[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(10)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike

佢對你有好感
應該半冧你
不過你要問清楚自己
有冇當人係水泡
諗清楚先好去馬

唔知點解尋日出完街,今日覆wts覆得好少
主要係圍繞住幫佢個frd做野,唔覆覆我生活日常既野,好驚會當我係兵
但有多左emjio 例如用😚
因為我約過佢3次,頭2次佢都即刻say yes ,但果陣心入面我仲有第2個。
我到第3次先決定出,因為決定放棄之前果個。
我都唔想比佢係水泡既感覺
依家想佢覆返日常生活既野,慢慢黎,唔想chur佢可以點做

我覺得佢現時對你既態度都重幾好
你咪帶頭多啲向佢分享下生活趣事囉
有啲野係要起左個頭先至繼續到落去
凡事起頭難

其實當朋友慢慢黎係咪會好少少

好明顯係要咁啦
肉畜則不達

報告返:尋晚傾wts,我話好寂莫,佢搵返個就唔會啦。跟住佢又話咁又係,又打d傷心emjio。約佢又好快say yes

佢叫你搵番個果陣
你唔食下佢豆腐?

有啊,我話你易搵過我啦。
驚講大明顯,嚇親佢

食兩啖好啦
太大啖真係會嚇窒人

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩
嚇係你未諗通應該用咩心態去面對

依家唔知係chur唔chur好

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

我都知但係沉左船仲未抽到身

搵啲野去分散自己注意力

但係做親野個心好似有野壓住咁

你太介懷

唔好咁易沉晒落去啦
你要記住
你地只是朋友而已

我根本連朋友都唔想做,見都唔想見
因為我知道呢個係最快浮上水面既辦法

但奈何工作上要成日見............唉.......

你自己絕決啲dump左依段關係佢咪得囉
依個對你黎講係好好既一個鍛煉黎

擦光所有火柴難令氣氛像從前閃耀
至少感激當日陪著我開甜蜜的玩笑

唔好咁易沉晒落去啦
你要記住
你地只是朋友而已

我根本連朋友都唔想做,見都唔想見
因為我知道呢個係最快浮上水面既辦法

但奈何工作上要成日見............唉.......

你自己絕決啲dump左依段關係佢咪得囉
依個對你黎講係好好既一個鍛煉黎

擦光所有火柴難令氣氛像從前閃耀
至少感激當日陪著我開甜蜜的玩笑

睇少啲啲歌詞啦
根本對你冇幫助

我覺得佢現時對你既態度都重幾好
你咪帶頭多啲向佢分享下生活趣事囉
有啲野係要起左個頭先至繼續到落去
凡事起頭難

其實當朋友慢慢黎係咪會好少少

好明顯係要咁啦
肉畜則不達

報告返:尋晚傾wts,我話好寂莫,佢搵返個就唔會啦。跟住佢又話咁又係,又打d傷心emjio。約佢又好快say yes

佢叫你搵番個果陣
你唔食下佢豆腐?

驚講大明顯,嚇親佢

食兩啖好啦
太大啖真係會嚇窒人

我1啖
如果佢快速say yes
我應該直接比個日子佢好定點

比個日子啦
重諗!
本身識左個女仔,同事黎嘅
識左無幾耐已經約到出街食飯
當自己以為有機會就間接問佢我有無機會
點知佢話做住朋友先
佢有時hea覆,用心覆,什至唔覆都有
由識佢到依家日日都有傾計
打比佢都有聽,都有話題傾
你覺得有無話做左幾耐朋友就可以拍拖
定係會跌入friend zone ?

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
但係人地重肯日日同你傾計
又肯講電話
證明佢對你應該都有啲意思既
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
之前都有打過比佢同佢傾過電話
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
跟住佢話其實佢唔鍾意講電話
有咩事text佢算
識佢咁耐,佢都無打過比我或者打返比我
有時text佢,問佢兩樣野,佢淨係覆一樣
另一個完水skip左
有時真係猜唔透
我都唔知依段關係會keep幾耐

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

補充多少少,雖然我同佢係同事
但係公司我地會唔會見到面
放假時間永遠唔同
平時佢都無試過主動搵我
但我約佢,佢都肯出黎嘅
不過我自己覺得我自身條件好差
人地條件好好,我怕其他人會追到佢
而我只不過算係個水泡咁

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力

你太介懷

佢又係隔好耐先覆我,我覆唔覆佢好
點知佢話做住朋友先

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
又肯講電話
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
有咩事text佢算
另一個完水skip左
有時真係猜唔透

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

放假時間永遠唔同
平時佢都無試過主動搵我
但我約佢,佢都肯出黎嘅
而我只不過算係個水泡咁

你連自己都睇唔起自己
又點令到人地睇得起你呢
點知佢話做住朋友先

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
又肯講電話
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
有咩事text佢算
另一個完水skip左
有時真係猜唔透

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

放假時間永遠唔同
平時佢都無試過主動搵我
但我約佢,佢都肯出黎嘅
而我只不過算係個水泡咁

你連自己都睇唔起自己
又點令到人地睇得起你呢

都係,我要覺得自己係適合佢的
不過我唔明白點解傾電話都傾得開心
但之後原來麻麻地講電話

好明顯係要咁啦
肉畜則不達

佢叫你搵番個果陣
你唔食下佢豆腐?

驚講大明顯,嚇親佢

食兩啖好啦
太大啖真係會嚇窒人

我1啖
如果佢快速say yes
我應該直接比個日子佢好定點

比個日子啦
重諗!

驚比到chur佢既感覺

你諗太多

正常咁搵人
又何chur之有呢

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力

你太介懷

慢慢覆

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力

你太介懷

慢慢覆

即係遲d先覆?
點知佢話做住朋友先

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
又肯講電話
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
有咩事text佢算
另一個完水skip左
有時真係猜唔透

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

放假時間永遠唔同
平時佢都無試過主動搵我
但我約佢,佢都肯出黎嘅
而我只不過算係個水泡咁

你連自己都睇唔起自己
又點令到人地睇得起你呢

但之後原來麻麻地講電話

問左人地有冇男朋友未
識左個女仔 傾左一個禮拜到 有好感
約左佢出黎睇戲佢答好呀 佢住元朗 我返工係旺角個邊
咁琴日約佢出黎睇 我諗住入元朗搵佢 唔想佢出咁遠
但佢主動話想出黎旺角依邊
咁睇戲個陣 佢拓頭 我問佢係咪攰 諗住駁一鋪
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?
佢又會唔知有心定無意捉住我隻手但又唔係拖我

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

當年我就咁就同ex 一齊左
咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

但我衰on9 叫佢如果有野問可以問我 佢答我 其實慢慢了解 我只係唔想咁chur姐 咁係咪收左一半皮?

都未必死硬既
不過要逆轉下
溝通方面你要放慢下
同時慢慢了解下 地先

可能我係c君既角色

你這麼吸引 有心的 定不止五六個 我被扣分 便沒位置坐
你沒有講出意願 你的身體都說得很清楚

A君的家底好 B君出名獨到 是我沒能耐 高攀不起給你效勞
你要愛得進步 便盡力發掘 談情全為進步 你會控制得到

你 你背後有幾千樣野心 我未襯 再努力也擋不住競爭
不用吻 我輸不起 你的抱負太多 但我極明白我 實在沒法抽身愛下個
你每日也比較在計分 再合襯 我發現我都只屬次等
手在震 去握手會比拖手使你愉快得多 快為實現野心 放下我

誰能陪伴旅行 自問沒有福份 我沒強項愛人 不要為我忍
我用全力來迎合你 也未夠吸引

你背後有幾千樣野心 我未襯 再努力也擋不住競爭
不用吻 我輸不起 你的抱負太多 但我極明白我 實在沒法抽身愛下個

C君階級很高 D君即使未到 但我沒能耐 根本不可使你自豪
你要愛得進步 沒義務繼續停留 來吧去做 你有你野心 我阻不到

不用吻 我怎都不似尊貴又勇敢 但我極明白我 實在沒法抽身愛下個
你盼望到出年便結婚 你就算 不講出口都知沒我份
保佑我 你揀好了 還會有禮貌 說聲再見 我自問未夠資格合襯

算吧 為發揮你潛能 我的犧牲 最襯

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
又肯講電話
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
有咩事text佢算
另一個完水skip左
有時真係猜唔透

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

放假時間永遠唔同
平時佢都無試過主動搵我
但我約佢,佢都肯出黎嘅
而我只不過算係個水泡咁

你連自己都睇唔起自己
又點令到人地睇得起你呢

但之後原來麻麻地講電話

問左人地有冇男朋友未

無男朋友呀,佢講佢朋友都唔多
我唔知日日搵佢好定隔日搵好
好似好耐冇上水
上水講下野先
我好撚開心呀
比人撚狗咁撚
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機
利申1:之前有d感情問題問過佢嘅意見
利申2:佢曾經講過唔想拍拖住
利申3:佢應該同某個男仔好好傾,但果個男仔應該有女

似係一開始有機,宜家過左timing
可以再傾下計嘅,不過我覺得收皮機會都大

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

但佢之前拒絕咗幾個人,所以我覺得佢可能真係唔想拍住

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

求攻略宜家搵佢吹下水都好難咁

你搵完佢都冇乜點覆?

snapchat就係,wts就好耐冇搵過。我又唔想咁快放棄,始終未試過

好耐冇搵過
有冇打算wtsapp搵番佢

有就有嘅,但諗緊用咩籍口搵佢好,始終隔咗咁耐冇搵而之前個d又藍剔我。ig同snapchat就覆得好少或者唔覆

我諗都係一句:好耐冇見啦喎
睇下佢會點覆
不過咁耐都唔覆就。。。

之前都有係咁e提過,不過係同埋其他野覆,結果唔知佢有心定無意miss咗呢句唔覆
上個星期先同個女仔表左白,果晚我問佢可唔可以做我女朋友,之後場面陷入寧靜十幾分鐘後,佢就叫我攬住佢,攬左5分鐘左右佢就問左我好幾次仲有冇其他野講,我都答冇,之後我錫左佢塊面一啖,然後佢答左我「唔可以」
。咁我係咪叫拎左份入伍表格?

比番少少背景大家
*識左3個月左右
*wtsapp有時秒回,有時兩三個鐘先覆一句,客觀統計兩三個鐘覆一句居多,因為我都係兩三個鐘先覆番佢,但係佢基本上係長online
*一個星期都會見3-4次左右,因為我番工地點好近佢屋企,所以成日我收左工都會約佢,基本上都會出黎同我食下糖水咁,但係真係放假出街淨係出過一次,因為一路撞唔岩假期
*競爭對手至少都有5,6個,睇佢ig次次放假都會同唔同既仔出街,加上我問過佢平時會做咩,佢答收左工淨係覆wtsapp都夠忙,係我表白之前佢又呻過話有幾個男仔一路比壓力佢好心煩,所以我順手都加左一腳落去自殺式表白
*之前傾計會好曖昧下,有時佢會主動打電話比我傾幾個鐘咁,但係最近一次佢打比我果時佢問我點解唔主動打電話比佢,我話因爲我唔鐘意傾電話,之後佢就冇再打過黎
*出街果次,佢基本上時間都係勾住我隻手行街,果刻我差d中左幻覺以為我地一齊左

但係果晚表白完,第日又好似咩事都冇發生,歌照唱計照傾咁款,有時會問我係咪真係鐘意佢,鐘意佢d咩?
搞到我好迷茫,我應該點做?

LOL 佢叫你攬住佢-,- 係咪想睇下有冇FEEL
有時分唔到對方係真忙/無嘢好講。 應該點好

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力

你太介懷

慢慢覆

即係遲d先覆?

唔需要快
最緊要內容
識左個女仔 傾左一個禮拜到 有好感
約左佢出黎睇戲佢答好呀 佢住元朗 我返工係旺角個邊
咁琴日約佢出黎睇 我諗住入元朗搵佢 唔想佢出咁遠
但佢主動話想出黎旺角依邊
咁睇戲個陣 佢拓頭 我問佢係咪攰 諗住駁一鋪
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?
佢又會唔知有心定無意捉住我隻手但又唔係拖我

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

當年我就咁就同ex 一齊左
咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

但我衰on9 叫佢如果有野問可以問我 佢答我 其實慢慢了解 我只係唔想咁chur姐 咁係咪收左一半皮?

都未必死硬既
不過要逆轉下
溝通方面你要放慢下
同時慢慢了解下 地先

可能我係c君既角色

你這麼吸引 有心的 定不止五六個 我被扣分 便沒位置坐
你沒有講出意願 你的身體都說得很清楚

A君的家底好 B君出名獨到 是我沒能耐 高攀不起給你效勞
你要愛得進步 便盡力發掘 談情全為進步 你會控制得到

你 你背後有幾千樣野心 我未襯 再努力也擋不住競爭

誰能陪伴旅行 自問沒有福份 我沒強項愛人 不要為我忍
我用全力來迎合你 也未夠吸引

C君階級很高 D君即使未到 但我沒能耐 根本不可使你自豪
你要愛得進步 沒義務繼續停留 來吧去做 你有你野心 我阻不到

不用吻 我怎都不似尊貴又勇敢 但我極明白我 實在沒法抽身愛下個
你盼望到出年便結婚 你就算 不講出口都知沒我份
保佑我 你揀好了 還會有禮貌 說聲再見 我自問未夠資格合襯

算吧 為發揮你潛能 我的犧牲 最襯

咁撚大段歌詞quote晒出黎
最撚憎人用歌詞叫春
好心你就比心機諗下有咩方法啦
就算冇方法
都諗下點樣離場啦
依堆垃圾歌詞幫撚到你啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞