[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(10)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
識左個女仔 傾左一個禮拜到 有好感
約左佢出黎睇戲佢答好呀 佢住元朗 我返工係旺角個邊
咁琴日約佢出黎睇 我諗住入元朗搵佢 唔想佢出咁遠
但佢主動話想出黎旺角依邊
咁睇戲個陣 佢拓頭 我問佢係咪攰 諗住駁一鋪
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?
佢又會唔知有心定無意捉住我隻手但又唔係拖我

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

當年我就咁就同ex 一齊左
咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

但我衰on9 叫佢如果有野問可以問我 佢答我 其實慢慢了解 我只係唔想咁chur姐 咁係咪收左一半皮?

咁又唔洗咁灰 等下次機會啦再約出黎
聽落都佢都似係有興趣 但有時真係唔洗講到咁白 果下有feel就要去馬
本身係同事,之前有講有笑
之後開始flirt 佢,佢應該feel 到我有意思
開始逃避我,不太主動傾計

我有少少沉船,但知道要抽身同已經盡力
但係始終工作間會溝通

抽身不太易...........唉........
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

但我衰on9 叫佢如果有野問可以問我 佢答我 其實慢慢了解 我只係唔想咁chur姐 咁係咪收左一半皮?

聽落都佢都似係有興趣 但有時真係唔洗講到咁白 果下有feel就要去馬

佢肯比我再約呀 睇戲個陣佢勁快手咁自己比左錢
我勁唔好意思 之後我問佢 咁我差你一餐飯 跟住又約佢幾號幾號出黎食飯 佢又話好呀咁
ig個留言又冇覆到...雖然一早預咗
最恐怖係 唔受溝都chur
仲要講埋啲變態野當浪漫
食屎啦變態佬

例如呢

有咩方法?
你主動開頭講咪就係最好既方法囉

我毒得濟唔識搵個岩既位轉

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

佢係見到wtsapp都隔好耐先覆既人嚟,有時見住online都唔覆真係好灰

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩
嚇係你未諗通應該用咩心態去面對

依家唔知係chur唔chur好

正常咁搵人
又何chur之有呢
對個女仔有好感,期間發生左好多事,
有好多大好機會都無上到。
啲FD 分析都話,你究竟鐘唔鐘意佢,想唔想追佢

唔知點解呢個星期冷淡左好多,whatspps 都無再揾過我,得我揾佢
之前事無大小都會講我知
呢個星期我先發覺我好鐘意佢,佢冷淡左我真個心真係那住那住,
我真係錯失左好多機會,臨埋門一腳既機會

呢個星期冷淡到好似仲差過朋友咁
Whatsapps 都係hea 覆
有無機會再升返水温 上馬

約佢出黎撻番著人啦
依舖就抵你死既講真
有機佢都唔把握
知唔知依到幾多人想要一次機會都冇
都冇左啦先黎知死
真係中意既就盡地一舖啦

其實早幾日wtsapp 約過佢睇戲,
但佢話想望下Trailer 先
我唔知佢呢句咪唔想去,所以無再chur 追問
但係就咁 無左件事,佢無再覆到呢件事
係唔係應該當面提返約佢好啲?

冷淡原因我諗到
1.佢識左第二個
2.識耐左覺得我唔適合佢
3.無上心向佢表過態

而家約佢都唔知肯唔肯去

點解佢講完睇下trailer先
你唔係隔幾分鐘再問番佢如何?
識左第2個係一啲都唔出奇
2黎你真係冇表過態
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機
利申1:之前有d感情問題問過佢嘅意見
利申2:佢曾經講過唔想拍拖住
利申3:佢應該同某個男仔好好傾,但果個男仔應該有女

似係一開始有機,宜家過左timing
可以再傾下計嘅,不過我覺得收皮機會都大

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

但佢之前拒絕咗幾個人,所以我覺得佢可能真係唔想拍住

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後
之前上心得濟做左少少chur野
個女仔無受
跟住仲不讀不回我
但仲有ig like我既post
前一兩日諗住聊佢講野但直到依家都係不讀不回緊
係咪可以話皮已收

而家打算隔一個星期再試下搵佢
如果佢依然係咁我就收皮了

收左9成啦
咁耐都重係不讀
買個大教訓啦今次

係咪反感?

都未必死硬既
不過要逆轉下
溝通方面你要放慢下
同時慢慢了解下 地先
其實你地對有講有笑既定義係咩

好難形容

但係始終工作間會溝通

唔好咁易沉晒落去啦
你要記住
你地只是朋友而已
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

求攻略宜家搵佢吹下水都好難咁

係咪反感?

佢肯比我再約呀 睇戲個陣佢勁快手咁自己比左錢
我勁唔好意思 之後我問佢 咁我差你一餐飯 跟住又約佢幾號幾號出黎食飯 佢又話好呀咁

咁咪ok囉
淡定少少啦
ig個留言又冇覆到...雖然一早預咗

慢慢放手啦

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

你搵完佢都冇乜點覆?

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

我近幾個女朋友, 都係冇乜點講過咩
嘴埋去, 跟住就開始

真係唔好俾咁多思考空間對方
出左幾次街,幾次都係佢約我,每次出完都送到佢屋企樓下...有次一班人上d party room 打邊爐飲酒..本身我想走先,但佢叫我陪多佢一陣一齊走..果次就送埋上屋企門口..佢話我係咁耐以黎對佢最好既人...係咪即係收卡
出左幾次街,幾次都係佢約我,每次出完都送到佢屋企樓下...有次一班人上d party room 打邊爐飲酒..本身我想走先,但佢叫我陪多佢一陣一齊走..果次就送埋上屋企門口..佢話我係咁耐以黎對佢最好既人...係咪即係收卡

唔覺得係收卡
你應該要繼續食住上

但係始終工作間會溝通

唔好咁易沉晒落去啦
你要記住
你地只是朋友而已

我根本連朋友都唔想做,見都唔想見
因為我知道呢個係最快浮上水面既辦法

但奈何工作上要成日見............唉.......

唔覺得係收卡
你應該要繼續食住上

佢比上一個hurt得太深....話想慢慢黎 睇下適唔適合

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

佢係見到wtsapp都隔好耐先覆既人嚟,有時見住online都唔覆真係好灰

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

明既
不過你太上心啦

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

你唔主動搵佢 9成都唔會主動搵你

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

你搵完佢都冇乜點覆?

snapchat就係,wts就好耐冇搵過。我又唔想咁快放棄,始終未試過

但係始終工作間會溝通

唔好咁易沉晒落去啦
你要記住
你地只是朋友而已

我根本連朋友都唔想做,見都唔想見
因為我知道呢個係最快浮上水面既辦法

但奈何工作上要成日見............唉.......

你自己絕決啲dump左依段關係佢咪得囉
依個對你黎講係好好既一個鍛煉黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞