[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(10)

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
出左幾次街,幾次都係佢約我,每次出完都送到佢屋企樓下...有次一班人上d party room 打邊爐飲酒..本身我想走先,但佢叫我陪多佢一陣一齊走..果次就送埋上屋企門口..佢話我係咁耐以黎對佢最好既人...係咪即係收卡

唔覺得係收卡
你應該要繼續食住上

佢比上一個hurt得太深....話想慢慢黎 睇下適唔適合

正常呀
咁咪幾好
唔好以為女方好快應承同你一齊係好事黎
分分鐘專個撚頭同你講:我想諗清楚
你就真係企撚左係到

不如咁講
你試下唔知醜D
大膽D好冇?

佢係見到wtsapp都隔好耐先覆既人嚟,有時見住online都唔覆真係好灰

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩
嚇係你未諗通應該用咩心態去面對

依家唔知係chur唔chur好

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐
其實係咪應該有時吊返下佢癮咁
隔1,2日唔搵佢等佢諗下做咩唔搵佢
如果佢上心

明既
不過你太上心啦

我好似沉沉地船,廢時顯到我咁上心我通常都唔會即刻覆,但係咁樣個進展好慢

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩

正常咁搵人
又何chur之有呢

雖然我知道佢本身係隔好耐先覆既人嚟,但係見到佢咁耐都唔覆又好上心,成個人又sad,所以諗住唔搵佢睇下佢會唔會主動搵我,但係我又驚咁樣就end topic,依家好辛苦.....

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

我都知但係沉左船仲未抽到身
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機
利申1:之前有d感情問題問過佢嘅意見
利申2:佢曾經講過唔想拍拖住
利申3:佢應該同某個男仔好好傾,但果個男仔應該有女

似係一開始有機,宜家過左timing
可以再傾下計嘅,不過我覺得收皮機會都大

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

但佢之前拒絕咗幾個人,所以我覺得佢可能真係唔想拍住

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

求攻略宜家搵佢吹下水都好難咁

你搵完佢都冇乜點覆?

snapchat就係,wts就好耐冇搵過。我又唔想咁快放棄,始終未試過

好耐冇搵過
有冇打算wtsapp搵番佢
出左幾次街,幾次都係佢約我,每次出完都送到佢屋企樓下...有次一班人上d party room 打邊爐飲酒..本身我想走先,但佢叫我陪多佢一陣一齊走..果次就送埋上屋企門口..佢話我係咁耐以黎對佢最好既人...係咪即係收卡

唔覺得係收卡
你應該要繼續食住上

正常呀
咁咪幾好
你就真係企撚左係到

我調番轉 好快應承左之後
最後係我企撚左係度

起左底
絲打你唔好彩
太快應承
未睇得清一個人
其實係咪應該有時吊返下佢癮咁
隔1,2日唔搵佢等佢諗下做咩唔搵佢
如果佢上心

大前提係佢上心啵
佢唔上心既話
吊番自己就有份

明既
不過你太上心啦

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩

正常咁搵人
又何chur之有呢

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力
之前上心得濟做左少少chur野
個女仔無受
跟住仲不讀不回我
但仲有ig like我既post
前一兩日諗住聊佢講野但直到依家都係不讀不回緊
係咪可以話皮已收

而家打算隔一個星期再試下搵佢
如果佢依然係咁我就收皮了

收左9成啦
咁耐都重係不讀
買個大教訓啦今次

但如果真係對個女仔認真
隔一排之後show到自己係進步左
比佢知我同當初佢識既我係有唔同
係女仔角度會唔會覺得呢條友仲係有發展既可能
同左個女仔傾左幾個月計
開頭秒回3個月
但之後圈子唔一樣少傾左
宜家轉左心態(唔太上心mode 撩佢
發現又傾得番 但約幾次出街都唔得
點算好~~
ps 女方勁宅 好靜 好少講自己野
只想了解佢多啲
本身識左個女仔,同事黎嘅
識左無幾耐已經約到出街食飯
當自己以為有機會就間接問佢我有無機會
點知佢話做住朋友先
佢有時hea覆,用心覆,什至唔覆都有
由識佢到依家日日都有傾計
打比佢都有聽,都有話題傾
你覺得有無話做左幾耐朋友就可以拍拖
定係會跌入friend zone ?

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
但係人地重肯日日同你傾計
又肯講電話
證明佢對你應該都有啲意思既
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
之前都有打過比佢同佢傾過電話
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
跟住佢話其實佢唔鍾意講電話
有咩事text佢算
識佢咁耐,佢都無打過比我或者打返比我
有時text佢,問佢兩樣野,佢淨係覆一樣
另一個完水skip左
有時真係猜唔透
我都唔知依段關係會keep幾耐
我鐘意咗一個細我幾年嘅女仔。明明之前同佢幾好傾,wts除咗教佢學業上嘅野,仲會傾下無聊野,snapchat都有覆下,我係佢ig留言佢又會覆下我,甚至吹下水,我post野佢又會留下言,無意中發現佢細ig都俾我follow。但最近半年開始小吹水,wts主要係傾學術野,ig d留言好多都冇覆,snapchat開始已讀,佢snapchat主動搵我已經係大半年前,唔知點解突然間好似疏遠咗最近呢一兩個月試過約佢出黎但唔成功想問咁樣仲有冇機

回應利申:好多女仔話「唔想拍拖住」其實都可以慢慢去馬。拍拖係講feel,到真係鍾意,理性都可以擺埋一邊

我都知,因為之前未放低對上鐘意果個,我都係呢半年先完全放低咗,跟住先再慢慢發現,原來鐘意咗宜家果個女仔

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

你搵完佢都冇乜點覆?

snapchat就係,wts就好耐冇搵過。我又唔想咁快放棄,始終未試過

好耐冇搵過

有就有嘅,但諗緊用咩籍口搵佢好,始終隔咗咁耐冇搵而之前個d又藍剔我。ig同snapchat就覆得好少或者唔覆
同左個女仔傾左幾個月計
開頭秒回3個月
但之後圈子唔一樣少傾左
宜家轉左心態(唔太上心mode 撩佢
發現又傾得番 但約幾次出街都唔得
點算好~~
ps 女方勁宅 好靜 好少講自己野
只想了解佢多啲

佢點推你
不過講真約幾次都推既話
都大約知咩事
本身識左個女仔,同事黎嘅
識左無幾耐已經約到出街食飯
當自己以為有機會就間接問佢我有無機會
點知佢話做住朋友先
佢有時hea覆,用心覆,什至唔覆都有
由識佢到依家日日都有傾計
打比佢都有聽,都有話題傾
你覺得有無話做左幾耐朋友就可以拍拖
定係會跌入friend zone ?

你太有自信啦
搞到一黎就開底牌
人地分分鐘已經驚左你
但係人地重肯日日同你傾計
又肯講電話
證明佢對你應該都有啲意思既
fd zone就未必
可以再多加觀察下

我自己都好亂
之前都有打過比佢同佢傾過電話
到左今日我打左幾次比佢
佢有時有聽的,有時無聽
跟住佢話其實佢唔鍾意講電話
有咩事text佢算
識佢咁耐,佢都無打過比我或者打返比我
有時text佢,問佢兩樣野,佢淨係覆一樣
另一個完水skip左
有時真係猜唔透
我都唔知依段關係會keep幾耐

放慢腳步囉
佢會skip一樣既
就每次淨問一樣
人地唔中意打電話既
咪淨text
試多排你就會知咩情況

女人講既野
信3成好啦
當初我女朋友都係咁講
最後

你搵完佢都冇乜點覆?

好耐冇搵過

有就有嘅,但諗緊用咩籍口搵佢好,始終隔咗咁耐冇搵而之前個d又藍剔我。ig同snapchat就覆得好少或者唔覆

我諗都係一句:好耐冇見啦喎
睇下佢會點覆
不過咁耐都唔覆就。。。
傾計就應該係一來一回
人地唔覆 你都冇謂搵人
你地口中既鐘意 都係鐘意佢既外表啫
傾計就應該係一來一回
人地唔覆 你都冇謂搵人
你地口中既鐘意 都係鐘意佢既外表啫

施主所言甚是

唔覺得係收卡
你應該要繼續食住上

正常呀
咁咪幾好
你就真係企撚左係到

我調番轉 好快應承左之後
最後係我企撚左係度

起左底
絲打你唔好彩
太快應承
未睇得清一個人

咁諗自己會好過d
其實已讀係咪即係無機 講緊仲要我同佢講好鍾意同佢講野 分享
其實已讀係咪即係無機 講緊仲要我同佢講好鍾意同佢講野 分享

已讀幾耐先
咩時間先
又仲我
話說之從上次個女仔之後,我無乜點再主動識女仔。
但之前返工有個女仔,主動黎識我,之後我wts佢。
大家都有其同話題,興趣,鐘意做埋同一樣野。
咁傾wts呢個唔同上次果個,佢主動好多。
我講一句早晨,佢自己會識接落去,講到大家訓覺,佢仲會加少少emjio。
之前約佢出街,佢好快say yes。仲會自己安排節目。原本我話,朝早同frd出左成日,累可以唔洗特登出黎,因為大家第二日都要返工,點知佢話返工好小事姐。
睇完戲,行左陣街,明明應該男仔送佢返去,點知佢陪我等埋車先走(申利:佢住港島我新東,因為果陣係佢屋企附近)
唔知今次各位巴打點睇,我暫時當佢朋友黎,想仲有得單獨出多幾次可以點做

佢對你有好感
應該半冧你
不過你要問清楚自己
有冇當人係水泡
諗清楚先好去馬

唔知點解尋日出完街,今日覆wts覆得好少
主要係圍繞住幫佢個frd做野,唔覆覆我生活日常既野,好驚會當我係兵
但有多左emjio 例如用😚
因為我約過佢3次,頭2次佢都即刻say yes ,但果陣心入面我仲有第2個。
我到第3次先決定出,因為決定放棄之前果個。
我都唔想比佢係水泡既感覺
依家想佢覆返日常生活既野,慢慢黎,唔想chur佢可以點做

我覺得佢現時對你既態度都重幾好
你咪帶頭多啲向佢分享下生活趣事囉
有啲野係要起左個頭先至繼續到落去
凡事起頭難

其實當朋友慢慢黎係咪會好少少

好明顯係要咁啦
肉畜則不達

報告返:尋晚傾wts,我話好寂莫,佢搵返個就唔會啦。跟住佢又話咁又係,又打d傷心emjio。約佢又好快say yes

佢叫你搵番個果陣
你唔食下佢豆腐?

你唔會即刻覆
都係格硬忍住
做番自己唔好咩

正常咁搵人
又何chur之有呢

放心啦
7成機會以上你唔搵佢
佢都唔會搵你
btw
未覆你
你咪做自己野囉
佢係你邊個姐
咁上心做咩姐

搵啲野去分散自己注意力

但係做親野個心好似有野壓住咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞