎好攰,真係屌出聲,你有番工話攰,我都有番工嫁,我都係人我都會攰嫁,你有無當過我係人阿,當我阿四奴隸
佢話佢番工有壓力,但佢就拎番屋企當我出氣袋發脾氣屌我打我,我都係人我都有情緒,我絕對唔會打女人,我同佢講你搵我抒發情緒壓力唔緊要,但當我都有壓力要抒發一下,我搵邊個發?我大聲小小講野就話我對佢衰對佢唔好,話我臭脾氣。佢唔諗下係佢激嬲我真係忍到好辛苦先發一下都俾佢屌。
係屋企乜撚都唔做永遠澡完個涼就攤梳發包著個頭頭都唔吹,㩒手機
望住我老豆24孝老公都要俾老母嫌
我真係唔係好敢結婚
自問做唔到老豆咁好
但係又鍾意小朋友
難搞

唔係男人需要屌閪咩
感情好點會唔扑 50歲都照扑啦
其實咪姐係兩個人感情有問題無解決過
只係男人幾時都想做愛 女人唔係
無計
本國語言未攪掂
出唔到去搵工住
依家我同你心態一樣
係cut connection就唔止係黑面啦,係直情要另一半唔返啦
其實大把新抱同夫家關係唔好,
一年只係新年返去一次,
但個丈夫照每月返自己屋企(女嘅亦定時返娘家探親),各有各返

今時今日各有各返先多
黑下面就叫cut connection,你睇多啲case先講
你自己揀嘅怨得邊個
叫佢入貨就私自cut budget
差在未去淘寶買

明明啲野次次都係咁做
日柒日都要做
但係可以日柒日都重新問你一次點做

一時就話要跟sop
一時就話要按情況
總之佢最有道理

啲伙計做錯野我話要屌佢就話算數
我話算數佢就話要屌
總之就唔關伙計做錯咩事
係關佢睇嗰個伙計順唔順眼事

心很累dllm
如果兩個都有返工
一律建議請家務助理,一星期或兩星期上門做一次

我覺得以今時今日高壓工作環境
放工要做埋家務係真攰

當然如果是但一邊無返工就無返工果邊做
感情好 同無得講要求同性生活係兩回事
同埋我一路話你地女人
我幾時有話你

算喇 同女人講無得講
我錯
你點同一個唔講道理嘅人講道理
呢個年代 女人搵錢能力比男人過之而無不及 駛撚要你俾飯佢食咩Ching 穿越過黎架?
因為你要畀家用老豆老母, 同埋有時你會請家庭食飯, 咁樣就會分薄咗 resource, 咁樣咪會黑面囉

你試下你屋企係有錢人, 或者全部係醫生律師, 我包你老婆對住你屋企笑住口

你真係當香港的女人流㗎
仆街 以為自己覆緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞