一人一個老婆難頂既野

938 回覆
1962 Like 73 Dislike
難頂都結婚
青頭?
總有M底男嘅

睇開d 母親都係偉大
以下係我個人經歷:

第一,時間好難分配,我只係一個人,要同時分身服侍兩個老婆。一個想我去陪佢睇戲,一個想我幫佢執屋,點揀?總之點揀都係輸,兩個都會嬲鳩我!

第二,財政負擔沉重,養一個老婆已經好貴啦,兩個就好似無底深潭咁洗錢,家用要比雙份,禮物要買雙倍,去旅行要開兩間房,真係點都唔夠駛…

第三,家家有兩本難唸的經,兩個女神成日都會比較同埋呷醋,經常為雞毛蒜皮既小事鬧交,我夾喺中間做好人,就好似行鋼線咁隨時仆街!

第四,夜晚三個一齊做運動就最慘。如果我唔夠力或者冷落左第二個,其中一個老婆就會發脾氣話我偏心,搞到最尾,就嚟寧願做和尚,都唔想掂女人。

第五,親戚朋友要應付多一倍,逢年過節又要派雙倍利是,又要飲酒食飯…攞苦黎辛…

以上只不過講咗一部分難頂嘅地方,仲有好多唔方便講,總之勸喻大家唔好諗住娶多個老婆,只會自討苦吃
發覺係咪全世界女人都係咁
無分地域廿?
在座各位巴打們大部分都應該係香港出世既港女老婆
但點解我個台妹老婆都係咁

永遠人地錯佢岩
對住老公不耐煩
番到屋企乜都唔做攤係梳化係咁睇啲無腦ai配音短片
仲要點黎點去叫我做野,坐低一下又叫你做第二樣野,懶撚到一個點。

我依家住係台灣,平時放假都會同個仔同老婆開車出去。會同佢輪流揸,重點係台灣啲交通特別衰,有時錯過一個路口無轉到,或者行錯路,佢屌撚哂鬼好唔耐煩話我腦殘智障
我同佢講安全第一,唔想硬cut過去,兜下路都會到當睇下風景啦,又唔係趕時間。
到佢揸,佢都會行錯路,佢又時會硬cut ,已經好幾次cut 到後車響安屌鬼,
有一次佢揸車上國道(高速公路)無留意到要出路口,又想cut,果次我扮唔知唔撚想再同佢嘈依樣,但見佢咁揸車真係好牙煙,好心想提佢,佢又會屌番我轉頭。
女人永遠都係雙重標準
Ching有病睇下醫生
永遠人哋錯,真係最啱

無端端發脾氣就話你發脾氣先
可能你果個個engine 重著緊未熄咯
只要你老婆冇左想生仔既諗法
扑野你都要乞求

未生之前會自動波含撚含醒你
買啲性感底衫引你

生撚完渣下波仔都格手呀 師兄
嘩屌 以為自己打
屌佢老味
我直頭當面問佢呢啲係咪詐騙

佢就理直氣壯同我講個個女人都係咁架喇
結婚前結婚後兩樣野

係有資格管(撚鳩)你同無資格管(撚鳩)你既分別
咁又係
反正我婚都結左
好撚仆街
老婆既存在就已經好難頂
同感 好似喂狗咁
可憐你先同你扑下
叫佢轉下體位都話唔想

屌娶個老婆番來打飛機
懷疑人生
其實老婆唔願行房
唔係晚晚問佢扑唔扑嘢就解決到
真係性冷感同佢睇吓醫生 再唔係準備下玩具 放假睇下有無嘢幫輕吓
唔好覺得開口問已經好辛苦你
你硬曬無得射最委屈
所有問題都係溝通問題
痴鳩
我連家務都係我做喎
佢都唔駛番工

我自問咩都做齊
呢啲藉口都係啲女人諗到無野諗 是但搵啲藉口屌鳩個男人 令自己覺得冇問題好過啲啫
女人嗌交一定贏嘅,唔係因為佢哋有道理,而係佢哋死唔斷氣,不停中loop住同一埋說話,煩到你覺得浪費時間,放棄同佢嗌交為止。
呢d通常對住外面sp咩都玩曬
完左仲要氹返佢
佢性冷感咁就更加係詐騙
仆街 未結前佢Cher 著要 自動波 屌屎眼 69 乜都做齊喎
佢自己做多咗就:prepare for the worst
人哋準備多少少:洗唔洗咁驚呀?
今時今日女人要靠男人先滿足到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞