[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(10)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
岩岩Grad左識左個summer job女仔,佢唔係成日覆wtsapp既人嚟(之前佢比我睇過佢有好多unread message),每次wtsapp都隔幾個鐘先覆我,但係d meesage都唔叫係hea覆。同埋依家傾親都係我返工或者佢返學既野。有咩方法可以轉番日常生活話題?(我想了解佢多d)

有咩方法?
你主動開頭講咪就係最好既方法囉

我毒得濟唔識搵個岩既位轉

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

佢係見到wtsapp都隔好耐先覆既人嚟,有時見住online都唔覆真係好灰
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機
利申1:之前有d感情問題問過佢嘅意見
利申2:佢曾經講過唔想拍拖住
利申3:佢應該同某個男仔好好傾,但果個男仔應該有女

成半年都冇進展
係你完全做唔到野呀
定係人地唔比機會呢?

我覺得佢現時對你既態度都重幾好
你咪帶頭多啲向佢分享下生活趣事囉
有啲野係要起左個頭先至繼續到落去
凡事起頭難

其實當朋友慢慢黎係咪會好少少

好明顯係要咁啦
肉畜則不達

如果feel到佢hes覆係咪應該要止步?

或者睇定啲再試下

有新話題佢會講多d野,
舊話題就hea覆,我可以點樣增加返d新鮮感?
約出街表示糧尾無錢,但我又唔想chur佢。想當住普通朋友先,可以點做?

唔想chur佢?
做咩要chur?
當住普通朋友先?
你地不嬲都普通朋友黎

你意思係由朋友開始慢慢黎,唔覆就又佢?

唔覆咪晏啲/第2日再開話題
岩岩Grad左識左個summer job女仔,佢唔係成日覆wtsapp既人嚟(之前佢比我睇過佢有好多unread message),每次wtsapp都隔幾個鐘先覆我,但係d meesage都唔叫係hea覆。同埋依家傾親都係我返工或者佢返學既野。有咩方法可以轉番日常生活話題?(我想了解佢多d)

有咩方法?

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

佢係見到wtsapp都隔好耐先覆既人嚟,有時見住online都唔覆真係好灰

明既
不過你太上心啦
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機

似係一開始有機,宜家過左timing
可以再傾下計嘅,不過我覺得收皮機會都大

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

wow

keep住
識左個女仔 傾左一個禮拜到 有好感
約左佢出黎睇戲佢答好呀 佢住元朗 我返工係旺角個邊
咁琴日約佢出黎睇 我諗住入元朗搵佢 唔想佢出咁遠
但佢主動話想出黎旺角依邊
咁睇戲個陣 佢拓頭 我問佢係咪攰 諗住駁一鋪
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?
佢又會唔知有心定無意捉住我隻手但又唔係拖我

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

當年我就咁就同ex 一齊左
咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

有咩方法?

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

有咩方法?

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩
嚇係你未諗通應該用咩心態去面對
最恐怖係 唔受溝都chur
仲要講埋啲變態野當浪漫
食屎啦變態佬

wow

keep住

多謝你
你個邊又點
有冇搵下佢

有咩方法?

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

明既
不過你太上心啦

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩
嚇係你未諗通應該用咩心態去面對

依家唔知係chur唔chur好
仲要講埋啲變態野當浪漫
食屎啦變態佬

有咩變態野

wow

keep住

多謝你
你個邊又點
有冇搵下佢

琴晚好夜sd左條恐怖片trailer比佢,無覆

聽日收工先再打比佢睇下點
對個女仔有好感,期間發生左好多事,
有好多大好機會都無上到。
啲FD 分析都話,你究竟鐘唔鐘意佢,想唔想追佢

唔知點解呢個星期冷淡左好多,whatspps 都無再揾過我,得我揾佢
之前事無大小都會講我知
呢個星期我先發覺我好鐘意佢,佢冷淡左我真個心真係那住那住,
我真係錯失左好多機會,臨埋門一腳既機會

呢個星期冷淡到好似仲差過朋友咁
Whatsapps 都係hea 覆
有無機會再升返水温 上馬

約佢出黎撻番著人啦
依舖就抵你死既講真
有機佢都唔把握
知唔知依到幾多人想要一次機會都冇
都冇左啦先黎知死
真係中意既就盡地一舖啦

其實早幾日wtsapp 約過佢睇戲,
但佢話想望下Trailer 先
我唔知佢呢句咪唔想去,所以無再chur 追問
但係就咁 無左件事,佢無再覆到呢件事
係唔係應該當面提返約佢好啲?

冷淡原因我諗到
1.佢識左第二個
2.識耐左覺得我唔適合佢
3.無上心向佢表過態

而家約佢都唔知肯唔肯去

成半年都冇進展
係你完全做唔到野呀
定係人地唔比機會呢?

當我發覺想做野個陣,已經做唔到

成半年都冇進展
係你完全做唔到野呀
定係人地唔比機會呢?

半年太長了 認真
有得出手真係要早啲

似係一開始有機,宜家過左timing
可以再傾下計嘅,不過我覺得收皮機會都大

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

但佢之前拒絕咗幾個人,所以我覺得佢可能真係唔想拍住

成半年都冇進展
係你完全做唔到野呀
定係人地唔比機會呢?

半年太長了 認真
有得出手真係要早啲

當初我timing未到
之前上心得濟做左少少chur野
個女仔無受
跟住仲不讀不回我
但仲有ig like我既post
前一兩日諗住聊佢講野但直到依家都係不讀不回緊
係咪可以話皮已收

而家打算隔一個星期再試下搵佢
如果佢依然係咁我就收皮了
入黎想分享一下
明明之前識左個女仔都有講有笑
就會打打罵罵咁
唔知點解自己突然專心做野左一排
(忙小小 ,不過重係成日見到,少傾計)
之後就少左傾計 之後又加埋d假輪住放
依家好似避左我咁樣
已經一個月啦唉 係咪應該放棄佢,專心做野?

之前有人追佢都係即刻say no 我搵個同事幫我問佢 有冇機會發展 佢冇答
我本來係咪有機?

唔出奇
但係依家睇落似係凍左

調整心情番工
仲要講埋啲變態野當浪漫
食屎啦變態佬

我個case都係咁

介唔介意講下一啲例子?等各位巴打可以學習避免?
識左個女仔 傾左一個禮拜到 有好感
約左佢出黎睇戲佢答好呀 佢住元朗 我返工係旺角個邊
咁琴日約佢出黎睇 我諗住入元朗搵佢 唔想佢出咁遠
但佢主動話想出黎旺角依邊
咁睇戲個陣 佢拓頭 我問佢係咪攰 諗住駁一鋪
我叫佢你攰不如挨住我駁頭 都駁左幾分鐘 咁我個頭又挨埋落佢個頭 佢都無縮 代表咩?
佢又會唔知有心定無意捉住我隻手但又唔係拖我

唉 咁即係點 我之後whatsapp佢 如果你想知我啲咩既我都可以話比你聽架 我唔介人問 之後佢答我 我其實唔想咁chur姐 慢慢啦
係咪反感?

當年我就咁就同ex 一齊左
咁你都唔拖佢,唔通等人地女仔做主動咩 有時d野太清楚太多時間等佢亂諗野就收到皮

但我衰on9 叫佢如果有野問可以問我 佢答我 其實慢慢了解 我只係唔想咁chur姐 咁係咪收左一半皮?
其實你地對有講有笑既定義係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞