傻閪大J 又駁嘴,唔認自己賭錢

513 回覆
113 Like 600 Dislike
樓主我建議你睇返上面自己啲對答
poker其實=麻雀
實際上係玩家互賭,黑起上黎對家手手天地糊、十三么嘅話,真係幾高技術都冇用

但其實開德州撲克枱、賭場實際係賺唔多
因為賭場利潤=
「場方在每局彩池中抽取百份之三(3%)至百份之五(5%)作佣金,但最多只可抽取相等於預先大投注(大盲注)的五倍。」

即係就算有個癲佬下下show hand都抽唔多,有抽水上限
實際上即係開間party room當租俾人咁
所以澳門賭場都唔係開好多德州枱
買馬係咪賭
我話後者有得拗, 唔代表同意
騎師賽馬 係唔係賭?騎師勝出一樣有獎金。騎馬一樣要有技術。
賭客投注賽駒/騎師王就係賭,但賽馬本身唔係

好,宜家poker player比較似騎師定賭客
當然係賭客
啲比喻完全零可比性 喺度偷換概念
媽呀好撚柒啦 點解可以完全冇邏輯咁反駁
你拎馬主黎比都合理啲,乜撚嘢騎師
打poker無論係cash game定係tournament 都需要本金
騎師受薪嘅屌你老母
俾少少常識得唔得,或者問之前自己load一load先?
騎師贏咗可捧盃

我未見過賭客就算贏5000萬可以捧盃
有冇涉及未知、參加者不能控制嘅因素

再簡化啲
兩個人互相鬥跑100米,勝者贏敗者100蚊=不是賭博
兩個人估一張牌係紅色定黑色,勝者贏敗者100蚊=是賭博
你跑渣打馬拉松要畀報名費,都係本金
所以你係賭啦
咁點解poker tournament 打到1on1 爭第一第二個時普遍會傾分錢 分完錢先再打個盃?
因為錢緊要過個盃呀嘛
乜撚野呀
老婆走左佬未
你知唔知poker tournament 喺時限內係可以無限Buy in買籌碼重新入場?
馬拉松有冇得斷咗隻腳即刻再俾報名費重新跑過?
知唔知點解冇呀?因為成件事個性質都唔同呀嘛。
呢個咪就係我話冇可比性嘅原因囉
好撚柒呀真係
我落過場
關我撚事咩,我啱啱喺濟州返嚟啊屌你老母
攞可以rebuy-in嚟講……
賭場開會員卡送100蚊推廣碼俾你去買百家樂
咁買嗰100蚊推廣碼算唔算賭先
攞馬拉松黎講……
喂,佢真係覺得唔係賭㗎
馬拉松報名港幣 600
冠軍獎金美金65000
十幾廿萬人報名參加

咁大家贏嘅錢都係本身自己嘅參賽費
而搞比賽都係靠參賽費賺錢

唔係話撐個比賽
純粹覺得你無理據
駁嘴駁得柒
6月有 ATP Tournament
當您以有價值的財物下注,進行任何靠運氣或憑技巧取勝的遊戲,並可能從中贏得獎金,這便是賭博。
https://www.responsiblegambling.org/

1.德州撲克符合賭博定義,只是遊戲性質含高技術成分。

2.無論是現金桌或錦標賽,都是德州撲克。後者在不同情景有不同的考量和決策,就是所謂的技術,例如在接近得到保底獎金時會放棄一些平常100%玩的牌。

3.既得利益者往往會掩飾或指鹿為馬, 或本來就對該事物無知。

4.大J所代言的平台有推廣其他賭博遊戲,如線上百家樂等。

5.他們不會在香港直播該平台的遊戲; 直播主也不會回答是否能在香港玩該線上平台的問題
食沙律啲錢生哂喺個頭度
騎師靠底薪就食得屎

如果有啲名氣全職poker player 如 Daniel Tang,主辦方會送機票交通津貼 房間 首次報名費等,如果要拗 其價值一樣可以當騎師底薪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞