一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
咁你自己揀錯女人關其他人咩事

婆媳問題不嬲多人有
你自己去啲師奶forum行一轉,
有人連過年都唔去夫家淨係返娘家啦,
不過唔會阻止自己丈夫去
好多變成各自照顧番自己父母,相安無事
屌 你依家投訴老婆定投訴公司同事阿
師兄, 結婚咁多年唔係仲未知點拆呀, 下次話佢聽約11點啦。
咁你自己揀錯女人關其他人咩事

婆媳問題不嬲多人有
你自己去啲師奶forum行一轉,
有人連過年都唔去夫家淨係返娘家啦,
不過唔會阻止自己丈夫去
好多變成各自照顧番自己父母,相安無事

同夫家有無錢無關係
事實係今時今日大把娘家自己都有米,駛乜寶貝女去人地屋企受氣
同你講都嘥氣, 你都唔知呢個世界點運作
我見過好多case都係咁, 我講嘅嘢係基本嘢, 更加差嘅都有

你唔明白只有兩個原因
1. 你生活係一個好簡單嘅世界
2. 你老婆好似我識得一個女人, 係一個天使, an extremely rare breed
人哋何鴻燊娶幾個老婆就食住D老婆, 你娶2個老婆就俾老婆食住, 咁娶嚟做咩。
下呢啲不嬲四大長老兩邊都要請
so what?
請佢嗰邊就冇問題
請你嗰邊就有問題
因為何鴻燊有錢
男人有怨氣係有時頂唔順你地啲女人
而唔係感情有問題

我同我老婆感情好好 佢咩都以我為先 照顧得仔女都okay

但係佢成日想我陪佢 成日要痴住我
連衛生波都唔想我去踢下
同frd 出下街都要批准
打機又唔俾我打

我愛我老婆我就要忍受
佢懶我幫佢做家務
佢攰我幫佢完成佢未做果啲
佢唔開心 我會想令佢開心
佢冇安全感 我俾哂啲錢佢揸旗

但我有我權利去怨佢唔接受我出街 打機踢波
做自己想做既野
自由同性生活 對男人黎講都好重要

我唔愛佢
好似上面啲巴打咁 我離左婚
包2奶 去叫雞喇

有怨氣都唔得
你完美表演左咩叫有女人講 冇男人講喇
唔岩聽就起哂鋼
明明討論下啫
我個個都係,真心出去叫雞好過,乾淨無手尾
好羨慕你有老婆仔女
咁似係佢已經唔愛你,先會咁唔耐煩咁對你
返教會問下耶穌打鳩佢地未
你俾晒錢你老婆揸旗

你大撚鑊啦
傻仔
你都戇撚鳩,唔撚識拒絕嘅咩,一定要信佢條氣?On撚鳩,哩啲位我就企硬。
我有一個真實故事, 係我同我以前個拍檔, 我哋大家都係打一份大概兩萬五蚊嘅工, 我拍檔家庭環境只是一般(以佢自己所知), 有一年他父母相繼去世, 他媽媽年頭走, 爸爸年尾走, 他爸爸因為老人癡呆所以不清楚自己有多少身家, 他爸爸去世後, 去律師樓認領遺產時, 先知他爸爸原來在元朗有一塊地, 當時市值一億二千萬港幣及兩層住宅一層香港, 一層澳門.
他當時年紀52歲沒有小孩, 但他老婆堅持要他在65歲後先可以動用這筆錢, 還要他繼續上班, 因為他老婆認為有了錢而不上班是不長進, 我叫他給他老婆六千萬然後離婚享受自己嘅生活, 但是他說以前欠老婆很多, 所以必定要聽從他老婆的指示, 呢啲先叫做慘.
呢啲女又係戇撚柒鳩
你又幾醒
但數量上一定係女人多啲
小心佢搵fuckboy偷食
其實都好負面,但又冇計,咁落去只會越嚟越差。保重啊師兄。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞